Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poznej ptáčka Jarabáčka

Od: pepr® odpovědí: 12 změna:

Máme tu další díl oblíbeného seriálu poznej ptáka *smich*

Je štíhlý, drobný, tak 10-12cm dlouhý, včetně ocasu. Peří má hnědé trochu do zelenošeda. Takové khaki :D , jen spodní stranu ocasu má oranžovou. No spíš tmavě rezavou. A je jednoduše rozpoznatelný i z dálky podle toho, že když někde sedí tak dělá dřepy *smich* No né, že by si udržoval kondičku 50-ti dřepy, ale párkrát jakoby dřepne.(nebo sedne?)

Objevuje se u nás každé jaro. Poprvé jsem si ho všiml asi před šesti lety, když nám hnízdil metr od vchodových dveří ve stěně za zástrčkou 380V. A naše přítomnost mu nijak zvlášť nevadila v klidu vyvedl mladé. A další rok se vrátil znova. Pak jsme otvor zazdili. Ono mít zasviněné vchodové schody není nic pěkného. Ale asi si našel místo někde poblíž, každý rok nám léta přes zahradu.

...

Pro některé rádce předesílám, že strejdu gůgla jsem použil několikrát, obrázky i fulltext podle popisu a žádného ani podobného jsem neobjevil.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

2x

Že by Rehek?

doplněno 07.05.13 21:17:

doplněno 07.05.13 21:38:

Tady je další foto tomi-art.cz/...

Máme ho taky každý rok u baráku a popravdě na fotkéch na Google se mu taky moc nepodobají :D. Nejvíce se mu podobá tento naturess.net/...

doplněno 07.05.13 21:41:

Zase ten odkaz neskopíroval pořádně takže Ctrl+c a Ctrl+v :)

Poznej ptáčka Jarabáčka
hodnocení

A víte, že je to opravdu nejspíš Rehek domácí.

No mě gůgl našel Rehka, ale zahradního a ten vypadá barevně jinak.

Díky

doplněno 07.05.13 21:21:

Ar: No ten na vašem obrázku je nejspíš právě ten zahradní. Má rezavé (světle hnědé) i břicho. To ten domácí nemá.

doplněno 07.05.13 21:24:

No, když tak na to koukám, tak moc hnědé břicho nemá :D ale i tak barevně tomu "našemu"neodpovídá.

doplněno 07.05.13 21:45:

Ar: Jo jo, ten poslední odkaz, to je on.

lidus*

Krásnej a i podle toho dřepání bych myslela, že je to Rehek.

sebod*

Já se taky přidám s dotazem. Každodenně, nebo spíš každopůlnočně :D nám začne na zahradě zpívat nějakej pták *smich*. Párkrát je to takové hvízdnutí a pak trilky. A tak to střídá do čtyř do rána a pak jde spát. Tím, že je venku jinak skoro ticho, tak se ten zvuk zdá hodně hlasitý. Já se fakt s tím nesetkala, že by pták zpíval od půlnoci *zed*. Ráno to je jasný - kolem třetí se začínají probouzet ostatní opeřenci.Pěkně jeden druh za druhým, mají to pěkně uspořádaný, žádný chaos. Podle jednoho špačka si dokonce můžu řídit hodinky. :D Jen ten jeden jediný půlnočák mi v tom dělá binec *cert*.

hodnocení

Že by slavík?

Pokud bychom spojovali shakespearovskou romantiku zpěvu slavíka s teplou nocí a svitem úplňku, pak asi nejdokonaleji všechny tyto požadavky spojuje parkový lem kolem rybníků v Lednici na jižní Moravě. Tam můžeme slyšet třeba i deset slavíků zpívat současně, a přitom si můžeme být jisti, že slyšíme skutečně slavíka. Žádný jiný druh ptáka tam takto v noci nezpívá.

Zdroj zde i s nahrávkou Slavičího zpěvu.

doplněno 07.05.13 22:25:

A nebo Skřivan lesní taky zpívá v noci. Tady nahrávka.

doplněno 07.05.13 22:42:

Ar: Zpívá v noci jen ve městě, protože mu "nic jiného nezbyde" viz

doplněno 08.05.13 21:08:

Sebod: Dík.*hi*

No mě hned napadlo, že odpovídat ve vlastní otázce mi body nepřinese. :D

Ale co, hlavně, že jsme se dobrali správnému výsledku.

sebod*

pepriku. Já si taky myslela, že by to mohl být slavík, ale připadalo mi to nemožný. Nevím, asi jsem si slavíka zařadila díky všem těm uměleckým dílům (básničky, pohádky apod,) někam ...nevím, jak to napsat. Prostě že ho normální smrtelník nemůže mít na zahradě :D. Pravda je, že jsem celý život hodně někde venku po nocích (Ar - ve vší počestnosti, abys neměl nějaký poznámky *smich*), ale tohle jsem nezažila. Je to nádherný. I když dcera se už na něj chystá, páč zpívá kousek od jejího okna a to se nedá spát :). A já si teď půjdu udělat dobrý kafčo, sednu na verandu a budu poslouchat a budu se kochat *slunce*

doplněno 07.05.13 22:42:

sakra, Are, nekaž mi radost s drozdem *cert*. No nic, půjdu pořádně poslouchat a pak podám zprávu *smich*

doplněno 07.05.13 22:43:

Jinak mě se ti ptáci zdají všechny stejní. Teda jejich zpěv *smich*

doplněno 07.05.13 23:05:

Hele, kluci. Tady jsem na vesnici. je tu ticho jako v hrobě a po desáté se tu vypíná elektrický proud a všude je teda tma ;). Takže toho ptáka nikdo neruší. Teď je ještě zticha. Začne fakt až o půlnoci. Pak ho testnu a to by bylo, abych nepoznala, co je to za ptáčka ;)

doplněno 08.05.13 11:03:

Are, však jsem Ti psala, že dcera už kupuju brokovnici (páč vzduchovkou se do něho v tý tmě netrefí) :D Skončil se zpěvem v pět ráno *smich*. No, na druhou stranu, když dcera v noci kojí vnoučka, tak mít k tomu takovouhle líbeznou muziku, komu se to zadaří *houpy**zed*. My jsme v noci ještě chvilku seděli na verandě a přítel začal toho slavíka provokovat. Začal taky pískat. To ho pěkně nabudilo (myslím toho ptáka ne přítele :D), takže opravdu přidal na intenzitě a hlasitosti *sok*. No, ženský, není to krásný - pět hodin tu svoji nastávající družku lákat *srdce*. Já tý slavici závidím *bum*. Jo a ještě jsem se dočetla, že ten chudák za noc zpěvu ztratí 10% své hmotnosti...No nestálo by tohle probádat a nějak to aplikovat i na lidský hubnutí ;).

Děkuji všem rádcům -ptákologům za pomoc určení toho mýho ptáka *smich*. Pepr - nemůžu dát bodík, tak aspoň *pusa*

PS: Doufám, že se ten můj chlap tím ptákem nechá inspirovat *ua*. Mějte všichni krásný májový den, plný lásky a pohody...

doplněno 08.05.13 11:48:

U nás vydělám já. Jeho mám na to sezení na větvi *smich*

ar*

Tipuji to na Drozda nespíše zpěvného. Ten takhle "blbne"po nocích hlavně ve městech. *smich*

Je to ono? rozhlas.cz/...

doplněno 07.05.13 22:52:

A co jsi čekala za ptáka, že to bude nějaký pták ohnivák a v něm zakletý princ? *smich* Na to už jsi velká holka.

Jestli pak víš proč ty Drozdi spívají v noci?

doplněno 07.05.13 22:54:

Jé on už to pepr® prásknul *smich*

doplněno 07.05.13 23:27:

" je tu ticho jako v hrobě a po desáté se tu vypíná elektrický proud a všude je teda tma "Tak to bude něco cizokrajného a dálkovýchodní funu moc neznám, ale podle tvého popisu s proudem a jestli ptáček zpívá tak to by se mohl jmenovat Kim. *smich*

doplněno 08.05.13 10:15:

Slavík jo, tak to si užiješ ten má výdrž. *smich* Mě tady skoro měsít prozpěvoval Drozd od 2 do 7 ráno a už jsem myslel, že mu tu družku pomůžu hladat.*smich*. Nakonec si ji našel sám a je zase v noci "ticho".*modla*

Slavík to je jiná třáda ve zpěvu.

doplněno 08.05.13 11:31:

Sebod "Doufám, že se ten můj chlap tím ptákem nechá inspirovat "Chudák chlap, v noci sedět na větvi a pískat, ve dne makat a vydělávat korunky.*ee* No co můžeme čekat od ženský.*cert**haha*

sebod*

*ua*Je to slavík *palec*

hodnocení

0x

Přečetla jsem si vaši otázku a řekla jsem si, vždyť to je čermáček. Zazněla mi v hlavě píseň Číhal kocour na čermáčka, lezl za ním na ploty. . . ,kterou nás naučil trojhlasně zpívat učitel Hv na střední škole. zeptala jsem se Gůgla, jaký je rozdíl mezi čermáčkem, kterého znám a neznámým rehkem. Jak jsem stará, tak jsem to nevěděla :D cs.wikipedia.org/... :)

fribble*

Jen obrázky - rehek zahradní a rehek domácí (oba lidově čermák).

Poznej ptáčka Jarabáčka #2
fribble*

A druhý obrázek

fribble*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]