Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, ráda bych znala váš názor. Matka se rozhodla že chce psa. Já samozřejmě mám radost, ale ona chce dospělého psa a navíc z útulku. V útulcích jsou vetšinou psi staršího věku. Ale já mám problém že mě zvíře hned tak přiroste k srdci že když umře prostě se z toho 5 let vzpamatovávám. Já vím že bych takhle myslet neměla, že umře. Ale štěně je prostě něco roztomilého, akčního a spostu dalšího! A až bude starší budu ho moct učit různé kousky. To se starším psem nejde. Nechci znít jako rozmazlené děcko co neví co chce. Ale nevíte jak bych mámu mohla přemluvit na štěně?
Dobrý den,
měla jsem dva pejsky - fenky z útulku, jednu bázlivější (zřejmě bitou), druhou naprosto pohodovou. Obě byly velmi vděčné a daleko víc poslušnější a ochotnější se učit než pejsek, kterého jsem předtím měla od štěněte. Brala jsem si je ve věku asi čtyř let. Není pravda, že starší pes se nic moc nenaučí. Chce to trpělivost a učit ho formou hry, hodně chválit (i pamlsky) a být důsledná. Když něco nesmí, tak to nesmí nikdy.Ne jednou ne a podruhé ano. A musím říct, že se obě učily lépe a rychleji, než pes, kterého jsem měla od štěněte.Asi to bude tím, že štěněti lecos dovolíte, přivřete oko apod. a ono to pak dovede úžasně využívat. Teď, po těchto zkušenostech bych si brala psa pouze z útulku. Výběr je veliký a mimochodem - jsou tam i štěňata.
Myslim ze se stenete boji prave z tech duvodu,ktere uvadite-je tak akcni,aktivni,nevychovane... ...a nemusite si brat hned nejakeho starecka,myslim ze cca dvou-trilety pes uz by mel byt relativne klidny/samozdrejme,zavisi to na jednotlivem jedinci,kamaradka ma psa,kteremu je asi 8 a chova se jako stene porad
/...z jeji strany je to do jiste miry rozumne,nechce mit vse rozkousane
,ale zkuste ji uklidnit nejak jakoze si to bude sama uzivat,vychovavat si ho a hyckat,a navic starsi pes muze byt tak spatne vychovan/agresivni,bazlivy../,ze se ho budete muset zbavit,a to vam pak taky bude lito...zkuste ji obmekcit argumenty,ze jednak mate vychovu ve vlastnich rukou,a pak ze i pro ni bude mit neco takoveho doma odreagovani
V útulku nejsou jen starší psi, jsou tam pejsci od štěněčího věku až po ten "důchodový". A pokud chce máma staršího pejska z útulku neznamená to snad, že nebudete mít třeba ročního či dvouletého což je v podstatě dospělý pes se štěněčím chováním (vlastní zkušenost:D).
Nevím zda si uvědomujete co vše obnáší to, že si domů donesete 2 měsíční uzlíček. Ano je to krásné, roztomilé ALE každé dvě až tři hodiny s ním nutně musíte ven, jinak to budete uklízet doma. Do věku jednoho roku a občas i potom psi malých plemen prodělávají pubertu a to je snad nejhorší období co jsem u mojeho bobana zažila. Zkouší co může a nemůže (jednou si v tomhle věku dovolil zvednout nohu a chtít očurat tašku v bytě, rychle a stručně mu bylo vysvětleno, že si to už nesmí NIKDY dovolit). Navíc, pokud s ním nebudete bývat doma celý den, je možné, že si vyberete vyjimečně úzkostlivé nebo uštěkané štěně, které vám potom bude značně stěžovat život a také vašim sousedům v době vaší nepřítomnosti.
Naopak když si pořídíte pejska z útulku, pracovníci již mají vysledované určité povahové vlastnosti a můžete si vybrat jakéhokoli chcete a budete vědět jaký je A to nezmiňuju to, že pejsci z útulku jsou nesmírně vděční a většinou velmi poslušní, mazliví a mají vás jako svatý obrázek za to, že konečně mají tu svou rodinu a veškerou její pozornost jen pro sebe
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.