Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přičina umrti pejska

Od: zinda6 odpovědí: 11 změna:

Dobrý den ,

zemřela mi 10leta fenka Schih-tsu a prosím o pochopení příčiny její smrti.1 den rano jedla ,odpoledne několikrat zvracela hnědou jakoby kaši,pozdě večer začla mít občasné zachvaty kašle jakoby něco vykašlávala, ty byly celou noc. 2 den jsem s ni jela k lékaři, ten naordinoval furon a enap a pichl kortikoidy. fenečka asi před 1 a půl měsícem doužívala antobiotika (měla horečku a kašel). Odpoledne jsem ji dala vyčurat ale omdlela ,zachvaty kašle trvaly stale. Něco málo se ji podařilo i snist.U dalšího kašle se najednou napřimila , zaúpěla a zas krátce omdlela. Pak se ji podařilo vyčúrat i pak v noci. Kašel trval ale i celou noc. Ráno jsem ji dala ven vyčúrat (vevnitř nechtěla ) ale sotva stála a nevyčurala se. Při posledním zachvatu kašle se zase napřímila ,zaúpěla a zemřela. Snažila jsem se ji oživit ale nepomohlo to. Zemřela vlastně po 2 dnech kdy se ji přitížilo a snažím se pochopit proč tak najednou ,když lékař při naordinování antibiotik před časem řikal že srdíčko je v pořádku. Co se týče kašle myslím, že 1 den byl kašel suchši a druhý den takový vlhký? prosím vysvětlíte mi co se jí vlastně stalo?Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Zindo, přestaňte se trápit, rozlučte se s ní, nechejte ji jít. Neřešte! Vím o čem mluvím, sama jsem přišla o dva psy. Fenečka se mnoubyla 15.let. Vím jak je to těžké. Vlastně ještě těžší, než si kdokoliv, kdo to nezažil, dovede představit. Lituji vás a vlastně každého, kdo příjde o pejska. Je to strašná rána. *modla* Mohlo to být srdíčko, mohla to být mozková příhoda, mohla to být plícní embolie. Mohlo to být deset věcí, co ji zabilo. V podstatě to je teď už lhostejné. Měla psáno. *plac*Až se z šoku vzpamatujete, začněte se ohlížet po štěněti. Nemyslete si, že to je zrada, nevěra. Není! Vaše psinečka zůstane u vás v srdíčku a v hlavě, v paměti. Zrada to není, je to jen život. Někdo zemře, někdo se narodí. A někomu dáte milující domov. *mala* Co je lepší? Mít a ztratit anebo neztratit, ale nikdy nepoznat?!

zinda6
hodnocení

děkuji za odpověd..zemřela v patek a stále to není lepší, z šoku jsem zřejmě zratila pamět a těžko si vybavuji co se dělo dny předtím..ja to neberu jako zradu spíš si vyčítám co jsem přehlídla nebo mohla udělat a včas neudělala...někdy se mi zdálo jak by se schovavala do klidu a co mě docale zarazilo tak to bylo to že ji během několika dnuzměnily chloupky barvu na spodní časti zad,jako by vyryšavěly..vysvětlila jsem si to staářím ale že tak rychle může odejít to mě ani ve snu nenapadlo

martinaa*
hodnocení

2x

Zdravím, takhle na dálku a ještě s poměrně obecnými příznaky to nikdo 100% neřekne. Pokud chcete mít jasno a třeba i jistotu, zda se fenka neotrávila a podobně, nechejte udělat pitvu.

lidus*
hodnocení

0x

Jako první mě napadl psinkový kašel ale to by asi veterinář poznal, mohlo jít i o otravu. Jedině pitvou se dozvíte příčinu ale bude vám to k něčemu? 10 let není moc ale není to ani málo. Smutný je odchod kamaráda vždycky a mnohem smutnější je když se měsíc snažíte aby netrpěl a stejně celou dobu víte, že není jiná možnost a jednoho dne se stejně musíte rozloučit a ulehčit to utrpení jemu i sobě.

zinda6
hodnocení

nemyslím že by mohlo jit o otravu,neměla by se kde otrávit.Nikam nechodíme ,je jen na zahradě a kdyby byla otrávena zvracela by porad a měla bolesti ale blinkla jen 3krát a to hned na začatku pak už vubec. po lečbě antibiotiky byla docela dobrá ,jen se ji obcas zle dychalo. nejspiš měla to srdíčko slabé ,jen nechapu proč se vše stalo jen ve 2 dnech?

zinda6
hodnocení

a taky na druhy den papala,sice jen polovični porci ale jedla a pila

pt®
hodnocení

0x

Nevím odkud jste, ale u nás ve vedlejším městě také tráví psíky. A četla jsem, že jinde zase našli otrávené psíky a párky, di kterých někdo nastrkal střepy a jed. Je to strašné, je to zrůdné. Chápu Vaši bolest nad ztrátou fenečky. - pt

lilil
hodnocení

0x

Když naordinoval enap, myslím, že měla nemocné srdíčko.

cobrak*

Přesně tak, Enap je na srdíčko...

doplněno 30.05.13 11:49:

V tom případě jí s největší pravděpodobností selhaly ledviny :(

zinda6
hodnocení

ano ja vím ,enap je na srdíčko, dal ji také furon a ten je na odvodnení..pred nedavnem asi měsic a půl měla mit srdíčko podle doktora v pořadku..nejde mi do hlavy že 2 dny prudce kašle parkrat zablinka a zeslabne tak že se nechce ani vyčurat a najednou umře

hodnocení

0x
Dobry den, kdyz pejsek odejde, je to smutna zalezitost...udelala jste pro ni maximum, tim myslim veterinare...nechejte jeji dusicku v klidu odejit a hezky na ni vzpominejte. A opravdu, uz se kvuli tomu netrapte, nepatrejte...Nejakou dobu pockejte a poridte si noveho pejska a jestli chcete udelat dobry skutek, vezmete si pejska z utulku, opustenych a bez panicka jsou jich tam spousty...anebo necekejte a poridte si pejska hned, jste zkusena pejskarka, tak vite, do ceho jdete, takove curajici, vsekousajici a vsude motajici se stenatko, anebo dospely za vse vdecny pejsek Vam pomuze zapomenout...hezky den a budte silna :).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]