Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tetry a mečovky - je to možné

Od: jaraz® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,mám v akváriu několik druhů teter a teď přemýšlím nad tím přidat tam mečovky. Prodejce u kterého nakupuji to docela vyloučil,ale viděl jsem již dvě akvária,kde toto společenství zřejmě bezproblémově fungovalo. Je to možné?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zdravím...u dospělých jedinců to teoreticky jde...ale rozmnožování mečovek je nulové...tetry živorodky mají jako zákusek...:)

Budou je prohánět a nedají jím pokoj a časem zajdou...ale za pokus to stojí...já jsem moc úspěchů s tímto moc neměl.

doplněno 02.06.13 17:47:

Jak říká kolega ...ar...nebylo specifikováno co je to za tetry...tak jsem pro jistotu zvolil odpověď pro ochranu mečovek...:)

ar*
hodnocení

2x

Pokud není jasné o jaké druhy teter se jedná, je jen hádání jestli se snesou nebo ne. V nádži ,která není dostatečně zrostlá a mladé se nemají kde schovat, pozřou své potomky samotné mečovky. Tam kde je hodně ukrytů se dokáže miimum jedinců schovat i za přítomnosti teter.

To že by běžně chované tetry jako černá,krvavá, neonová,královská,citronová atd atd. uhonila dospělé mečovky je absolutní hovadina, pokud jsou chovány v dostatečném hejnu osattních si nevšímají. Jak jsem ,ale psal je potřeba znát druhy chovaných teter, jestli tam máte Tetru Hilarovu tak ta by opravdu zblajzla i dospělou mečovku.

hodnocení

Díky za odpovědi,jsou to běžně chované ,černá,krvavá,citronová, ještě jsou tam ancistrus,mřenky a sekavci. Určitě nebudu odchovávat mladé,je mi jasné, že při této obsádce dlouho nevydrží a na dospělou mečovku,aby ji zblajzly jsou tetry docela malé. Šlo mi jen o tom,zda je nebudou honit z "leva doprava" až je uhoní.

ar*

Tak pokud jde o tyto nejběžnější druhy teter, je to jak jsem psal, když jsou v hejnu alespoň 8 kusů od každého druhu, nebudou si jich všímat. Když bude nádrž dobře zarostlá s možností úkrytu, sem tam i nějaké mladé doroste. Otázkou je, jak je akva velké, aby nebylo přerybněno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]