Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rodiče nechtěji dovolit morče

Od: hehe odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, je mi 12 let a chtěl bych morče... Mamka mi ho nechce dovolit ,protože si myslí ,že se o něj nedokážu postarat. Já bych se o něj staral! Klidně bych si ho koupil sám i klec a základní potravu ,ale mamka to nechce dovolit. Nevíte jestli ji nejde nějakým způsobem "překecat"? :D

Děkuji za každou odpověď

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ahoj. Mamku nepřemluvíš, dokud ji nepřesvědčíš o tom, že se mýlí. Že je na Tebe spolehnutí a že by ses o morče dokázal opravdu postarat. Mamka si myslí, že to nedokážeš, tak nějaký důvod k pochybnostem mít musí. Zjisti, proč se domnívá, že to nedokážeš...

mowla*
hodnocení

0x

Zkus jí slíbit, že pokud se o morče nebudeš dostatečně starat, vlastnoručně je zabiješ, stáhneš z kůže, vykucháš a necháš si je od ní upéct k obědu - a s chutí je sníš...

Samozřejmě bys tento slib musel dodržet, což by tě mohlo dostatečně motivovat k dokonalé péči o mazlíčka.

:-D

lucka321*
hodnocení

0x

Ahoj, tak toto jsem řešila s křečkem. A už mám 2. :D . Uklidila jsem si v pokoji a všude vystavila papírky o tom, že chci křečka. Po věčném přemlouvání mi ho mamka nakonec ochotně sama koupila se vším všudy :D A 2. křečka jsem si přinesla jednoho krásného dne jentak domů a nikdo nevěděl, že jsem si ho koupila až, když jsem ho mamce ukázala. Ale možná by ti zabralo něco jiného... Co takhle dostat ho k např: narozkám nebo jentak od kamaráda? Dostala jsem takhle rybu a mamka neměla na výběr. Nebo jí zkus vysvětlit, že se o něho budeš starat jen ty, že si ho ani nemusí všimat. Jestli máte i nějaké jiné zvíře, tak se o něho starej, aby věděla, že se dokážeš postarat i o morče. Navíc morče není, tak náročné jako třeba pes. Takže bys jí třeba mohl začít řikat, že si jinak pořídíš psa :D :D no, co já vím :D nebo si ho sám kup.. :)

claire*
hodnocení

0x

Ukaž mamince, že máš našetřené peníze na klec, krmení a podestýlku. Můžeš si také koupit nebo půjčit knížku o morčatech, přečíst si ji a pak mamce vyprávět, co ses z toho naučil. Musíš taky předem myslet na to, co bude s morčíkem o prázdninách. Kdo se o něj bude starat, až pojedete na dovolenou? Můžeš ho nechat u babi a dědy, u kamaráda? Jinak měsíčně stojí morče pár stovek (hobliny, seno, krmení, případná veterinární péče - cca 200-300 Kč). Od jara do podzimu mu můžeš dávat trávu nebo nějaké bylinky, co najdeš na zahradě nebo v čisté přírodě (milují listy pampelišek, sedmikrásky, jitrocel...), takže tím se dost ušetří. Seno taky můžeš nějaké nasušit, i když kupované není drahé. Pamatuj, že morče toho strašně sežere :D

bhkl*

já mám např. doma 2 a dokážu se o ně v poho postarat dá se taky dobře ochočit no to první si pořídila mamka ale potom jsem uviděla krásné morče holku ale doma jsme měli kluka a mamka neměla zájem o mladé tak sem ji tam půl hodiny prosila až to mamce lezlo na nervy tak zavolala tatkovi a tatka řekl ze klidně tak ještě chvilku váhala a řekla ze si ho zamluvime a potom jsme si ho koupily není ani financně náročné ted jsem ta nejstatnejsi holka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]