Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakého psa by jste nám doporučili?

Od: luciiii odpovědí: 23 změna:

Dobrý den v červenci se budeme stěhovat do velkého prostorného domu s velkou zahradou. A rodiče chtějí psa. Teď žádného nemáme. Jakého psa by jste nám doporučili? Měl by to být dobrý hlídač ale teké velký mazel. Abych s ním mohla dělat agility nebo dogdancing. Pejsek by měl být většího vzrůstu. Jaké plemeno by jste doporučili?

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

malii*
hodnocení

0x

Do takových podmínek je vhodné spoustu psů. Všeobecně by se vám mohl hodit nějaký ovčák nebo kolie (namátkou třeba australský ovčák, německý ovčák, krátkosrstá kolie...), nebo se podívejte po útulcích, je tam spousta pěkných pejsků i štěňátek. Dobrou výchovou z téměř jakéhokoli plemene uděláte skvělého parťáka (pro sport všeobecně vybírejte spíš plemena s lehčí stavbou těla), a samozřejmě je na místě taky dobrý výběr chovatelské stanice.

hop®

Trošku si odporujete, podívat se po útulcích a zárověň vybírat chovatelskou stanici někdy není možné... ;)

malii*

Ono je tam slovíčko "nebo" ;)

hodnocení

0x

na dogdancing urco border kolie , ono zas nebude byt mega velky , musi byt obratny

dasa*

Na border kolie pozor, vyzaduji byt maximalne zamestnane, jinak skodi. Moc chytry a mily pes, ale zrozeny k praci. Kdyz ji nema, je nestastny.

martina0*
hodnocení

0x

A co třeba Thajský ridgeback? já po něm už delší dobu pokukuji a zdá se mi naprosto úžasný:) skvěle vám ohlídá rodinu, není zbytečně uštěkaný, je hodně aktivní a obratný (vhodný na agility). Problémem by mohla být krátká srst(tedy nemůže být celoročně venku) a to že to je "závislák" na lidech :)

Ale tedy nevím, zda máte zkušenosti s výcvikem, je to trochu víc svéhlavé plemeno a možná až zbytečně inteligentní, tedy nebude provádět žádné cviky otrocky ale proto, že se mu to líbí...

hodnocení

0x

Takovéhohle! Má laskavé oči a respekt budí svou postavou. Nemusí ani štěkat. ;) Vypadá, jako když vystoupil z filmu Historie Narnie, že?

doplněno 27.05.13 07:47:

Nevím, jaká je to rasa. Tato fotka byla mezi "sranda maily",které si lidi mezi sebou přeposílávají :D

Jakého psa by jste nám doporučili?
martina0*

Ten je! nevíte co je to za rasu? nebo je to nějaký povedený kříženec?

dasa*

To je kůň, ne? :) Nebo je slečna ultramalá... Je super, miluju velké psy.

hodnocení

0x

Já vybíral psa podle velikosti novínek... Vyhrál to pudl.

borax*
hodnocení

0x

Na agility je dobrá border kolie, australský ovčák, jak už někdo psal. Ovšem s hlídáním to nebude zrovna to pravé :) co tak belgický ovčák tervueren? Ten skáče, tančí, hlídá - může být celoročně venku...a je to mazel...

myse*
hodnocení

0x

já hlasuji pro choďáka - chodského psa. Je akční a hlídá...

Bezva parťák. Mohu jenom doporučit!

skrap*

Já hlasauju pro -------nebrat žádného nejdříve nic a poté hned psa pokud možno co největšího a obyčejně je ze psa nezvládnutelný tvor (chtěl jsem napsat cos horšího) *stop*

zree
hodnocení

0x

Být na vašem místě vůbec nevím. Nějak mi nejde dohromady velký,na agility a hlídač. Já mám šeltii a je to bezva pes,pravda,hlídat asi bude těžko,ale je to bezva agiliťák. Jak už tady zaznělo hodně názorů,asi bych brala australského ovčáka. A pokud vám nevadí dlouhá srst,co takhle bearded kolie? Mám známou,která jí má a výborně jí de agility ( je ostříhaná ). Jinak,je obecně známo,že na agility jsou suprové kolie...bearded,border,krátkodrstá...možností je mnoho. Ale těžší je to s tím hlídáním. Ať už vyberete jakkoliv,hodně štěstí a úspěchu s novým členem rodiny!

Toto je australák?

Jakého psa by jste nám doporučili? #2
hop®

Ano, na fotce je pravděpodobně Australský honáck/......

doplněno 09.06.13 10:23:

... myslím toho vlevo ... ;)

doplněno 09.06.13 10:45:

Ano, myslím, že i na druhé fotce je to ta samá rasa, viz můj odkaz...

tohohle?

doplněno 10.06.13 07:35:

hope, jojo, já vím, ale někjaká dobrá duše doporučovala australáka do domku a na agility :D

Jakého psa by jste nám doporučili? #3
hop®

Ano, ale ovčáka, nikoli honáka! ;)

Ahááá, ale pes je to parádní! ;)

cookie*
hodnocení

0x

A coo takhle pudl? :) střední /královský.. ti jsou tak krásní majestátní, milují dovádění, agility, dogdancing.. všechno.. prostě pohyb, to je pudl. A i dobře hlídá :)

lokezz
hodnocení

0x

Dobrý den,

nějak jsem nepochopila,proč tu přidáváte obrázky australského honáckého psa,když tu několikrát byl zmíněn australský ovčák? ---------> australsky-ovcak.hafici.c/...

agerry
hodnocení

0x

Sice nejsem nějak velký odborník na psy,ale pokud by se neměla opakovat v tom,co zde již bylo zmiňováno,tak už mě asi napadá jen lajka ( východosibiřská,západosibiřská ). Jen nevím,jak to je s tim agility. Ale je celkem inteligentí,takže takový dogdancing...a hlídat umí také bez problémů.

Ať už si vyberete jakkoliv,hodně štěstí. ;)

hodnocení

0x

Lucinko, jakého pejska jste si vybrali? Už ho máte doma, jaký je?*hej*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]