Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přesvědčit rodiče aby mi koupily psa

Od: bhkl* odpovědí: 16 změna:

chtěla bych rodiče přesvědčit aby mi koupily psa ale na každou moji otázku řeknou ne a je tu ještě jeden problém máme doma ještě jednoho voříška bydlíme v malém bytě takže bych chtěla také malé plemeno např.jack russel terier apod. jenže mít psa je můj životní sen přála jsem si ho už hned když jsem zjistila co to je slovo pes a jak vůbec vipadá takže od dvou let takže si ho přeji už osm let a pořád nic prosím poradte předem děkuji

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ohneta*
hodnocení

1x

Píšeš, že je to tvůj sen už hodně dlouho, ale vzápětí dodáváš, že už jednoho máte. Tak nač druhého?

bhkl*
hodnocení

ten je rodičův a jak si se ho bojím je uštěkaný a nedokážu mu nasadit ani obojek protože otočí hlavu a začne na mě vrčet a cenit zuby je hodně umínění jak chytne něco do zubů tak už ti to nedá zpátky jednou už mě málem i kousnul

doplněno 10.05.13 14:40:

ještě jsem zapoměla dodat je už hodně starý

borax*
hodnocení

0x

Nevím kolik máš let, ale toto plemeno je velmi temperamentní, uštěkané a tvrdohlavé...prostě teriér. Při výcviku potřebuje pevnou ruku, důslednost, zkušenosti a hlavně pes za sebou musí cítit silnou osobnost a to nemyslím fyzicky (i když to taky, je sice malý, ale velmi urputný) Rozhodně bych ho doporučila, jen těm kdo mají zájem o pravidelný výcvik. Není to pes se kterým můžeš pobíhat s kamarády kolem baráku, bez dobré ale opravdu dobré poslušnosti. Ono je jich všude plno, je to teď moderní plemeno, ale který z těchto psů co třeba potkáváš běhá na volno? Taky jich pár znám, ale všichni na vodítku i tam kde nemusí...to není nic moc. On je líbivý, lidi si ho pořídí, ale pak zjistí, že je to Pan pes se "svým názorem" a nevědí si sním rady. Pravda, máme jednoho na cvičáku, a to je jiné kafe, běhá agility a chodí i na sportovku na poslušnost. Ale je za tím opravdu moc odvedené práce...

Rozhodně to není španý pes ba právě naopak. Jen si nemyslím, že patří do rukou dítěti. Tím se tě nechci nějak dotknout, jen poradit, abys nebyla zklamaná.

A co ten voříšek, s tím děláš co? Cvičíš? Venčíš? Rodiče asi nechtějí dva psy, celkem je chápu.

mowla*
hodnocení

0x

No - já se tvým rodičům nedivím - jednoho psa už doma máte a neumíš se k němu ´chovat´, jak by si rodiče mohli myslet, že jiného psa zvládneš? - pes není plyšová hračka, musíš jej cvičit a chovat se k němu jako k živé bytosti do jisté míry nadané rozumem...

Navíc - promiň upřímnost, ale o psech toho moc nevíš - a zrovna Jack Russel není pes, jehož výchovu můžeš podcenit.

Být tebou, začnu s "voříškem" - cvič jej, venči starej se o něj - a až tě bude poslouchat (a až si něco o psech a jejich chovu i přečteš), můžeš rodiče znovu prosit a ukecávat, že bys chtěla dalšího pejska, že o tohoto už se postarat umíš.

martina0*
hodnocení

0x

Nemyslím si, že jack russel je vhodný pes ke staršímu a navíc ještě(podle popisu) temperamtnímu psovi. Dokážete si představit, že si přivedete domů malého ďábla, který si bude chtít neustále hrát(taková jsou ale všechna štěňata) a starý pes na něj nebude mít náladu a nervy, budou na sebe štěkat, malý bude dotírat, starý se bude bránit, no prostě cirkus.

Chápu rodiče, že nechtějí dalšího psa do malého bytu, navíc, když reálně hrozí, že vás za chvíli přestane bavit a veškerá starost o dva psy bude na nich. Proč si nezkusíte najít cestu ke stávajícímu pejskovi a řešíte to prosbami o druhého pejska?

bhkl*
hodnocení

o psech toho vím hodně už jsem toho hodně nasbírala za ty roky už jsem potkala i hodně jack russel teriérů a všichni poslouchali viděla jsem i pár bez vodítka a moje teta ho má a doporučuje mi ho že je to hodné plemeno o toho voříška bych se starala ale rodiče mi říkají že ať ho nedrážím a moje mamka taky když byla v mojem věku dovedla jsi domů psa no nic ještě nejsem rozhodnuta jaké plemeno si zvolím no myslim že buď toho jack russel teriera nebo nejakeho voriska

martina0*

Já jsem hrdá majitelka jednoho Jack russella a můžu vám řict jedině to, že je to určitě hodné plemeno ale rozhodně ne každý poslouchá... Ten náš když si postaví hlavu tak neposlechne. Je to hlavně hodně samostatné plemeno, náš boban nás nepotřeboval už ve dvou měsících a vše si prozkoumával raději sám.

Neříkám, jack russelové jsou úžasní, zábavní, roztomilí, milující ale mají svoji hlavu (hlavně psi) a občas s nima prostě nehnete... Máte zkušenosti s výcvikem? jak ho naučit sedni lehni ke mně zůstaň čekej atd atd.? pokud ne a nebudete navštěvovat cvičák věřte, že váš jack russel nebude moci chodit bez vodítka:)

bhkl*
hodnocení

na cvičák bych s ním chodila s tím počítám děkuji za odpověď

cissa*
hodnocení

0x

Musíš jim dokázat, že psa zvládneš. Hodně uklízej, dělej domǎcí prace... Anebo mám nápad na metodu: budeš pracovat a dělat domácí prace a budeš přitom získávat body:

Úklid-5 bodů

Vyskládání myčky-6 bodů

30 min učení-3 body

1 hod učení-6 bodů

1 hod 30 min-9 bodů

2 hod-12 bodů

a všelijaké takové. Domluv se s rodiči že jakmile získáš 250 bodů, tak ti toho pejska koupí ;) Přeju hodně štěstí

bhkl*
hodnocení

dekuju skusim to

hodnocení

0x

Milá bhkl, nezmiňuješ se, jak je starý pejsek, kterého doma máte. Jak ses o něho starala celých těch osm let, po kterých toužíš po psovi? Co jsi za tu dobu, kdys objevila slovo pes, udělala, aby ses pejskovi přiblížila, aby tě měl rád a respektoval tě? Co ses naučila o psím chování? Jak ses mu věnovala? Chlácholila ho a učila novým věcem? *hej*Píšeš, že miluješ pejsky. Napadlo tě, jak bude pro starého psa obtížné, zvláště pak v malém bytě, přijmout štěně? Zvláště pak štěně malého draka, jakým je rasl. Co s tím starým psem uděláš? Opravdu si myslíš, že když dostaneš nové štěně, bude mít na čele napsáno, že je tvé? Že tě bude poslouchat a ty se budeš moci holkám chlubit? A ten starý co?! Zaleze a pojde? *hej* Napadlo tě tohle všechno? Nebo jen stojíš a cupáš nohama: Já chci! Já chci!

doplněno 12.05.13 11:10:

Jaroušku, prosím, odpovězte mi na otázku, co uděláte se starým psem?*hej* Urážet jsem vůbec nechtěla. Jen jsem měla potřebu tazatelku přimět k zamyšlení.

jarousek555

prestante ji urazet skuzte mou metudu musite na to jinak treba za vysvedceni a nebo rosit tak dlouho až ti ho dovolí

bhkl*
hodnocení

za vysvedceni by me ho nekoupila uz jsem to skusilůa ale nepomohlo to ze bych ji jeste nedokazala ze se o neho dokazu postarat ale presto diky za odpoved

bhkl*
hodnocení

mame ho 15 roku a staram se o neho

culdabulda1*
hodnocení

0x

Pro "bhkl"

Nevím, kolik je Ti let - ale měla bys pochopit, že otázka zní - co chce a bude chtít a potřebovat zvíře i v budoucnosti a co mu můžeš zajistit, aby bylo šťastné. Není to o tom - "já chci" - ale o zodpovědnosti za zvíře, které se nemůže bránit. Přeju hodně úspěchů a šťastnou volbu. Marcela.

malii*
hodnocení

0x

Zaprvé - pes dětem do ruky nepatří, počkej až budeš starší, ve tvém věku chce psa každý.
A zadruhé - máte doma už jednoho psa, kterého ani nedokážete vychovat a chcete dalšího? Co takhle si to nejdřív vyřešit s tím prvím a pak teprve uvažovat o druhém...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]