Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy darovat kotě

Od: aloisb® odpovědí: 9 změna:

Máme na chalupě kočku, kterou krmíme a ona nám porodila 5 koťat (3 kočičky a 2 kocourky). Všechny si je nechat nechceme, ale nevíme, kdy je můžeme dát od matky - nyní je jim 14 dní.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jakoola*
hodnocení

4x

tak jak píšou ostatní , 12 týdnů je minimum. Chápu to tak , že kočka je na chalupě, tak tam asi nejste každý den , že . Tak bych ještě doplnila , když budete moci , tak kotata chovat, hladit a přivykat na lidi , nebo je po 12 týdnech nechytnete ;).

hodnocení

Máte pravdu, že se musí chovat a hladit, aby byla krotká. Vloni jsem našel ve sodole 2 koťata ve vědru z umělé hmoty, porodila je tam divoká kočka a ta koťata syčela jak hadi :)) Pak zmizela někam za mámou a už jsme je neviděli. Tato koťata jsou však po mámě velmi krotká a nesyčí!

susenka*
hodnocení

0x

Nejdříve tak od 12 týdnů.

uska*
hodnocení

0x

V 6 týdnech koťata už bez matky dokážou bez problémů přežít, ale je to na odstavení přece jen trochu brzo. Mámu potřebují nejenom kvůli mléku,ale ona je taky vychovává, učí je jak lovit, jak se umýt, prostě jak být správnou kočkou. U předčasně odstavených koťat se můžou projevit psychické problémy, například nevyrovnaná povaha, bázlivost, agresivita . Přimlouvala bych se za to, abyste je nechaly u mámy nejméně 8 týdnů.

Zákon o ochraně zvířat hovoří o 84 dnech.

hodnocení

0x
Ja bych jen chtela doplnit, ze by bylo vice nez moudre, nechat kocicku vykastrovat, jinak muzete za chvili pocitat s dalsim vrhem a dalsim..a dalsim :(

lidus*
hodnocení

0x

Jak je psáno 13-13 týdnů a dřív to rozhodně nedělejte, mám na chalupě kocoura co ho jako malé kotě někdo vyhodil a neumí chytat myši, koťata co nám cizí kočka odrodila,vychovala a nechala chytají myši jelikož je to matka naučila, chovají se úplně jinak než ten chudák co snad matku ani nepoznal.

xxxxx*
hodnocení

0x

Já jsem vychovala 5kotat po kočce, k novým majtelům šly když jim bylo 2měsíce, dřív bych je pryč nedávala.

wanesa*
hodnocení

0x

12 týdnů.Dřív ne.

kokyno*
hodnocení

0x

To co bylo uvedeno výše, plus bych dodala, že jedna z dovedností které se koťata musí naučit od matky, je zabíjet myši (koťata umí "od přírody" chytat, ale neumí zabíjet), což si myslím, že je na venkově důležitá vlastnost, a že kočkou, která neumí lovit, nikoho nepotěšíte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]