Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odnaučit králíka počůrávat se?

Od: difloja odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, mám 5 měsíčního samičku zakrslého králíka. Do teďka čistotná jenže poslední dobou se začala hrozně počůrávat. Vždycky skočila na záchod do klece, vykonala potřebu a zas šla.Jenže teď, když vyleze ze záchoda, tak má počůranou celou zadnici. Spíš to tedy dělá, když nejsem doma. Je zavřená v kleci, když přijdu a pustím jí, je celá "zčůraná". Když jsem jí "počůraný chlupy" ostřihala a učesala, za chvíli byla počůraná znova. Poradí mi zkušený chovatel, co s ní?! Už mi z ní jde hlava kolem, do teďka to nedělala. Děkuji za odpověď

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Dobry den, ja Vas dotaz moc nechapu. Tak jak to popisujete to vypada, ze chodi na zachod tam kde ma, tedy do klece, ale zamaze se tou moci... Ma tam tedy dost a dostatecne absorbcni podestylku?
doplněno 15.05.13 19:59: A nemuze to tedy souviset s tou zmenou vyrobce podestylky? Vam se muze zdat stejna, ale treba kralickovi "nevoni".
Teoreticky by mohl byt i v puberte, ta je kolem ctyr mesicu a trva do jednoho roku, ale priklanela bych se spis k tomu, ze mu neco vadi na tom zachudku..
O uceni na zachod pak tu:
kralici.cz/...
doplněno 15.05.13 20:03: Kdyz je spinava od moci uz v kleci, tak asi chodi do casti kde to stelivo neni, jinak by se moc do steliva musela vsaknout...
difloja
hodnocení

Má právě stejnou podestýlku jako obvykle.. Nebo tedy mám jí od jiného výrobce ale pořád jsou to granule, které má už od doby, co je u mě, což je od března. Takže vůbec nevím, proč tohle dělá. Včera jsem jí měnila záchod a dneska to vypadá jako kdyby na něm vůbec nebyla. Je možné že začala být líná chodit na záchod? Včera se počůrala před klecí a předevčírem v kuchyni. Před chvilku zas na koberec v kleci. :

difloja
hodnocení

Záchod jí právě právě měnim asi až moc často.. Děkuju mnohokrát, zkusim tedy jiného výrobce, prostuduju odkaz.. A když ani to nepomůže, tak mám doma puberťáka :) ..

hodnocení

0x

Něco se jí na záchůdku nelíbí, chodí jinam. Musíte zjistit co to je, co se jí nelíbí. *hej*

difloja
hodnocení

Tak nakonec jsem jí na noc přidala granule od jiného výrobce a ráno byla čistá. Takže všem děkuji mnohokrát :) Tohle by mě vůbec nenapadlo..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]