Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
můžete mi nikdo poradit jak mám naučit psa jezdit ve vozíku který je napojený za kolo?
Máme dvouletou fenku Leslí. Jelikož rádi jezdíme na kole a chceme jezdit dlouhé tratě a aby nezůstávala sama doma tak jsme pořídily vozík.
Sice v něm leží, ale celou cestu kňučí Je mi jí moc líto. Chceme jí jen pomoct a chceme aby byla pořád s náma
Předem děkuji za odpověd.
S pozdravem Míša
Tak nevím,,, čtu ten zákon dokola ,,,a pořád se hovoří o zákazu vození DÍTĚTE ve vozíku , O zákazu vození PSA tam tedy nic není... . Nebo mi něco uniklo?
doplněno 20.05.13 19:45:Pokud jde o přívěsné vozíky za kola, je současná legislativní úprava poněkud zmatená. Podle § 58 zákona 361/2000 Sb. definuje pojem "přívěsný vozík" takto:
Za jízdní kolo se smí připojit přívěsný vozík, který není širší než 800 mm, má na zádi dvě červené odrazky netrojúhelníkového tvaru umístěné co nejblíže k bočním obrysům vozíku a je spojen s jízdním kolem pevným spojovacím zařízením. Zakrývá-li přívěsný vozík nebo jeho náklad za snížené viditelnosti zadní obrysové červené světlo jízdního kola, musí být přívěsný vozík opatřen vlevo na zádi červeným neoslňujícím světlem.
Z tohoto pohledu se zdá celá věc jednoduchá _ postačí splnit požadavky maximální šířky a povinného vybavení odrazkami. Uvedený zákon ale obsahuje ještě § 48, který říká:
V jiném přípojném vozidle, než které je určeno pro přepravu osob, je přeprava osob, s výjimkou případů podle § 51, zakázána.
A protože jinde v zákoně není přeprava dětí v cyklopřívěsech definována, znamená to technicky zákaz vozíků. Můžeme se jen dohadovat, zda vozík za kolo patří do stejné kategorie jako přípojná vozidla za traktory nebo osobní a nákladní automobily, anebo o rozdílech významu mezi "přívěsným vozíkem" a "přípojným vozidlem".
Je málo tak nebezpečných věcí jako tento vozík. Vezměte si to z pohledu řidiče: projíždíte pravotočivou zatáčkou, do které nevidíte předpisově po pravé straně a najednou na vás "vybafne" vozík zasahující do třetiny jízdního pruhu.
To toho psa nemáte rádi? A nebo ano, ale pak přeci nemůžete chtít s takovýmto vozíkem jezdit po silnici...
Absolutně nechápu lidi, kteří v takovýchto vozících vozí cokoli živého - někteří dokonce své děti.
Nebudu obhajovat vozíky za kolo - ani proti nim brojit - ale ..."projíždíte pravotočivou zatáčkou, do které nevidíte předpisově po pravé straně a najednou na vás "vybafne" "... - takto "vybafnout" na "řidiče" může i chodec, cyklista, díra, vysypaný náklad - prostě leccos - a proto řidič, pokud jede tam, kam ne úplně dobře vidí, musí jet tak, aby na vzdálenost, na kterou vidí, dokázal zastavit - jinak za případnou nehodu nemůže ta "vybafnuvší" překážka, ale řidič-blb.
Moji - nejde o žádnou "fabulaci" - přečti si zákon 361/2000 Sb, §18, odst. 1... Když už sis o to řekl...
A - ty, jakožto řidič, nejsi oprávněn zkoumat homologaci apod. vozidel, které jedou okolo tebe - můžeš, při nějakém podezření, zavolat třeba PČR, ale jinak primárně musíš dodržovat své povinnosti...
To máte naprostou pravdu! Jedu po pravý straně a ten říidič musí jet tak, že za zatáčkou může být překážka. Taky jsme tak jezdili. Manžel vozil za kolem vozík s pejskem a já jela za ním. Protože, přesně tak, když jsem jela sama a pejsek za sebou neviděl nikoho známého, tak kňučel. A pořizovali jsme vozík právě proto, že jsme ji rádi měli a protože už měla věk a dlouhý tůry už jí nedělaly dobře. Dřív s náma strašně ráda chodila po horách. Bydlíme v bytě a nechtěli jsme, aby jen byla doma nebo se vozila autem. Bohužel je to minulý čas a bolí to, že odešla, bylo nám spolu moc dobře a věřím, že ten její podzim života jí udělal příjemnější i ten vozík. Nejezdili jsme po silnicích s hustým provozem, ale občas nebylo vyhnutí kousek přejet. A na druhou stranu jsem i aktivní řidič, tak snad můžu soudit.
Moji, taky se divím, že do vozíku posadí své nejdražší. Po cestách se opravdu pohybuje hodně zamindrákovaných magorů za volantem, kteří mají pocit, že každý kdo je pomalejší anebo rychlejší nemá na vozovce co dělat. Oni přece zrovna jedou a není důvod používat brzdu volant nebo dokonce mozek. Je pravda, že u některých je problém s používání mozků, protože ho mají jen na udržování základních životních funkcí a víc toho nezvládne.
To by bylo v dopravě volno , kdyby každý kdo se chce zúčastnit silničního provozu, musel podstoupit psychologické testy. Mám dojem, že by se našli i tací, kteří by měli zákaz vycházení.
Od kdy je vozík za kolo povolen. Že se prodává ještě neznamená že je povolen. A tenhle čokl by měl spíš kolo táhnout než se vozit.
taky na tebe příjde řada s vozíkem a pak bych tě chtěla takhle okomentovat..lidi se snaží jak být co nejvíc se svým mazlíkem a tady se jen dočkají blbých komentářu..to je ale trapárnička!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.