Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je orlíček jedovatý pro králíky?

Od: limetka* odpovědí: 6 změna:

Mám ho v trávě, kterou budu sekat na seno. Vím, že třeba pryskyřník po usušení jedovatý už není, ale u orlíčku nevím. Bohužel je v té trávě dost rozlezlý... Preventivně tu část asi vyhodím na kompost, ale zajímalo by mne, zda někdo konkrétně neví...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

3x

Každé zvíře se na pastvě orlíčku zdaleka vyhne. I králíci při podání trávy s orlíčkem si vyberou vše ostatní a orlíček nechají. Ze sena jsem jej nikdy neodstraňovala, ale u nás ho moc není. Nejsem si jista, zda jedy nezůstávájí v rostlině i při usušení neboť orlíček sušený se použýívá v léčitelství např. na nespavost, nervozitu, žloutenku ... Vím, že se z něj dělá odvar a pak údajně léčí, ale na nějaké nemoci se roztloukávají suchá semena ... Z toho mě plyne, že jedovatá látka zůstává i v sušené podobě, ale jaké množství, nevím.

sebod*

Uska...na nespavost...Aby se tazateli králici orlíčku nenabaštili a nechrápali jako zabitý *houpy*

ron*
hodnocení

2x

Dobrý den.

Nikdy jsme orlíček se sena nevybírali a králíkům se nic nestalo. Nedovedu si představit sekat louku a přebírat jednotlivé rostliny. Nebála bych se toho, králíci si seno přeberou sami.

doplněno 14.05.13 12:07:

ze sena

limetka*
hodnocení

0x

Děkuji :) nakonec jsem místa, kde je ho nejvíc, nesékla a nechám je tam na parádu - na květ, protože ve stejném místě je i hafo kopretin, kohoutků a luční šalvěje. A včil jen doufám, že nám bude dopřáno pár dní bez deště, abychom to usušili. Dobrou noc :)

jarousek555
hodnocení

0x

to bych radši neriskoval jednou sem to dal teddy králíkovy a do 5 min.bylo po něm

sebod*

jaroušku, prosím Tě, nevím jestli si tady děláš ze všech odpovědí pr..del, nebo jestli jsi na přírodovědu opravdu tak *bzum**smich*. Za pět minut je po králíkovi, jo? To by byl pěkně silný jed a ten v orlíčku opravdu není. A na jiným vlákně ujišťuješ tazatelku, že ten had je slepýš...To snad nemá cenu vůbec komentovat. Hele, jestli se nudíš, tak si kup medvídka mývala. A jestli Ti křivdím a máš ve vzdělání takový ohromný mezery a přesto se se...reš do všech odpovědí, tak si sedni k netu, trošku poklikej a něco se třeba nauč *klik**ua*

doplněno 26.05.13 12:16:

a mrkni trošku i na češtinu : králíkovi píšeme měkké i ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]