Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám v akváriu několik druhů teter a teď přemýšlím nad tím přidat tam mečovky. Prodejce u kterého nakupuji to docela vyloučil,ale viděl jsem již dvě akvária,kde toto společenství zřejmě bezproblémově fungovalo. Je to možné?
Zdravím...u dospělých jedinců to teoreticky jde...ale rozmnožování mečovek je nulové...tetry živorodky mají jako zákusek...
Budou je prohánět a nedají jím pokoj a časem zajdou...ale za pokus to stojí...já jsem moc úspěchů s tímto moc neměl.
doplněno 02.06.13 17:47: Jak říká kolega ...ar...nebylo specifikováno co je to za tetry...tak jsem pro jistotu zvolil odpověď pro ochranu mečovek...
Pokud není jasné o jaké druhy teter se jedná, je jen hádání jestli se snesou nebo ne. V nádži ,která není dostatečně zrostlá a mladé se nemají kde schovat, pozřou své potomky samotné mečovky. Tam kde je hodně ukrytů se dokáže miimum jedinců schovat i za přítomnosti teter.
To že by běžně chované tetry jako černá,krvavá, neonová,královská,citronová atd atd. uhonila dospělé mečovky je absolutní hovadina, pokud jsou chovány v dostatečném hejnu osattních si nevšímají. Jak jsem ,ale psal je potřeba znát druhy chovaných teter, jestli tam máte Tetru Hilarovu tak ta by opravdu zblajzla i dospělou mečovku.
Díky za odpovědi,jsou to běžně chované ,černá,krvavá,citronová, ještě jsou tam ancistrus,mřenky a sekavci. Určitě nebudu odchovávat mladé,je mi jasné, že při této obsádce dlouho nevydrží a na dospělou mečovku,aby ji zblajzly jsou tetry docela malé. Šlo mi jen o tom,zda je nebudou honit z "leva doprava" až je uhoní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.