Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ultrazvukový tón

Od: ondra9 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat jestli hadi slyší frekvenci cca 24 - 29 kHz. Jde mi o to že si chci pořídit ultrazvukový odpuzovač komárů a nechci aby to nějak drásalo nervy mému hadovi. Nebo přímo že by to pro něj bylo k nevydržení.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Na komáry jsou nejlepší sítě do oken, není problém je sehnat na jakýkoliv rozměr nebo vyrobit. Tam je účinnost stoprocentní. Všechny typy hubičů komárů mají škodlivý vliv na lidský organizmus.

ondra9
hodnocení

no přesně o takový druh odpovědí jsem nestál . Takže podle vás má UV zářivka nebo ultrazvukové tony které některá zvířata mohou vytvářet mají škodlivý vliv na lidský organismus? No myslím si že než člověk vypustí u úst měl by nad tím zapřemýšlet.

martinaa*
hodnocení

0x

Hadi vnímají spíše tóny na spodní hranici Hz, ale vyloučit to nelze. Pro člověka je takový odpuzovač slyšitelný minimálně, hadi vnímají i zvuk šířený zvukem, ale zcela laicky bych řekla, že už je to pro ně vysoko. Každopádně za zkoušku nic nedáte, můžete sledovat chování hada, zda je nervní nebo v klidu.

ondra9
hodnocení

Tak děkuji za konkrétní odpověď . :)

figurek*
hodnocení

0x

jsem četl pojednání na téma, že prý hadi jsou úplně hluší. Neslyší vůbec nic.

Tak si myslím, že ten váš na tom bude podobně. :)

martinaa*

Ano, jsou "hluší", protože nemají uši:) Ale velmid dobře vnímají záchvěvy vzduchu způsobené zvuky, a sebemenší otřesy země.

doplněno 28.04.13 20:53:

Ano, proto píšu "slyší" třeba v uvozovkách:) Prostě zvuky vnímají, ať už jazykem nebo uchem:)

figurek*

ano, vnímají záchvěvy země, poznají směr a vzdálenost odkud záchvěvy přichází. Jenže ne sluchem, ale hmatem. Hadi nemají sluch, ale zato mají mimořádně silně vyvinutý hmat. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]