Nejste přihlášen/a.
Asi divná otázka, ale nevíte jak moc jsou skořápky z vajíček odolné proti teplu? Jak sálavému, tak případně i malému plamenu? Snesou nějaké teploty bez poškození nebo se hned uškvaří a rozpanou?
Asi záleží na tom, v jakém jsou stavu. Když budou oloupané z vajček, tak teda nevím. V kastrolku nic neudělaj, v kotli asi zmizej (nikdy jsem to nestudoval). Když to bude celé vejce, tak jde víc o to, že se uvnitř tlakuje, než, že by se poškodila samotná skořápka. Když zapomeneš na vajčka a vyvaří se ti voda, po chvíli začnou bouchat a malovat kuchyň na úplně jiné barvy, než původně navrhoval návrhář.. Ale to je tím, že se přetlakují - ještě nevymysleli pojišťovací ventily na podobné produkty.
Uhličitan vápenatý (´hlavní´ materiál skořápek) se začíná rozkládat při cca 900°C. Pokuid se ale jedná o organické části skořápky (např. papírovité blány), shoří, samozřejmě, při podstatně nižších teplotách.
doplněno 19.04.13 11:05: BTW - nevím, jaké pokusy se skořápkami plánuješ, ale tady - sdh-olesnik.blog.cz/... - najdeš orientační teploty plamene různých zdrojů - prakticky žádný ´nejde´ pod teplotu rozpadu skořápky...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.