Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejvhodnejsi rasa k detem

Od: nukika odpovědí: 31 změna:
Dobry vecer,rada bych detem poridila (samozrejmne i mne) pejska.Mame velkou zahradu,deti vetsi (6,3) tak zvazujem i vetsi plemeno.Libi se nam vymarsky ohar,boxer a ridgeback.Nema nekdo z Vas zkusenosti?Dekuji

31 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tlapka*
hodnocení

3x

Na příliš velká a silná plemena pozor, není to jen o povaze. Z našich rodinných zkušeností můžu doporučit zlatého retrívra, to je opravdu zlatý pes, co se povahy týče. Samozřejmě - pokud má správné vedení páníčků. Ten náš by neublížil ani mouše, ale když se rozhýbe, tak je schopný nechtěně ublížit svou nemotorností... to by k dětem nedělalo dobrotu. Možná by to chtělo něco menšího než jmenujete, ale přiznám se, že přímo s těmito plemeny zkušenosti nemám. *nevi* Určitě ale poradí blíže někdo další. :)

nukika
hodnocení

Dekuji moc.Manzel je pro tohle plemeno.Libi se mu vzhledove i povahove.Ja mam jen strach,ze jsou to opravdova "hovadka" ;) ale zacnu premyslet asi i nad timhle.

ar*
hodnocení

2x

Já osobně bych v tomto případě volil Hovawarta. Klidný ,vyrovnaný z báječnou povahou a věrný své rodině. Rozhodně bude záležet na výchově i z pitbula uděláte gaučáka a z čivavy trhače.

hovawart.cz/...

cs.wikipedia.org/...

mowla*
hodnocení

2x

K dětem není až tak ´správně´ řečeno - k dětem je vhodný každý rozumně vychovaný pes... Takže si spíš polož otázku, jakého psa jste - páníčkové, schopni rozumně vychovat... ;) Např bratranec má "k dceři" (a manželce a domku a rodině atp.) Akita Inu , fenu - a je úplně ´zlatá´, tak hodného a pohodového psa k dítěti aby pohledal - ale je nutná správná výchova, nesprávně vedená Akita dokáže ´bez mrknutí oka´ zakousnout pitbula... ;)

doplněno 13.05.13 21:28:

Viz co píše Ar - howawart je také výrazný ´rodinný´ typ - a nebo drsný nezvladatelný tvrďák... :-D

doplněno 13.05.13 21:49:

..."by to melo vyt vetsi plemeno nej jork"... - tak to jednoznačně souhlasím, malá plemena jsou "k dětem" nevhodná, dítě dokáže - třeba ze zvědavosti, psa rozčilovat (ubližovat mu) - a těm malým to vadí víc... ;)

nukika
hodnocení

Dekuji.Samozrejme jsou i navstevy "cvicaku" ,mame ho tady za rohem.Tak jeste popremyslim.Kazdopadne by to melo vyt vetsi plemeno nej jork...:-P
nukika
hodnocení

Oprava- byt a nez :)

pb®
hodnocení

2x

Víte, nedávno byl o tom pořad v televizi. K malým dětem, což ty Vaše jsou, by se nemělo pořizovat velké plemeno, protože dítě nemá šanci ho fyzicky zvládnout a pes nikdy nebude malé dítě respektovat. Když nebude rodič na blízku, může pes zkoušet, kdo je ve smečce výš a na dítě když ne útočit, tak ho alespoň zastrašovat. Osobně bych nechtěla, aby mi po dítěti, co má okolo 15ti kg hamtal pes se 40ti kg. Volila bych něco středně velkého, snadno cvičitelného, bez loveckého pudu a přehnaného temperamentu. A každopádně poučit děti, jak se mají ke psu chovat, protože dětičky jsou malé bestie a za zády rodičů dokáží dělat pěkné kousky. Psa pochopuetně vychovat. Když se nevychová, je nebezpečný i ten labrador. Jednoho takového máme v ulici, bez jakékoliv výchovy. Majitelé ho nenaučili vůbec nic, takže teď, když chtějí odejít ze zahrady, musí psa nejdřív uvázat, pak odejít a přes plot zase psa pustit. Je to tele neomalené, co majitelce zlomilo ruku a když uteče a lehne uprostřed ulice, nemohou ho dostat domů. A považte, oni ho pak lákají domů na párek, aby se milostivě uráčil zvednout. Pokud se vezme za obojek, vrčí.

nukika
hodnocení

Vim co deti dokazi a proto zvazuji a ptam se.Kazdy pes dokaze kousnout.Proto jsem zalozila tuhle diskuzi a jsem rada za kazdou pripominku.Pred 10lety jsem mela NO,byla uzasna,jen kapku zarliva vuci mne.No,ani nemusim rikat,ze na prichod miminka do rodiny s zarlivym psem jsem zrovna neskakala radosti.Ale co se stalo...Fenka mi pri prvnim ponufani po miminku sama dala cumak do ruky.Poprve. :) a od te doby mi chodila syna do kocarku prikryvat...a nedala na nej sahnout ani snad tatinka *smich* ...
Bohuzel je jiz 3 roky v psim nebicku, a ja takovou kozu hloupou,tak jsem ji rikala kdyz prohanela mysi,uz mit nebudu. :(

honzmalatny*
hodnocení

0x

Máme labradorku,je to zlatý pes.nechá na sobě dříví štípat.děti miluje a ony ji.

hop®
hodnocení

0x

Americkokanadský bílý ovčák, dnes se této rase říký Švýcarský ovčák, je to jediný "ovčák", který je šlechtěn jako společensé plemeno, nikoli služební. Z osobní zkušenosti mohu doporučit, je to fakt spíš kámoš a člen rodiny, než "nějaký pes"...

Nejvhodnejsi rasa k detem
nukika
hodnocení

Znam a je krasny.I toho jsem mela v hledacku,akorat se bojim te velikosti,byt vim,ze pejsek je typu "muchy sezerte si me".Znami ho maji,dcerka mu malem vlezla do tlamy a pes?-Spal.. :) tak uvidime,budem se v patek rozhodovat a vezmem chovne stanice utokem. ;)

hodnocení

0x

rodinny bych sel do zlateho retrivra , znamy ho maji a je fakt super! Je to clen rodiny , jen pozor , at ho lupici po vykradnuti bytu neukradnou i ho :)

martinxx1
13.05.13 22:02

Bígl:)

hop®

Bígl nenene, to je tvrdohlavec, lovečák, má svoji palici a vždycky bude s páníčkem bojovat o to, kdo s koho...

martina0*
hodnocení

0x

A co třeba novofundlanďák? je to neskutečně úžasný pes, hodný, klidný, při správné výchově úžasný k dětem. Známý ho měl a nemohl si ho vynachválit, nejvíc si pochvaloval "plavecké lekce", kdy pejsek všechny zachraňoval:) je to opravdu mohutný pes ale povaha to vyváží:)

Anebo kolie, ať už dlouhosrtá nebo krátkosrstá je to velice elegantní, klidný, inteligentní, citlivý pejsek, také úžasný k dětem. Navíc lehce svičitelný:)

hop®

Martino, když budete mít novovfoundlanda, tak se nemůžete vykoupat, protože ten pes Vás za každou cenu vyndá z vody, má to v sobě. A nemůžete mu to vyčítat, nemůžete ho uvázat, protože by to nepřežil, bral by to jako osobní zklamání, že Vás z té vody nevytáhl, jinak je to fak super pesan, hodný, ale prostě nesmíte do vody...

Kolie je stále ovčák, služební plemeno, hodně záleží na jednotlivém pejskovi a na důsledné výchově...

hop®
hodnocení

0x

Nukiko, máte zde spoustu rad, mnoho doporučení i hodně názorů na různé pejsky a rasy. Doufám, že jsme Vám trošku pomohli, jen Vás poprosím - neuspěchejte výběr, pejsek s Vámi bude spolužít mnoho let, tak ať si opravdu vyberete pesana, který Vám bude kamarádem po celý jeho život. *hej*

Přeji Vám i tomu chlupáčovi oboustrannou lásku, přítulnost, respekt i vzájemnou toleranci! *slunce*

nukika
hodnocení

Dekuji moc za vsechny odpovedi.Pejska si prejeme uz dlouho,odkladalo se to kvuli bytu.Ted mame baracek,tak uz jen vybrat spolecnika.Vybirat budeme peclive a uz ted zjistujeme co s nim v dobe dovolenych,nemoci a vse nezbytne co k chlupaci patri.Takze jeste jednou moc dekuji a priste uz snad s fotkou spokojeneho clena rodiny. ;)
hop®

... a ještě, teď jsem četl příspěvek "pb", je v tom velká pravda, není moc důležité vycvičit psa, ale je důležité, aby páníček byl důsledný ve výchově psa a především svých dětí, děti musí pochopit, že pejsek může být kamarád, ale že to v žádném případě NENÍ jejich hračka!

nukika
hodnocení

...I to je duvod proc uz se asi 2 roky rozmyslime a snad i cekame,az i to,ted,trilete bude mit vic rozumu...*smich* Snad uz ho ma,hladi si kazdeho pejska,ktereho zna samozrejmne.Doma mame britku a a na tu je tak fixovany ze bez ni neusne,rano se ani nenasnida a bezi do lednice pro mnam cicici,jak rikava.Uvidime,sbad se k chlupaci bude chovat stejne,mela bych vyhrano.. ;)

hodnocení

0x

Boxer děti miluje.Nejen ty domácí,ale všechny děti.Ale jeho nevýhodou je krátká srst.Měl by být,když je chladno doma.To platí i dalších dvou plemenech,která zminujete a ty bych k dětem nedoporučovala.Radila bych vám pořídit k dětem hlavně fenku.Jsou mírnější,k dětem citlivější,lépe se ovládají i dětmi.

doplněno 14.05.13 01:13:

Dobře vychovaná fena velkého plemene se chová k dětem jako ke štěnatům,s nadhledem, neublíží jim.Ale malá a střední plemena dostanou někdy z dětí strach a pak je kousnou.Třeba jezevčíci bývají dost kousaví.

bonie*
hodnocení

0x

v žádném případě ohaře, ne že by byl zlý, to ne, ale potřebuje pracovat.

Co se týká velkého psa a malého dítěte, tak musím nesouhlasit, mám osobní zkušenost s dobrmany, které moji prarodiče chovali, když jsem byla malá. Byla jsem menší než psi a nikdy se nestalo, že by mne pes někde táhnul za sebou, neposlechl, nebo nějak vyváděl už jen z důvodu velikosti.

Chodila jsem s nimi od 4 let sama ven, nemyslím si, že to byli vyjímeční psi, spíš byli vychovaní k tomu,že s nimi pracuje i dítě. Mohla jsem jít kolem slepic, do polí, či po silnici, poslechli na slovo. Nejen že prarodiče učili psy ale učili i mně jak se chovat.

Ze zmíněných pleme bych vybrala boxera. Na baráku málokdo nechá psa celoročně venku, takže chlupy neřeším. Boxer má oči blízko u sebe a když se s ním mluví, tak je to jako když se mluví s člověkem, taky umí dobře naslouchat. Měli jsme dva boxery, jeden byl dobrák, že by na sobě nechal dříví štípat, druhý byl lump, vždycky se krásně styděl :-D

Vybrala bych si ho i radši než retrívra kvůli velikosti. Jste rodina, na baráku.. Budete chtít také někam jezdit, přepravka s boxerem zabere v autě méně místa než velkým psem. Nemyslím to špatně, je to má osobní zkušenost, kdy se nám kvůli psovi do auta nevešlo už nic, jasně, že jsme hlavně brali sebou jeho :-D

hodnocení

0x

Z vlastní zkušenosti mohu doporučit Zlatého retrívra. V době narození naší dcery jsme měli tříletou fenku. Dcera s ní rostla a pes si od ní nechal líbit v podstatě cokoliv (přesto je nutné dávat pozor, šťouchání do očí by asi neustál i tkhle klidný a dobrácký pes).

Druhou možností může být Stafordšírský bulteriér. Leckoho by mohlo odradit to, že se jedná o teriéra, nebo to, že je to "bull"pes (stejně jako pitbul). Opak je pravdou... tenhle pes je přezdíván "pes chůva", jelikož absolutně zbožňuje děti.

cs.wikipedia.org/...

hodnocení

0x

a když už si nebudete vědět rady, tak zvažte ještě chlupiska ))chlupy z dlouhosrstých jdou podstatně lépe odstranit, než z těch krátkosrstých .))jednou jsme v autě převáželi labradorku))vyčistit potom potahy - to byla síla ))tahala jsem jednotlivé chlupy z potahů, abych se jich zbavila.))i vysavač byl na to krátký ))přeji šťastnou ruku při výběru ))my máme černého retrívra a je úžasnej .))hezký den sépi

jakoola*
hodnocení

0x

Labrador ,nebo retrívr . To jsou pohodoví psi , kteří se rádi přizpůsobí chodu rodiny .Děti milují , jsou trpěliví a při správné výchově ideání kamarádi.

Nejvhodnejsi rasa k detem #2

nutt*
hodnocení

0x
Zdravim,
k dětem může být prakticky každý pes jak už tady bylo řečeno záleží na výchově psa i dítěte. Známí má AST a Rotvajlera, není žádný problém i když je Rotvik větší než jeho syn :)
Co se týká mého doporučení tak vřele doporučuji Bernského salašnického psa, jsou klidní, nenáročný a děti milují.
Nejvhodnejsi rasa k detem #3

hodnocení

0x

Vím, že je řeč o větších dětech, ale nemohu odolat, musím dát fotku. ;) Sama jsem měla kníračka Andyho, když dcerkám bylo 11 a 5 let. Pes je vychoval k zodpovědnosti, ke kontrole bouřlivých projevů citů, zvláště pak při sporech, mnohem více myslely na něho, než na svoje požadavky a potřeby. Byly citlivější, naučily se poznávat jeho projevy. Samozřejmě i on jejich. *jasne* Obecně platí, čím menší dítě, tím větší pes a opačně. Nebojte se, navzájem si porozumí. Psa v rodině by měly zažít všechny děti. *placni*

Tak ještě jednou

Nejvhodnejsi rasa k detem #4

nukika
hodnocení

Dekuji moc za rady a nazory.Predbezne mame vybrany labradory a boxery.Tak uvidime,v patek se jedeme podulivat na chovnou stanici boxeru,tak se obavam,ze zvitezil boxik *smich*

hodnocení

0x
Dobry den, my mame am. stafordku, tu bych vam jako zacatecnikum k detem nedoporucovala, ale je to vazne o vychove psa...pokousat dite muze treba i krysarik, kdyz se napriklad lekne...ta nase psi holka na sobe necha drivi stipat, dite muze cokoli, mensi problem mame akorat s tim, ze mimino hlida tak, ze kdyby se k nemu nekdo cizi priblizil bez naseho dovoleni, tak pokouse..ale deti bych bez dozoru s jakymkoli psem nikdy nenechala...preji uspesny vyber pejska a mnoho hezkych zazitku s nim :).

cookie*
hodnocení

0x

Já jsem pro pudlíka ;)

a jen vám chci říct, že zase tomu dítěti nesmíte dovolit, aby tomu psovi třeba cpalo prsty do očí, což v oblibě dělají ;) hlídejte si i to škvrně, aby se terorizovaným nestal chudák pes

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]