Nejste přihlášen/a.
Náš bišonek se včera večer choval divně,když si přítelkyně šla lehnout tak si lehnul k ní . A pořád večer chodil jen za ní.
Když jsem chtěl jít spát k ní tak mě k ní vůbec nechtěl pustit,kňučel a chtěl mě i kousnout. Tohle se stává častěji.
Co tím chce dokázat?
doplněno 07.05.13 15:42:Jinač pes je můj a přítelkyně dojíždí jen občas.
Psík vás nepřijal do smečky, jeho milovaná paní je nejvyšším šéfem, vy jste jen konkurence. Je potřeba být laskavý, ale přísný a důsledný. Jeho neláska se tak změní na úctu a příjme vás za člena smečky, případně člena smečky, který je v hierarchii nad ním. Nepodbízet se, nesnažit se ho koupit. Jen mu ukazovat jeho místo. Ale netrestat! Naučit sebe i jeho, že do dveří chodíte nejdříve vy, paní pohladí nejdříve vás a pak vy pohladíte jeho a vlasně všechno musí pes dělat až po vás. Včetně krmení, které mu dáte vy a ne přítelkyně. Nesmí se cítit ostrčený, protože pak bude kousavý bude vám čurat na věci, bude se tajně mstít.. Nesmí se vás bát, musí mít respekt, vážit si vás.
Když si začnete všímat jeho postavení (jak nese hlavu, ocásek, uši) naučíte se rozumnět mu a jeho náladám předcházet.
Ještě tiše špitnu: nikdy nedopusťte, aby se přítelkyně musela rozhodovat mezi vámi dvěma. Mohl byste prohrát.:D
Chystala jsem se, že dopíšu, že by bylo fajn zopakovat se psem cvičení poslušnosti, s pamlsky v ruce nebo kapsičce. Bez kraválu, jen na pamlsek. Borax mě předešel :D Vynucování si předností dělejte bez násilí. Jen ho nohou jemně odstčte. Borax má pravdu, převezměte i péči o něho. Česání a koupání, venčení. Až mu všecko dojde. Martina má v tom, co píše pravdu, ale je zvyklá na velkého psa na dvoře, na zahradě. S malým hajzlíkem, který je členem rodiny 24 hodin denně v domácnosti, se to musí sehrát jinak. Chce to čas a důvtip, jak mu vysvětlit, že je všeko jinak.
Zřejmě, že je vůdce smečky Nedejte se, pokud chce kousnout, ihned potrestat (novinami, shozením z postele). Pes nesmí poznat, že máte strach z kousnutí a že mu ustoupíte.
Babkazov - Ještě tiše špitnu: nikdy nedopusťte, aby se přítelkyně musela rozhodovat mezi vámi dvěma. Mohl byste prohrát. - to je bomba
Akorát nevím, co s tím trestáním. Když se mě pes přítele pokusí kousnout, což je tak 2x do roka, protože ho rozdivočím, tak ho potrestám. Musí prostě vědět, že tohle nesmí. Je ae fakt, že já už jsem dávno ve smečce a pokud se něco děje, tak brání i mě
Babko, přítel má i jednoho smetáka 24h doma Ale je fakt, že tomu jsem dala na zadek jen jednou, když po mně vyjel. Ale už má 13 let a je to holt paní v důchodu, tak má svoje nálady
Je to jak píše babkazov. Vy se snažte psa získat, ale řešit by to měla především přítelkyně, pes ji uznává jako šéfa. Takže by ho měla okřiknout když chce kousnout nebo i vrčí. Vy si vemte kus kabanosu a snažte se psu dávat nějaké povely a násladně odměny (umí něco? Lehni, sedni, dát pac?) Do dveří chďte první, pak až pes. Pokud máte křeslo na kterém sedáváte, psu nedovolte aby tam lezl. Ale bez řevu a násilí. Laskavě a nekomromisně. Ideální by bylo, kdybyste převzal kolem psa veškeré povinnosti jak jen to pujde...venčení, česání, krmení...
PS: nejlepší by bylo, kdyby se naučil spát ve svém pelechu, klidně v ložnici, namísto postele.
Taky máme bišonka. Oni dost vyžadují pozornost a jsou docela žárliví. U nás, jakmile se někdo z naší rodiny objímá, on ihned začne štěkat a vrčet. Také je běžné, že bišoni nepřijímají žádné další zvíře v domácnosti. Na jakoukoliv konkurenci si dlouho zvykají a někdy ani nezvyknou.
A právě proto, jak moc vyžadují pozornost je pro ně nejlepším trestem je poslat pryč, třeba na chodbu a tam jej zavřít na nějakou chvíli. Tomu našemu tímto vždy dojde, že už to přehnal.
Vždy mu řeknu: běž pryč a on už ví. Smutně se podívá a po cestě když odchází se ještě několikrát otočí, jestli to myslím vážně. Tak po čtvrt hodině mu dveře otevřu, ale nevšímám si ho. Vždy během chvíle přijde a sedne si ke mě a až tehdy si začnu všímat jeho přítomnosti, ale ne nijak výrazně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.