Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
jelikož bydlím v paneláku a nemám možnost mít vlastního psa, a psy zbožňuji, napadlo mě, jestli bych nemohla venčit psy z útulku? Slyšela jsem jednou o tom někoho mluvit, že prý chodí každý týden venčit psy z místního útulku a že jsou tam vždy rádi za výpomoc. Klidně bych to dělala zadarmo, myslíte, že by mě "přijali"? A nebo na občasnou výpomoc s pejsky (klidně i jinými zvířaty). Je mi 15 let a tak si nejsem jistá, zda by mi důvěřovali. A nebo nevíte o jiné možnosti, kde bych mohla lidem venčit psy?
Předem děkuji.
Mandy
Podívejte se na stránky útulku, který chcete navštívit. Dávám odkaz na příklad venčení psů v jednom útulku:
U nás v útulku je to až od 18 a jen pro členy jakéhosi LOZ. Teď jsem se dívala. Není tedy jiná možnost?
Tak stát se členem by snad problém být nemusel, spíš ten věk.
Jinak samozřejmě můžeš nabídnout venčení lidem v okolí, a je na tobě, jak to pojmeš. Staří lidé by jistě někdy uvítali, kdyby jejich mazlíček mohl zadarmo na delší procházku, na kterou oni už nestačí... Nebo to můžeš pojmout jako brigádu a zkusit najít někoho, kdo by ti za to dával pár korun.
Do toho útulku bych se ale došla zeptat ještě osobně, třeba by si dali říct.
doplněno 29.04.13 21:49:Případně se podívej, zda v okolí není jiný.
doplněno 29.04.13 22:39:Tak ono asi záleží, jací staří lidé. Někdo už třeba nemůže moc chodit a tak s pejskem sice zajde na krátkou procházku, ale nemůže s ním už jít někam běhat a ujít s ním delší cestu a pejsem se prostě nevyřádí. Navíc, každý je někdy nemocný a pak je venšení velká přítěž, kdyby se mezi lidmi v okolí rozkřiklo, že venčíte třeba pejsky nemocným lidem, jistě by se vám lidé občas ozvali.
Je ale potřeba si uvědomit, že venčení něčího pejska je ještě větší zodpovědnost, než venčení pejska z útulku. Kdyby se ztratil něčí pejsek, často je to, jako byste jim ztratila člena rodiny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.