Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Korálovky - vajíčka

Od: ksimca* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

máme poprvé vajíčka od korálovky, snáší nám je už čtvrtý den, chtěla jsem se zeptat na několik věcí. Vadí, pokud teplota v inkubátoru kolísá mezi 26.5-29 stupni? Dále by mě zajímalo, zda je v pořádku, že čerstvě snešená vajíčka jsou celkem gumová, měkká, nažloutlá?

Děkuji za informace

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

KOlísavá teplota není dobrá, chtělo by to teplotu stabilní, pro korálovky většinou od 27 - 30 stupňů. Taktéž by bylo nejlepší, kdyby se teplota hýbala maximálně o 1 stupeň. Pokud dojde k podchlazení vajec střídáním teplot, ze snůšky nemusí být nic.

Vajíčka mohou být měkká, ale neměla by být nažloutlá... bez fotky těžko radit. Označte si křížkem vršek vejce, nesmí dojít k přetočení, a umístěte vajíčka do inkubátoru. Pozorně je sledujte cca 12 - 15 dní. Pokud jsou vejce v pořádku, nebude se dít nic:) Pokud jsou neoplozená, budou žloutnout, budou slizká, budou se propadat. A pokud chytí plíseň, tak začnou zelenat či šednout.

V čem vajíčka budete inkubovat (substrát)? Vypadají všechna vejce stejně? Nejsou některá více bílá, než jiná?

doplněno 12.05.13 20:05:

Prostě, vypadají vajíčka jako ta bílá, nebo žlutá?

Korálovky - vajíčka
ksimca*
hodnocení

Ona nám je už více méně nažloutlá snesla, přikládám fotku

Korálovky - vajíčka #2
martinaa*

Tak to se obávám, že je po nich, vajíčka by měla být opravdu bílá. Zřejmě jsou neoplozená.

doplněno 12.05.13 20:33:

Docela dobře ještě vypadá 4, 5 a 7 vajíčko (pod vrchním) zleva, prostě ta nejbělejší. Fotka je poměrně nekvalitní, tak doufám, že barvy nejsou moc zkreslené. Ten hnědý zbytek můžete vyhodit, leda Vám do inkubátoru zanesou plíseň.

ksimca*
hodnocení

Je to naše první snůška, takže opravdu moc zkušeností nemáme, předtím jsme chovali chameleony z nichž nám také nevyšla ani jedna snůška. Proto by mě zajímalo, nemůžu se dohledat na internetu, co ovlivňuje ,,oplodněnost,, a ,,neoplodněnost,, vajíček? Je také v pořádku, že nám snáší už několikátý den? Navíc, to vypadá, že ještě cca 6 jich mít bude! Ano,fotka je tmavá, tmavá místnost:) Ani moc nezkresluje, našli jsme v terárku 2 naprosto žlutá a tvrdá vejce, nebyli jsme si jisti a tak jsme je i tak dali do inkubátoru, teď vím, že rychle s nimi tedy pryč!

martinaa*

Oplodněnost ovlivňuje údajně i věk samice, ale všeobecně se o tom moc neví. Je ale vcelku normální, že první snůška je neoplozená, neděste se:) Více dní je také normální. Je však důležité, aby samice vyhodila všech všechna vejce, aby nějaká nezadržela, to si pohlídejte.

doplněno 12.05.13 21:44:

Pravda, zimování má na úspěch snůšky vcelku velký vliv, ale zase znám chovatele, co nezimují a mláďata mají v pohodě.

Pokud by se to s příští snůškou opakovalo, zkuste změnit samce. A jak jsem psala, pozorujte vejce, možná se nějaké podaří zachránit:).

ksimca*
hodnocení

Pán, od kterého jsme ji i se samcem kupovali říkal, že už mladé měla, mělo by jí být kolem 2-3 let... Nedali jsme ji ovšem na zimu zazimovat, něco jsem se dočetla, že by to s tím také mohlo souviset... Snad je holka vyprdne všechny, opravdu je na ní vidět únava a vyčerpání, pomalu neví, kam se zahrabat a očima kouká totálně ,,doblba,,... Děkujeme za radu, snad příští snůška bude úsppěšnější:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]