Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak spřátelit osmáka degu?

Od: anetttka* odpovědí: 2 změna:

Zdravím.Potřebovala bych poradit.Mám doma asi dvouroční samičku osmáka degu.Je strašně hodná a miloučká,ale teď sem nastoupila na střední a nemám na ni tolik času a chtěla bych ji pořídit kamarádku,ale bojím se že se nebudou snášet.Vím že se mají dát na pár dni do dvou klecí vedle sebe a třeba jim prohodit písek,aby si prohodili pachy..máte s tím zkušenosti?A je lepší k ní pořídit mladou nebo stejně starou osmačku?Děkuji moc za vaše odpovědi a rady

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Ahojky,kdysi jsem asi ke 4lete samicce, ktera mi zustala sama po umrti druhe, seznamovala se dvema mladsima samickama, ktere byly sestry.. Pustila jsem je venku mimo klec vsechny tri, aby byly na neutralnim uzemi a kdyz jsem videla, ze se nijak nenapadaji, pustila jsem je rovnou spolu do klece...behem 5ti minut je ta starsi obe "adoptovala" a bylo z nich jedno spokojene spinkaci klubicko.. Slo to vazne rychle.. Byt tebou, tak bych tedy poridila mladsi a mozna by bylo dobre rovnou dve, aby ti ta mladsi casem zase nezustala sama.. A jak pujde seznamovani uvidis ;)
doplněno 01.06.13 11:17: Jo a jeste bych dodala, ze v te kleci puvodni osmacky "starousedlice", jsem nejprve komplet vymenila podestylku i pisek za nove..
Je skoda, ze ta tva samicka je uz tak dlouho sama..sice se ji muzes venovat pres den, ale takove to vzajemne cisteni kozisku, zahrivani a tuleni se pri spani atd..jim clovek nikdy nenahradi..
anetttka*
hodnocení

Díky moc za radu:) budu doufat že se snesou a bude hned šťastnější za novou kamarádku:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]