Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Všichni v rodině chtějí psa ale otec ne

Od: bonnnei* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, doma jsme se rozhodli že chceme adoptovat poloslepého pejska protože nám ho bylo líto. Nikdo z ostatních lidí ho nechce. Já chci, máma chce, bratr chce a otec prostě ne.. Nechápu proč s penězma problém není. S časem taky ne - u nás na vesnici se s nikým tak moc nekamarádím takže nemám s kým chodit ven už dlouho jsem doma a nemám co dělat takže já bych psa celkem potřebovala (doufám že jsem vám zatím nevyzněla jako malé hloupé dítě co touží po psovi, a jakmile ho dostane přestane se o něj starat, já mu totiž opravdu chci pomoct) I prostor je. Otec prostě nemá důvod ho nechtít a přece ho nechce. Mamka ho nepřemluví ani já ani nikdo. Neznáte nějaký způsob aby vyměknul? Teda nám to zakazuje i babička která je pod námi. Ona sama má 2 psy a my prostě nesmíme. Ona nás nemá ráda ale co prostě takoví lidé jsou musíme se stím smířit. S babičkou problém dá se říct až takový nebude. Budem ji ignorovat a ať si dělá co chce. Ale s otcem prostě ten problém je. Potřebuju ho přemluvit já nechci ať ten pes je celý život v útulku. Nechci ať tam umře. Snad jste mi aspoň trochu porozuměli a snad mi nějak poradíte. Popř. jestli mám v textu nějakou hrubku tak se moc omlouvám!

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tady mi něco nesedí - poloslepý pes ve 3 letech? Hodně divné, tyhle problémy nastávají u psů o hodně později. Co je to za rasu?

Už teď tomu psovi nepřímo pomáháte - na každého psa v útulku musí město/obec přispívat 200 Kč denně z našich daní. Kolik nás takový pes potom stojí ročně si asi dokážete spočítat. Proč chcete pomáhat zrovna tomuto psovi? Proč by neměl umřít v útulku zrovna on? Proč nepomoct raději nějakému jinému? Jsou jich v útulcích tisíce. Uvědomte si jednu věc - nemůžete pomoct všem zvířatům v útulcích.

Otec asi bude mít jediný všech 5 pohromadě. Ono možné výdaje za kdovíjak nemocného psa, to nejsou částky ve stokorunách, ale tisících. Může to zruinovat rodinný rozpočet. Btw. na co dalšího psa, když má babička dole 2 psy? Určitě by šlo chodit na procházku s nimi. Ta otázka mi celá připadá nějak nevěrohodně.

sarkaona*
hodnocení

1x

Nějaký důvod mít prostě musí! Takže ten si zjistěte a trochu ho proti argumentama přesvěčte.

martinaa*
hodnocení

0x

A co pejska prostě dovézt a postavit ho před hotovou věc? Mamka snad má v rodině také nějaké slovo, ne?:) Řekla bych tátovi, že ho pes nebude stát ani korunu (to se dá s mámou nějak vyřešit), a že se o něj vůbec starat nemusí. Ale že jste nechtěli, aby chudák umřel v útulku, ale chcete mu na stará kolena dát trochu lásky.

Nedávno jsem si chtěla rozšířit svou hadí sbírku, táta zakázal, že určitě ne. Pak přišla mamka, kdyže bude ten nový had, já mu ukázala fotku na netu, připravené místo pro terárko, a tak jsme prosily, že za pět minut byl had náš:D A ještě si ho dneska i pochová:)

bonnnei*
hodnocení

Jó tak to u nás to tak jednoduché není. Kdyby jsme ho domů přivezli dostala bych pohlavek s mámou by se táta šíleně rozhádal a toho psa by hned odvezl zpátky *nevi*

pearmonik*
hodnocení

0x

kdyz uz tak je lepsi to rozhodne zkouset se zdravym stenatkem a ne s polospepym psem, i kdyz to asi taky nevyjde. Hodne lidi nema rado psy (mimo talir) s tim se neda nic delat

bonnnei*
hodnocení

Jaký má důvod? Peníze a babička. Peníze- pelíšek,obojek, vodítko už máme dlouho. Krmivo bych kupovala sama a veterináře taky já mám peněz hodně. Od šesti let si šetřím s vé kapesné právě na tohle. Babička - jak už jsem psala - jestli ji to bude vadit tak ať jde někam. Právě mě překvapuje že psa nechce . On sám je opravdu veliký milovník psů. Nechápu to. Potřebuju ho nějak přesvědčit ale nevím už vůbec jak *zed*

ladinpraha*

Já chci psa a babička ať jde někam. To ledacos napovídá. Zásadní otázka: čí je to dům? A jestliže je táta milovník psů, tak nejspíš ví, co to obnáší pořídit si starého nemocného psa.

tlapka*

Milovník psů? A měl už někdy nějakého? Ono totiž se mnoho lidí "šprajcne", když jim pes umře. Už něchtějí znovu zažít ten smutek, tak si žádného nepořídí... A jako "tvrdý chlap" to možná nechce přiznat.

bonnnei*
hodnocení

Ajajaj takže vyznělo to tak jak nemělo já tomu psovi chci jenom pomoct! - S tou babičkou - myslím to važně neznáte ji. Ona je pořád protivná všechno nám pořád zakazuje. Jinak čí je dům? Náš!Ten pes není starý má 3 roky. Otec ví co to obnáší podobného psa kdysi měl.

jabraka*
hodnocení

0x

Pes v rodině je zvíře ve smečce.I kdyby jste si prosadili,že si toho člena smečky adoptujete,poškodili jste skupinu,která není z tohoto důvodu stejnorodá.Pes to vycítí a může se stát i nebezpečný.Proto pořizujte psa jen tehdy,kdy s ním souhlasí všichni v rodině - smečce.

JABRAKA

danecekdan*
hodnocení

0x

Přiveďte jej jednoduše domů a taťka jej přece nevyhodí. Vydržíte zbytek dne hádek, druhý den jej pejsek olízne a pak sám s ním bude chodit sám ven a podstrojovat mu;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]