Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
dnes dopoledne jsme sestřenici koupili k narozeninám malého králíčka, ale před chvilkou jsem zjistila proč je tak hrozně hodný. Má pravděpodobně zlomenou přední nožičku, ale dokáže s ní utíkat, že na to už bude asi nějaký čas zvyklý (je asi 4 měsíce starý). Tak nevím, co s ním.. Jestli ho vrátít a vyměnit ho za nějakého divokého, nebo si ho nechat. (Vím že v našem zverimexu ho buď prodají znovu, nebo nechají utratit a to já jako milovník zvířat nedopustím).. Co s tím? Myslíte že s ním dokáže žít nebo to nemá cenu?
I když dokážu být občas taky pěkně nabroušená, v tomhle případě souhlasím s Hopem. Vy ostatní jste kapku trapní, představte si, že máte doma zvíře, mazlíčka, třeba kočku, fretku, morče nebo pejska a někdo Vám doporučuje lehce opéct, se zelím, s nádivkou. Styďte se, neřádi jedni!
Prožila jsem mládí v době, kdy králík na vesnici znamenal jen dobrý nedělní oběd. Dneska plno dětí má doma zakrslíčka a je to rodinný mazlíček. Moje vnučka má Maxe, chodí s ním na cvičení ve skocích a její Maxík se umístil na 3. místě v soutěži králíků - Chotěbořský HOP! Je několik disciplín, pamatuji si jen do dálky a do výšky, ale je jich víc. Soutěžilo na 50 králíčků, nikdy předtím jsem to neviděla a divili byste se, jaká je to podívaná.
Takže bych radila králíčka si ponechat, ale zajít s ním k veterináři. Ať nožku zrentgenuje a uzná, jak dál. Může to být třeba jenom nějaký výron, ale každopádně, doktor by to měl posoudit.
Třeba se někdy potkáme na nějakém závodě, letos probíhal i Holický HOP. Jaga.
Pokud dokáže utíkat, asi už ho úraz nebolí, nechte si ho a mějte ho rádi! Nikdo není dokonalý, králíček se se svým handicapem už smířil, smiřte se se svým "nedokonalým" králíčkem, bude Vám za to vděčný a bude vás mít rád!
škoda že se jedná mo malého, chovného pro zábavu. jinak bych musel doporučit mu dát zelí a pekáč... a lehce opéct
Myslím, že na vážně položený dotaz byste mohli mít inteligentnější odpověď, nebo alespoň mlčet - jen můj názor...
S tímhle se nedá dělat nic jiného, než plně souhlasit. Málokdo by to napsal lépe.
doplněno 02.05.13 22:40:To byla reakce na Hopa.
Nevím, jestli mám pravdu, ale určitě mám určité přesvědčení a vztak ke zvířecím kamarádům. Moje rada také není příkaz, ale pouhé doporučení, nebo spíše moje představa jak bych se zachoval já sám. A myslím, že nejsem sám, koho by potěšila fotka toho Vašeho chlupáčka
A vy byste zabil někoho svého blízkého, jen protože ve světě přece umírá spousta jiných lidí?
Liško, prosím, nedělejte si o této poradně obrázek podle těchto odpovědí...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.