Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, moje babička si chce pořídit pejska. Chce aby byl: Malý až střední,chce si ho brát na ryby takže poslušný, NE čivavu,Špice atd.!,krátkosrstý. Má chaloupku s menší zahrádkou.Nevíte jaký by byl nejlepší? Děkuji.
doplněno 08.05.13 13:02: Víte moje babička je hrozně vybíravá nechce:pudla, čivavu, velšgroje,špice. Asi to vypadá na Voříška .
Pardon:velškroje
Nakonec je to 5-letý Don s útulku (Německý Špic)
Jo, velškorgi jsou nádherní. Přátelští pejsci a dobří hlídači. Babička s takovým určitě rychle skamarádí. Královna Alžběta jich má celou smečku
*Babička se s takovým...
A můžu se ještě zeptat, proč ne špice? Ti malí jsou vzteklí, ale špic středního vzrůstu je báječný společník. Poslušný umí být, musí se prostě vychovat, jako každý jiný pes.
No, z mých zkušeností to vypadá nejlépe na voříška - rozhodně ne kříženého s jezevčíkem, bíglem..., pak už poslušnost vyplývá pouze z výchovy.
Voříška bych vynechal. Máme z útulku asi šestiletého, je to náš miláček, vhodný na dlouhé procházky, vcelku poslušný, ale na jednom místě se mu líbí tak půl hodinky, poté vyžaduje změnu prostředí. Tedy pochopitelně pokud není doma. Rybářům bych jej tedy nedoporučoval, ale výchovou se to může zlomit.
Dobrý den, já bych doporučila pudlíka. Je naprosto oddaný, spolehlivý a nepadají mu chlupy, což je výhoda
Jojo! O pudlovi platí: Jaký si ho uděláš, takový ho máš! Lidi v pudlíkovi vidí rozmazleného tvorečka. Ale koukněte, v cirkusech, kde pracují psi, jsou to pudlíci. Na cvičáku jsme měli středního aprikota a spousta služebních plemen se mohlo schovat, jak stopoval, cviky poslušnosti byly dokonalé, kousal jak krokodýl plnou hubou a k tomu všemu byl ze všeho nesmírně nadšený. Byl to nesmírně radostný, ale ukázněný pes. nesmírně inteligentní. To je ono! Když se s pudlem pracuje, je úžasný. Když se nudí, je to na grc!
danecek. Takovej Jack russel na rybách, to bude mít babička co dělat , Domnívám se, že toto je dost divoká rasa psa. Ten se moc nehodí na to, aby seděl hodiny a hodiny v klídku na břehu
Podle Vámi udaných požadavků mě napadl Irský teriér, ale ten je docela náročný na výchovu. Další mě napadl bišon, které má ale delší chlupy. Já osobně miluju stafordšírské bullteriéry, ale ten mi taky podle Vašich požadavků nepřipadá nejvhodnější. Jak si ale čtu Váš příspěvek, tak bych se asi vážně přiklonila k bišonkovi a to i podle vlastních zkušeností s těmito psy.. Nebo se zajděte podívat do útulku, je tam spousta opuštěných psů, ke kterým dostanete i základní údaje o povaze a lidé z útulku Vám určitě rádi poradí, kterého si vybrat.
Asi se podivíte, ale už jsem takové viděla.. Hodně záleží na výchově, samozřejmě by v zimě nemohl spát venku, ale na ryby? Když jsou sportovněji vedeni, tak vám budou ryby i zkoušet lovit :D
digifoto.estranky.cz/... Ovšem těžší je to s upravováním srsti.. :D My například kdysi měli doma lvíčka, byl to raubíř, který s námi chodil v létě v zimě ochotně ven, a když jsme trávili prázdniny na chalupě, ani se od nás nehnul a dokonce byl schopný běžet za zajícem, jednou dokonce utekl za srnkou..:D
A narozdíl od jiných plemen není velký problém je naučit přivolání i od těchto rušivých faktorů
taky bych doporučila návštěvu útulku pro psy, my sami máme našeho voříška z útulku z pražské Troji už 10 let, je hodný, má rád děti, vděčný nevím odkud jste, ale třeba Troja má pejsky na netu zvirata.identifikace.cz/... možná i ostatní útulky, zkuste se podívat nebo nějaký poblíž Vašeho bydliště navštívit.
já osobně bych doporučovala pejska z útulku jsou velice přátelští a milý kdyby ale tvoje babička nechtěla psa z útulku a chtěla by čistokrevnou rasu tak bych doporučovala jack russel teriera
Ano, ten pejsek měl krutý život. Měli ho dva lidé (Ukrajinci) a stýskalo se jim po Ukrajině tak mu dali jméno Don po Ukrajinské řece. Panička zemřela a po chvíli i páníček ale Don byl s mrtvým paníčkem sám doma týden! Pak si ho vzal nějaký pán ale Don mu pořád utíkal tak si ho vzala babička
. Pořád se chce hladit (vypadáto že doma by jen venku a nikdo si ho nevšímal).
Hrůza, jaký osud zvířata stíhá díky nám, lidem.Děkuji za všechny pejsky, které si někdo vezme.Máme už 2 roky křížence a je úplně bezvadnej, je s ním legrace a člověk ví, že on nikdy nezradí ...Mějte se hezky, ať je mu u vás dobře a díky...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.