Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Já chci psa - jak na rodiče

Od: pejsanek* odpovědí: 15 změna:
Ahoj prosím vás jak mám donutit mamku aby mi do konce května koupila pejska kterého jsem si vybrala

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

al bunda*
hodnocení

3x

Nijak. Pes je odpovědnost a práce. S tvým přístupem by skončil v útulku.
Víš vůbec, jak se o psa starat? Venčit ho třikrát za den a to kdy chce on a ne kdy se chce tobě, krmit, veterinář taky něco stojí... Máš na to? A víš, že to je závazek na +/- patnáct let?

Mám osm let doma jednoho psa, kterého měli asi tak, jako ty ho chceš - štěně za vysvědčení. Dokud byl malý a roztomilý, rozmazlovali ho. Když jim vyrostl a začaly povinnosti a škola po prázdninách, dali ho do útulku. Dodnes je vidět, jak se ta zrada jeho lidí na něm podepsala.

Nemáš na to, aby ses dovedla postarat o psa. Počkej, až vyrosteš.

pejsanek*
hodnocení

já vím psa jsme měli a já sem strašně s ním chtěla chodit ven jenomže to byl pittbulterier a oni my to nechtěli dovolit dokonce jsem ho vsedmi letech naučila sedni a lehni poté i ppros a tatka toho schopnáý nebyt kolikrát jsem mu sama dávala najíst a nikdy bych nedovolila aby ho dali do ůtulko protože naše bývalého tka venčil brzo ráno a pak jak přišli ve tři a pak až večer a to jen na pět minut to já bych šla alespoň na deset kdybych neměla čas a to mám vždycky a kdybych jela pryč mám hodného dědu a ti by se mi o něj postarali a nebo bych ho dala své spolehlivé kamarádce která psa ma taky
anna*

Dobrý den, to je trochu hrubá reakce - jak znáte ten "jeho/její přístup"? Nejde o to, jestli mu ho/jí maminka koupí, ale opravdu nevím, jak jste z jedné věty psychologicky vydedukoval, že na to nemá...nebo se znáte? to je pak něco jiného...plus znám několik případů, kdy se děti o pejsky staraly - samozřejmě s podporou rodičů, což v tomto případě asi není, tím pádem pejsek opravdu nebude a je to dobře.

binka*
hodnocení

0x
Myslím, že mamku nedonutíš, asi dobře ví, proč ti ho nechce koupit. Ono nestačí na psa jen ukázat a říct - já ho chci... To není hračka, která se dá odložit, když tě přestane bavit. A ještě si kladeš podmínky - proč zrovna do konce května?
pejsanek*
hodnocení

protože se mi jeden líbí a nevím jak jí mam přesvědčit že bych se o nej dokázala postarat i bez ní

hodnocení

0x
Nevím, kolik ti přesně je, ale věř mi, že mamka asi dobře ví, proč psa nedovolí. Ono mít psa není jen radost, ale také starost po celou dobu jeho života. Mít psa je něco jako mít např. dítě, když nemáš hlídání, nemůžeš odejít, odjet, ladaže jsi psa vezmeš sebou. Dále pes něco stojí( roční poplatek cca 1000kč dle místa, žrádlo, veterinář atd.) V neposlední řadě ne každý je nakloněn myšlence mít psa v bytě (nebo kde to bydlíš), pes je občas cítit, hodně chlupů, potřeba určitého životního prostoru.

hodnocení

0x
A co děda?S ním by se nešlo domluvit,aby byl pejsek u něho?
pejsanek*
hodnocení

no co se dědy týče tak ten by to dovolil ale babička by se zbláznila
ale díky skusím to
lm®
Já bych se také ráda autora(ky) pejsánek zastala.V dětství jsem taky moc moc toužila po pejskovi,ačkoli jsme bydleli na vesnici v rod.domku s velkým dvorkem,nebylo mi přáno,Nyní v dospělosti jsem si vše vynahradila,i my bydlíme na vesnici v RD, máme zatím je to štěně maltézáčka -fenku,je moc milá.Naši kluci 17,5 a12 roků ji milují pereme se doma o to kdo s ní půjde ven(a to se ještě několikrát za den proběhne po zahradě),s kým bude spát ,jí jen vařené kuřecí masíčko...No nevím život s ní je mnohem hezčí bohatší a jaksi smysluplnější...
Nevím ,jak maminku přesvědčit,asi nijak.Myslím ,že pes má i velmi výchovné hledisko,myslím,že dítě,které má doma nějaké zvířátko v životě neudělá tak hroznou věc,aby např. jak nedávno bylo v tisku polije kočku benzínem a zapálí,hrůza!Snad bys mohla mamince dát přečíst nějaké příspěvky.Pokud neuspěješ ani s tím dědou,tak počkej jako já :Mně ho tenkrát nepovolil hlavně můj děda a tak jsem naši malou vzala na hřbitov a dědovi jsem tam řekla:"Vidíš jakého mám krásného pejska,tys mi ho nedovolil.A o takovém jsem si ani nesnila."
Přeju ti ,aby vše dopadlo dobře ke spokojenosti Tvé i Tvého případného budoucího pejska.
pejsanek*
hodnocení

Dekuji dala jsem mamce přečíst příspěvky s někerýma souhlasila že bych se o nějnedokázala postarat ale jak jsem jí připoměla jak jsem našeho minulého psa v sedmi letech naucila sedni a lehni a kdyby neumřel tak i po čase popros už mi to začínalo jít a nebyt zvělolékaře ještě žije a já sném chodím ven ale spátky k věci jednou jak tatka řišel z práce se mamka s tatkou bavili o tom pinči tak doufám že je to na dobrý ceste
lm®
No tak vidíš.Třeba budeš mít větší štěstí než tenkrát já.Hlavně,tedy pokud Ti to rodiče opravdu schválí a pejska Ti pořídí,je nesmíš zklamat a své sliby,které teď dáváš ohledně péče,venčení atd.důsledně dodržuj.Držím Ti palečky.*tanec*

elizabeth*
hodnocení

0x
Ještě by to chtělo pár informací:
Kolik je ti let?
Kde bylíš? Město - dům - byt - vesnice
Jak máte bydlení veliké a kolik vás tam je?
Jakého sis vybrala psa?!
pejsanek*
hodnocení

No takže je mi 13 psa jsme měli ale stím jsem si moc neužila umžel pred rokem a já sním nemohla ani ven bydlím ve měste v kopřivnici v bytě 3+1 bydlím s rodiči a mam bráchu který má rok a šest měsícu pejsci jsou rozprodaní ale urcitě se najdou stejné rasy a chtěla bych pinče a neboé klidně i menšího ale temperamentního aby vydržel dlouhé chození ke koním semnou tod asi vše
martina30*

Nevím pinč na velké procházky, a nechceš tedyještě chvilku počkat.Ted je ti 13 let ,ale v 15 budeš uvažovat co dál a klidně se může stát,že budeš třeba muset někam dojíždět a co pak chudák pes.Nevím zda tedy jezdíš na koni nebo k nim jenom chodíš,ale pokud jezdíš a staráš se o koně zůstan u toho a na pejska počkej a uvidíš ,že jednou si vzpomeneš co se tady psalo,až budeš starší a třeba samostatná budeš si moct pořídit většího psa.Pes se dožívá až 15 let tak si to scválně spočítej.*slunce*

lipowskalseznamcz

Na dlouhé procházky jsou skvělí West Highland Whit Teriéři. Jestli chceš, tak se koukni na www.westici.net

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]