Nejste přihlášen/a.
Na zahradě jsme našli vedle 2 mrtvých, 1 živé mládě. Nevypadá, že by bylo nějak zraněné. Žížalu sežralo. Co byste s ním dělali? Děkuju
doplněno 16.05.13 19:16:Strom je vysoká borovice, hnízdo nevydím a nešlo by tam ani lehce vylézt.
doplněno 16.05.13 19:17:* nevidím
Dost možná, je v hnízdě kukačka, to přesně dělá, všechny vyháže. Zkuste ho krmit žížalama, mouchama, menší kobylky..moučné červy můžete koupit i malé cvrčky ve zvěráči. Jen je třeba ho krmit v podstatě každou hodinu. Nezapomínejte na vodu... Chtělo by to zjistit co to je za ptáka.
Dekuju vsem za rady. My prave nevedeli jak casto krmit a kdy vodu a kdy zizalu. Dostal vcera navecer 2 zizaly a dneska rano jsme mu chteli dat, ale az v 9 jsme se k nemu dostali a uz ji nedokazal spolknout, zustavala mu v zobaku a byl celkove slaby. Ani voda nepomahala. A za par hodin uz skoncil uplne.
Když jsem byl mladší, taky jsem našel ptáče drozda vypadlé z hnízda. Mělo už trochu peří na křídlech, ale nemělo narostlý ocas, tak nemohlo létat. Vzal jsem ho, dali jsme ho do prázdné králíkárny a pravidelně jsme ho vykrmovali vykopanými žížalami. Taky jsme mu dávali vodu. Potom se naučil lovit žížaly i sám - některé se schovaly pod misku s vodou, stačilo ji oddělat a drozd je pochytal. Dodnes se tomu divím, nevím už jestli za měsíc nebo za dva mu narostly ocasní pera a když jsme ho vypustili, krásně odletěl. Protože se naučil odpovídat na zavolání jménem, za pár týdnů jsem i ověřil, že nezdechnul - nebyl ochočený, ale občas přiletěl na zahradu.
Takže pokud není mládě nějaké zraněné, mohlo by se Vám podařit ho vychovat. Jen nevím, co mu dávat mimo žížal - my jsme mu nic jiného nedávali. Možná ještě nějaké brouky, mouchy, motýly, housenky, aby mělo pestřejší stravu, těžko říct co je přirozenou potravou takového ptáka.
Děkuju, ale už se stalo.
doplněno 16.05.13 19:22:Našla ho mamka a kvůli nebezpečí z koček ho vzala.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.