Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Osmák nebo Morče?

Od: zvire odpovědí: 5 změna:

Ahojte měl bych dotaz co je lepší jestli Osmák Degu nebo Morčátko. Chtěl by jsem vědět v čem se jednotlivě liší. Jaké mají výhody nebo nevýhody. Rozhoduji se mezi těmito dvěma mazlíčkama. Napište třeba svoje osobní zkušenosti.Díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Jestli ho chceš hladit tak morče. To se dokonce dá i pustit po trávníku a v omezené míře i chodí na vodítku. Osmák je daleko aktivnější. Když mu koupíš kolotoč tak z něj za celý den nesleze. Na to se dá koukat celé hodiny jak se motorová myš snaží utéct před infarktem ;)
doplněno 05.05.13 14:20: V mazlení se moc nevyžívá a některý i pěkně koušou. Výhodou je že jim stačí daleko menší klec než morčeti. Co se týče údržby tak smrdí obě zvířata přibližně stejně.

cowslip*
hodnocení

1x

Potkana :) Já vím, že někomu vadí ten ocásek, ale ze své zkušenosti je to prostě to nejlepší malé zvíře. Přítulné, inteligentní a velkou výhodou je, že když odjedeš a nenajdeš nikoho na hlídání, tak vydrží dlouhou dobu sám. Není náročné na chování a oblíbí si tě stejně jako pes.

2babajaga*
hodnocení

1x

Já bych byla pro morče.Máme doma páreček.Chováme je v lodně / bedna ve která mají u řezníka maso/ .Jsou na ni zvyklí,neutíkají.Mají rádi když je někdo chová,drbe za uchem,povídá si s nima...Hlavně se nesmí rozmazlit jako jsou ti naši dva lumpové.Jak nás slyší začnou pištět a dožadujou se něčeho dobrého i když misku mají pořád plnou.Samečka máme už 7 let a samičku 5 let.

bhkl*

osmák nebo morče když to vezmu takhle morče je asi správná. Osmák je hyperaktivný .Mám kamarádku která ho má jednou jim utekl a hledali ho 2 dny než ho našli.My osobně máme 2 morčata obě jsou přítulná a je s nimy legrace jedno se po sobje naučilo zavírat klec a to druhé přiběhne na zavolání máme kluka a holku kluka oslovujeme Timi a holčičku Sabinku.

hoummy*
hodnocení

0x

Sel bych do morčete je větší a není tak hyperaktivní jako osmák :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]