Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jsou skořápky odolné vysoké teplotě?

Od: petr123* odpovědí: 3 změna:

Asi divná otázka, ale nevíte jak moc jsou skořápky z vajíček odolné proti teplu? Jak sálavému, tak případně i malému plamenu? Snesou nějaké teploty bez poškození nebo se hned uškvaří a rozpanou?

 

 

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

uska*
hodnocení

1x

Maximum neznám, ale běžně přesušuji skořápky pro drůběž v troubě na 180 st. a nerozpadnou se, nezmění tvar, nehoří.

 

ladaadal*
hodnocení

0x

Asi záleží na tom, v jakém jsou stavu. Když budou oloupané z vajček, tak teda nevím. V kastrolku nic neudělaj, v kotli asi zmizej (nikdy jsem to nestudoval). Když to bude celé vejce, tak jde víc o to, že se uvnitř tlakuje, než, že by se poškodila samotná skořápka. Když zapomeneš na vajčka a vyvaří se ti voda, po chvíli začnou bouchat a malovat kuchyň na úplně jiné barvy, než původně navrhoval návrhář.*smich*. Ale to je tím, že se přetlakují - ještě nevymysleli pojišťovací ventily na podobné produkty.*smich*

 

mowla*
hodnocení

0x

Uhličitan vápenatý (´hlavní´ materiál skořápek) se začíná rozkládat při cca 900°C. Pokuid se ale jedná o organické části skořápky (např. papírovité blány), shoří, samozřejmě, při podstatně nižších teplotách.

doplněno 19.04.13 11:05:

BTW - nevím, jaké pokusy se skořápkami plánuješ, ale tady - sdh-olesnik.blog.cz/... - najdeš orientační teploty plamene různých zdrojů - prakticky žádný ´nejde´ pod teplotu rozpadu skořápky... ;)

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]