Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krytí pár otázek

Od: honzmalatny* odpovědí: 16 změna:

Dobrý den,mám pár otázek na které neznám odpověď.

1- musí se při krytí pes s fenkou svázat?Myšleno,musí ona jeho sevřít,nebo to není vždy nutné. Chápu že musí být spojení a musí pes ejakulovat do fenky,ale je možné aby se toto stalo a neproběhlo svázání?

2- za jak dlouho můžu pozorovat na feně,že je březí? třeba ve změně chování,nějakých zevnějších příznaků?

Děkuji Honza.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fino97*
hodnocení

3x

1) Teoreticky ke svazani asi dojit nemusi(pokud jsem dobre porozumel textu),ale je to pak jistejsi / http://is.gd/MKHJsR tady je o tom spousta zajimaveho povidani/ 2) Brezost poznate podle zvysene zravosti /to je asi hlavni priznak/ ,pote se pes vetsinou zklidni,drzi se stranou divocejsich aktivit,pozdeji se obevi zvetsovani bricha,natekani mlecne zlazy /pozor na falesnou brezost/ ,ale nejjistejsi je vzdy ultrazvuk /cca mesic po kryti/ .

hodnocení

2x

Já jsem s fenečkou jela z Ostravy do Prostějova za krycím psem. Bylo hodně kraválu, ikdyž chtěli oba. Dostal se do ní, ale ke svázání nedošlo. Byla spousta krve ještě chvíli po aktu. Jely jsme domů s nepořízenou. Snad po pěti týdnech mi sousedka říkala, že ta moje psinečka vypadá jinak. Večer jsem seděla v křesle, položila jsem si ji zádíčkama na sebe a dala jí ruce na břicho. Byly tam, hýbaly se. Čubina byla více opatrná, neskákala, chodila jakoby rozvážně. Narodily se tři fenečky, ale ta první byla vadná, nepřežila. :) Březí se dá zjistit ultrazvukem, ale kdy už, to nevím. Zavolejte vetovi. Někdy se stane, že všechny příznaky hlásí, že březí je, ale je to falešné březí. S mlékem a se vším všudy. ;) První můj pes byl jediný krycí pes v Sm kraji. Ke krytí jezdily fenečky z celé republiky, tak vím jak správné krytí a svázání má vypadat. Honzo, ona ho nesevře. Jemu se udělá, takový jakoby věnec , skoro až u bříška, ale v ní. A ten ho nepustí zpět, ven. Musí se počkat, až se odkrví zbytnělý věnec. :) Je dobré "potupluvat" za dva, tři dny. Krýt ještě jednou. Přeji vám i psinečce, aby krytí bylo úspěšné *palec*

evinkat*
hodnocení

0x

Dobrý den, tak jak již píší rádci přede mnou, k svázání dojít nemusí. Na některých fenkách březost poznáte během pár dní - začnou se chovat jinak. Na kontrolu březosti je nejlepší zajít na ultrazvuk a to po 21 dnu po nakrytí. Veterinář vám i řekne přibližný počet štěňátek. První měsíc po nakrytí může fenka dělat vše tak, jak byla zvyklá, druhý měsíc jí už šetřete a taky jí přilepšujte na stravě. Eva

honzmalatny*
hodnocení

Děkuji za odpovědi a proč se vlastzně ptám..

Chci aby moje fenka měla mladé a tak jsem zašli za ženichem,prvotně po ni šel jako po vetřelci,seznámení proběhlo skrze kotec,pak pochopil proč přišla abyl jako beránek,hráli si,skákal po ni ale naprázdno,to se opakovalo i druhý den,tak jsem se domluvili že ji tam nechám přes noc.proto ta druhá otázka.Nevím já ani majitel psa zda se to povedlo.Druhý den byla fenka unavená,slabiny odřené z toho jak po ni skákal,odpočinula si ale je jiná,ne smutná,ale klidná.Vím že to je jen krátce(cca 5 dní)Byl jsem pak za dva dny na "překrytí" pro jistotu,fenka se už těšila jak poznala kam jdeme,i ženich byl rád,zase hra,olizování,běhání,skákání po sobě,pak po ní hopal a jak slezl "žárovku"až skoro na zem a bylo vidět že je po akci a zase nevím zda něco bylo či ne.

Vy máte velkého psa, že? Když takhle pes vyváděl a fenečka byla svolná, kapku jsme přidrželi. Pán u hlavy čubiny a já jsem pomohla tím, že jsem pejska nasměrovala tak, že jsem ho přidržela za záda, kde začíná ocas. *hej*Dnes se mi to zdá podivné, ale když přijela fenečka z Bratislavy, z Brna, Znojma, sněžilo a oni nemohli zůstat na noc, protože byl pracovní den, tak to prostě nešlo jinak. *hi*

doplněno 03.06.13 10:34:

. . . přidržela a kapku přitlačila a podržela fenečku pod bříškem. *hej*

doplněno 03.06.13 16:19:

Na cvičáku jsem viděla povedené krytí dvacátý den. :D Když bude svolná, tak by se mohlo zadařit.

honzmalatny*
hodnocení

Mám labradorku,chtěl jsem ještě dnes,ale prší a tak uvidíme zítra. její čas už končí tak uvidíme.

honzmalatny*
hodnocení

No jdu to dnes ještě vyzkoušet,uvidíme co bude... Díky.Honza.

doplněno 04.06.13 17:58:

Tak jsem to dnes byl zkusit a už ho na sebe nepustila. krycí dny jsou pryč tak uvidíme jestli něco bylo. Příště pokud to nevyjde,musím jít o dva dny dřív. hezký den. Honza.

Škoda, ale třeba z toho minulého něco bude. A když ne, tak příště.;)

hodnocení

0x

Honzo, bylo z toho krytí něco? ;)

doplněno 23.08.13 07:38:

Jasně. Příště! ;) Vám také přeji hezký den :)

honzmalatny*
hodnocení

Tak bohužel,nebylo,myslel jsem že když jim "dám" na to celou noc,že se podaří,ale asi se do ní nedostal. Máme totiž velkou fenku.Ale už máme naptaného ženicha pro příště.Hnědého,krásného,také velikého.A tak když otec od naši fenky byl také hnědý,byla by tam větší pravděpodobnost hnědého potomka.Ale musím čekat na její "chvíli".

Alespoň si to zkusila a ví co ji čeká příště. A já vlastně taky. Příjemný den všem.

kvetink
hodnocení

0x

Nezlobte se na mě, ale jaký je důvod k tomu, aby měla fena štěňata? Labradoři jsou zatíženi na dědičné choroby, udělal jste testy aspoň na jedenu z nich? (DKK, PRA,..). Pokud máte uchovněnou fenu, která odpovídá standardu plemene (což podle Vašich slov "máme totiž velkou fenu" pochybuji), má potřebná vyšetření a jste si jist tím, že na odchov, výchovu a socializaci štěnat máte dostatek času a financí pak svižně do toho.
Mimochodem u krycího psa platí to samé. Jste si skutečný jistý, že nejsou příbuzní? Má pes potřebná vyšetření?
Ovšem pokud víte jen jméno své fenky, netušíte její předky a nemáte ponětí o jejím skutečném zdravotním stavu vzdejte se prosím myšlenky na štěňata. Je zbytečné namnožit další štěňata s nejasným původem a spoustou dědičných nemocí.
Útulky praskají ve švech, neziskovky zaměřené na záchranu psů mají plné ruce práce, psi běžně umírají v útulcích, protože o ně nemá nikdo zájem a do toho chcete přivést další, časem možná taktéž nechtěné psy? Nehledě na to, že potenciální majitelé třeba taky budou chtít štěňata a jsme u dalšího problému. Další a další možná nemocná štěňata, která budou mít štěňata ..

honzmalatny*
hodnocení

Dobrý den,to že nejsou příbuzní vím na 100%. Důvod proč chci nechat nakrýt fenku je můj osobní.Nezlobím se na Vás,je to Váš pohled na věc.Já jsem ale rozhodnut,zkusit to příště zase. Pěkný den.

kvetink

Ano, příbuzní nejsou (I když tím si nemůžete být nikdy 100% jistý, pokud nemáte rodokmen), ale to jste mi odpověděl jen na jednu otázku. Mě zajímalo i to, jestli jsou budoucí rodiče vyšetřeni. Dle Vaší odpovědi pochybuji
Osobní důvod? Opět se na mě nezlobte, ale nezbývá mi nic jiného, než zkopírovat odpověď z podobné otázky: Psi všude po světě přesně kvůli takovému přístupu trpí, je to nezodpovědné a pokrytecké.
Pokud tohle krytí nemá plemeni přinést nějaké obohacení o novou, super krev pak Váš musím nazvat množitelem, který si je očividně všeho vědom a je mu to naprosto fuk. A mě by opravdu zajímalo kdy lidi jako vy konečně otevřou oči, protože až se to stane tak na světě bude líp a všem psům bude mnohem líp.
Nehledě na to, že feně štěňaty spíš uškodíte. Dávno neplatí to, že fena by měla mít aspoň jednou za život štěňata...
janci:
Nepřemýšlela jste Vy a majitelé všech sourozenců o podání žaloby? Vždyť to je poškození chovem. "Chovatel", který není schopen udělat potřebné testy není chovatel. To zaprvé, ale hlavně vědomě množí dost možná velmi nemocná zvířata jen proto, aby měl na luxusnější život. Ono totiž tohle zbytečné množení psů bez PP není nic jiného než snadný přivýdělek na nebohém zvířeti. Komu by se taky nehodilo 5x6.000Kč ;)
I když je pravda, že u soudu by to neuspělo, bohužel *plac*

janci*

Dobrý den kvetink,

Ti lidé z toho byli stejně neštastní, jako my. Jednoduše to viděli jako tazatel - měli krásnou fenku, pejska "manžela" za kopcem, tak proč by do toho nešli (blízcí příbuzní to ale prý stopro nebyli*nevi*)

Byly to jejich první šťěňata a hned po tom, co jsme se na ně jako noví majitelé sesypávali se stížnostmi, a dotazy, jestli rodiče nebyli nemocní, nechali fenku vykastrovat.

Věřím, že to nebyl úmysl, prostě jen "chtěli šťěňátka", našli si,že se dají prodat za tolik a tolik, tak to zkusili a vyšlo to.

I nám nabízeli spoluúčast na léčení, o psi se doteď zajímají, píší. Ani jim to snad už nemám za zlé, to možná, kdyby se obrátili zády, byla to stejně naše blbost, koupit šťěně bez PP, jako jejich, připustit psy. Ale tak my pejska máme rádi, nic už se s tím nenadělá, tak jsme to nechali být. Další štěňata od nich už nebudou a já jsem poučená, že příště - pokud budeme chtít nějakou rasu, jedině pejsky s PP.

honzmalatny*
hodnocení

Dobrý den,pokud mě máte za člověka,který chce štěňata k tomu,aby si na nich namastil kapsu,tak to máte špatný čuch na lidi.Osobní důvod je někdy úplně jiný než finanční.Nemám důvod Vám ho tady psát.Přeji hezký den.

janci*

Naprosto s Vámi souhlasím.. Zrovna my jsme podlehli kouzlu hnědýho štěněte - oba rodiče byli krásní, hnědí labradoři, zdánlivě čistokrevní, bez PP, byl to vrh 5ti štěňat prodáváný za 6tis/ks.

..O dva roky později - epilepsie, co jsme se dozvěděli se prý projevila u všech 5-ti štěňat, tři mají ve dvou letech věku problémy s klouby a jdeden musí držet zvláštní dietu, pátý už nežije.

Takže za 6tisíc máme doma dvouletého psa, který má minimálně 1 týdně záchvat, na klouby dáváme na doporučení veterináře doplňky stravy za tisíce a bojíme se, co se ještě může objevit..

Prosím nemnožte zbytečně, nemůžete je nabídnout, jako stoprocentně zdravé., v útulku je spousta chudáčku, kteří čekají na svého majitele. Množení nechte na zdravé, testované pejsky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]