Nejste přihlášen/a.
Dobrá odpověď!
Psa je nutné psychicky ponížit, není nutné ho trestat fyzicky, hlavně u těchto pesanů s nižím prahem bolestivosti je to docela ošemetná záležost...
:D Emilko, tazatelka mluví o kříženci staforda s kníračem! Navíc, je to velice zkušená majiterlka, když dodnes přežila a vychovala tak dobře, že 6 let to bylo vpořádku.
Ono mít malého a drobného pejska je něco naprosto jiného než mít staforda. Staford je prostě pan pes, sebevědomý, práh bolestivosti uplně jinde, když se cítí na to zaútočit, zaútočí. Teď nedávno jsem četla, že ačkoli já svého drobného psa (jack russell) mám naučeného, že mu můžu hrabat v misce vzít mu uplně cokoli, u dominantních psů jako staford se to nedoporučuje a to nemusí ani jít o nedostatek autority.
Navíc "kousat" se s maličkým psem a stafordem kříženým s kníračem, který má sílu, je uplně něco jiného
Já osobně s Vámi nesouhlasím jen v tom sahání do misky. Našeho psa jsme od jeho prvních dnů u nás učili, že mu do misky sahat můžeme a nikdy na nás ani nezavrčel ani se špatně nepodíval, spíš naopak kouká jestli náhodou nedostane ještě nějaký přídavek. Jen dodám, že do misky mu můžou sahat všichni z rodiny a cizí mu do ní stejně nemají co lézt.
Já svému psu také do misky sahám, když se mu tam hrabu, tak poodstoupí sedne si a čeká dokud "neodejdu" cizímu by to asi také nedovolil, zatím jsem to ještě nezkoušeli, protože jak říkáte, cizí mu tam nemají co lézt
co se týče toho, že se dominantním psům sahat do misky nemá, tak jsem tam psala, že jsem to někde četla, tedy to mám zprostředkované. Ono každý pes je jiný a nějakému bulíkovi se klidně můžete přehrabovat v misce hodinu a nějaký bude nervózní. jen se k ní přiblížíte...
Je to špatná kombinace ras, staford a knírač. Pokud pes na někoho vystartuje, měl by ho dotyčný okamžitě "srovnat", ponížit, i za použití fyzického násilí - pro zastánce zvířat upřesňuji, že je to JEN nutná obrana.
Pokud na "to" dotyčný "nemá", (ať už fyzičku nebo kuráž), stane se pes vůdcem smečky a to je velmi špatné. Pak už je pes nebezpečím pro všechny...
Pokud pes zvládá základní povely (sedni,lehni), tak se vždy, když začne startovat, postavte a řekněte mu rázným hlasem daný povel. Ideální je povel lehní, jelikož pes se Vám podřidí jednak tím, že splní povel a také se ještě "zmenší". Po vykonání povelu ho v dané poloze pochvalte.
Pokud je jeho chování závidlé na tom, jestli venku hárají feny, tak pomoci by měla kastrace.
No tady je rada těžká, protože nevíme co se děje v jeho hlavě máte ho vycvičeného (je až na posledním místě vaší "smečky")? nezažil v poslední době nějaký šok anebo stres v souvislosti se členy rodiny? možností je spousta, já osobně bych poradila obrátit se na psího odborníka, popsat mu váš problém, při jaké příležitosti startuje na rodinu, co se změnilo u vás doma atd atd.
Vycvičený není,umí jen zaklady asi jako každý domácí mazlíček.Odborníkem myslíte veterináře?
Veterináře v první řadě, aby zjistil, zda to není něco spojeného se zdravotním problémem, poté odborníka, třeba člověka co má s agresivními psi zkušenost, psího psychologa atp. Myslím, že nebudete první s takovýmto problémem.
Nechci vás strašit ale nedávno jsem slyšela o případu kdy byl pes, shodou okolností staford, stále agresivnější a agresivnější. Nakonec ho utratili a při pitvě se zjistilo, že měl nějaký zánět či zápal na mozku, takže by pro něj v podstatě jiné řešení ani nebylo možné...
Co se u vás doma změnilo? Je pes vpořádku? Slyší a vidí dobře? Nemá nějakou bolest, třeba bolavé klouby, rozhašenou páteř?
Jak dlouho je pes v jedné domácnosti s vaším přítelem? Pořád si myslím, že je třerba hledat v jeho zdraví. Tam bude původ změny.
Doma se nic zvlaštního nestalo.Zdravotně je v pořádku.Ale přestal tolik jist,ale přisuzuji to tomu že venku harají fenky a to vetšinou nejí vubec.
Utočí tím stylem nejdříve se přijde pomazlit a pak jako by zkrat a utočí.
Co kastrace? Nebude se o feny zajímat, také se spousta psů víc uklidní. Taky by nebylo od věci, začít se psem víc cvičit, zabavit ho, učte ho nové věci, ale tak ať ho to baví - za odměnu. Tím, že bude muset poslouchat se dostane ve smečce tam kam patří...na poslední místo. Ono to vypadá, že se škrábe na žebříčku nad vás, má dost mazlení tak se ožene. Zajděte na cvičák, poví vám jak na to. A jednejte rychle, než začnete mít ze psa strach, to by byl celkem problém, protože toho by využil.
Ale také ho opravdu může něco bolet. Byli jste na veterině?
Ukamenujte mě ale já bych ho nechala utratit a nečekala až kousne dítě třeba do obličeje. Abych nebyla až tak zlá tak můžete zkusit psychologa pro zvířata. Naši psí přátelé byli opravdu kamarádi ale dcera měla vymazleného potkana rok a pak se rozhodl kousat a až kousnul tak, že má na ruce jizvu a 3 stehy tak jsme to vyřešili jednou pro vždy.
Toho dotyčného psa neznám, ale dle mých zkušeností se psy je nutné psa vychovávat v tom, že jakmile projeví agresivitu, tak tvrdě narazí. Samozřejmě adekvátně na situaci, ale jakmile kousne, tak seřezat jako psa. Pes který při podobném jednání nenarazí, je utvrzen ve svém postavení vůdce smečky a příště si dovolí ještě víc. Takhle se dá zkrotit i poměrně dost agresivní pes, utracení je jistě taky možnost, ale za sebe dávám přednost nehumánímu seřezání, před humánní injekcí.
Seřezala jsem ho pokaždé.Pak se par dnu schováváva a bojí se.Ale jakmile uz je dobře a myslím si že si to uvědomil tak to uděla znova.
No tak tady vidíte, že třískáním nic nespravíte. Bitím si u psa nikdo respekt nezíská. Jen docílíte toho, že pes ve vás ztratí důvěru... Pokud vyjel po příteli, je třeba aby on převzal iniciativu a začal se psem cvičit právě on, klidně ze začátku s košíkem...
doplněno 29.05.13 19:19:Rozhodně jsem pro trest po kousnutí, nevím jak pes váš reaguje, některému stačí povalit a seřvat. Vykázat na místo a "nebavit se sním" . Ale zmlátit ho tak, že za vámi několik dní nejde a schovává se...to by tak být nemělo.
Pravdu má Lidus. Pes, který vyjede na člověka, zvlášť blízkého, má dostat tak, že se týden nezvedne ze země. Pokud to udělá podruhý, u nás zajdeme za myslivcem a necháme okamžitě zastřelit. Pokud to nebudeš řešit razantně, do roka tu je dotaz "co mám dělat, když můj pes potrhal souseda a on chce odškodnění".
Vrele doporucuju navstivit pana Desenskeho. Zacit treba ihned zavolanim. Kontakt a informace jsou na jeho webu (google: psycholog psu Desensky). Je velice ochotny. Se psem je mozne k nemu po domluve zajet a vysvetli vam jak na nej, ale hlavne jak zmenit sebe. Pripadne procist jeho diskuzni forum, kde je napsana spousta reseni (Poradna) - ale kazdy pripad je tak individualni, ze neni nad osobni navstevu. Porada take Free Soboty, kdy je mozne k nemu dojet a je tam hromadne venceni a kazdemu se venuje.
Jinak taky nejsou spatne ke zhlednuti videa Cesar Millan
Jde tam o pochyceni zakladniho principu - klidne asertivity. Serezani psa nema s klidnou asertivitou nic spolecneho, to je jen vyjadreni nasi frustrace, zoufalosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.