Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Divné vejce

Od: babajaga® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, podívejte se, prosím, co jsem předevčírem sebrala za slepičí vejce. Za život už jsem viděla vajec tucty, ale tohle ještě ne. Skořápka je normální, žádný měkký postřepek. Nahoře takový kruhový výrustek a z něj malá šroubovice, takový jako šnek.

Je to něco závadného? Není slepice nemocná? Jak a hlavně proč se něco podobného vytvoří? Nikdy jsem nic takového neviděla. Občas je na vejci taková jakoby piha, či bradavička, ale takovýhle útvar?...*ee* Mám vejce vyhodit, nebo spotřebovat? Viděli jste někdy něco podobného? Já tedy ne!

Děkuji za rady. Jaga.

Divné vejce

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladaadal*
hodnocení

5x

To vypadá, jak když upadlo i s kusem "biskupa"*smich* to jsem ještě neviděl. Udělal bych dirku dole a vedle toho útvaru, vejce vyfouknul, vnitřek spotřeboval (tomu nic nebude) a vejdunek bych nalakoval a schoval. Je to pěkná kuriozitka.

doplněno 29.04.13 10:51:

Jaguš, víš, že máš slepici nechat vajčko snést a až potom sebrat? Netrháš jim je přímo od pr...?*smich*

sebod*

Jaguško, tuhle jsi psala, že jsi nechala manžela za trest klečet... Copak provedl tentokrát, že jsi vzala kudličku a : "Zavři oči, brouku..." *smich*

limetka*
hodnocení

2x

Slepičky budou možná už starší? Pak mají vejce různé tvary , my jsme nacházeli i různě šišatá vajíčka - prostě se skořápkou neobalilo do správného tvaru. Ale mělo by být vpořádku a klidně je v kuchyni můžete použít.

hodnocení

Ještě jeden snímek svrchu:

Divné vejce #2

hodnocení

0x

Viděla jsem vejce s nápadným zvrásněním na špičce. Takové vroubky.

Tohle vejce určitě bude jedlé, ale já bych ho nechala jako kuriozitu, ať se nad ním i po čase diví vnoučci.

hodnocení

Tak jsem se díky vám všem pěkně zasmála, jste prima. *hej*

Plivníka vysedávat nebudu. Musela bych ho 6 týdnů nosit na vlastních ňadrech a po celou tu dobu se nemodlit a nemýt. Nemodlení bych zvládla, ale to nemytí - 6 týdnů, brrr! A taky nemám tak velké prádlo, aby se tam vešla ňadra i vejce. Něco by určitě vypadlo.:D

Příroda si prostě občas pěkně zavtipkuje. Ještě mě napadlo, zda by se z podobného paskvilu vylíhlo zdravé kuře. Ale protože nemáme kohouta, zkoušet to nemohu. Ledaže by byl opravdu zapracoval ten šnek, hermafrodit jeden! Jaga.*bzum*

Plivník se vysedává v podpaží, taky.*smich*

uska*

Jaguško, víc takových příspěvků, má bránice už toužila se pořáně roztáhnout*smich*.

Vejce je jedlé, porucha nastala pravděpodobně ve vejcovodu, pravděpodobně máš vynesené slepice z drůbežárny a jsou kapánek starší. Ale další vejce už může být normálka. Nic by se ti z takového vajíčka nevylíhlo, tak jak se nevylíhne zdravý jedinec z dvoužloutkového vejce. Tak dobrou chuť a napiš, zda vejce mělo jeden žloutek či dva anebo 2x půl nebo?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]