Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Britka venku?

Od: niki* odpovědí: 8 změna:
Dobry den,mam dotaz ohledne britske kocky.Mame ji sest mesicu,celou tu dobu demoluje dum,nabytek,prska po vsem moznem,,sahnout na ni muzeme obcas.U veterinare nam rekly,ze mame tzv. kocku s psychozou.Jedine misto,kde je uplne bez broblemu je venku.To vydrzi i cely den se hladit,vrni jak diva,jakmile se vratime domu,vraci se i kocka nervni!Muj dotaz je:mam ji nechat venku,s pristupem do domu,kdyz by chtela?Muze byt vubec venku?Pripada mi tam spokojenejsi. :(

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

3x

Několik let přebývá venku,je sterilovaná.Má zbudovanou boudičku a zajištěno v kuchyni krmení,kam si dojde,když se přijde z práce.To krmení je důležité,to kočku drží u domu.

JABRAKA

niki*
hodnocení

Dekuji moc,mame v garazi takove dvirka,tak snad se nauci jimi chodit,at si ji,aspon jidlem "pojistime" *smich*

pb®
hodnocení

1x

To co popisujete, není normální vymazlené kotě od chovatele. Nepochází náhodou od nějakého množitele, co měl koťata v klecích a nezvyknul je na život v bytě? Britky jsou velmi klidné kočky, patří k těm nejklidnějším plemenům, ale také k nejvíce odměřeným, na nějaké velké mazlení je neužije. Měla jsem doma orientálky a nyní mám turecké angory, takže ten pravý opak, plemena velmi temperamentní a nikdy mi žádná kočka vybavení bytu nedemolovala, dokonce ani kočky, co byly zvyklé žít jen venku.

Venku ji nechat můžete, ale musíte si uvědomit dvě skutečnosti. Tou jednou je nechtěná březost, protože pokud není kočka kastrovaná, při první říji si jí najde nějaký kocour. Další věc je nebezpečí, které venku na kočku číhá. Nejlepší by bylo zajistit plot tak, aby se kočka nedostala mimo pozemek, nebo postavit voliéru s přístupem z domu.

niki*
hodnocení

Kocicka dostava co tri mesice injekci jako antikoncepci.Je brana od pritelkyne a chovana byla spolecne s ostatnimi v byte,i jeji mamka ven nechodi.Bydlime na vesnici u lesa,takze jine riziko nez srnky neni *smich*...Dekuji za odpovedi,bala jsem se,ze ji nejak tyram doma,a kdyz vidim jak je spokojena venku,jeste kdyz je tak krasne,tak mi ji bylo i lito.Niki
pb®

To je dobře, že bydlíte v klidné lokalitě, i když auta jsou hlavní příčina úmrtí venkovských koček všude. Doporučuje se brát venkovní kočky na noc domů, protože po setmění je největší riziko, že kočku něco srazí.

O kastraci stejně zauvažujte, hormonální injekce jsou pro organismus mnohem větší zátěž, než jedna operace. Zvlášť, pokud se budou dávat kočce dlouhodobě, hrozí zánět dělohy, který se špatně léčí a kočka stejně obvykle končí vykastrovaná. Neléčený zánět může stát kočku i život. Další riziko hormonálních antikoncepcí je rakovina mléčné žlázy, která má u koček mnohem horší prognózu, než u fen. Uvádí se, že u koček je zhoubných snad přes 90% nádorů mléčné žlázy. Zkrátka injekce má být jako jednorázovka, ne dlouhodobé řešení.

niki*
hodnocení

Kastraci bude provadet veterinar nekdy v cervenci,az tam ma volne misto.Injekci jsem zvolila jako zalozni plan pri objednani na kastraci a jako pojistku toho,ze nemusi mit kotatka v 10mesicich.

anulka243
hodnocení

0x

To je mě vás líto,nechcete ji zkusit nechat vykastrovat?Pořídila jsem si přede dvěma roky kočičku,když jsem přišla z práce,tak jsem měla stržené závěsy,skákala mě po záclonách a někdo mě tenkrát poradil ji nechat vykastrovat,že se uklidní.Po zákroku to trvalo asi půl roku,než se uklidnila.Teď je to taková mazlivá číča,jen se mazlí s nama domácíma,jak přijde někdo cizí,tak zaleze a přijde,až návštěva odejde.

niki*
hodnocení

O kastraci uvazuji po druhem mrouskani.Jinak je kocicka venku.Spokojena,beha za mouchama,skace po stromech,no uplne jina kocka.Drzi se u baraku a v noci spi v pelisku pod barakem.Svedci ji to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]