Nejste přihlášen/a.
Rada bych kdyby mi nekdo pomohl nasla jsem jeste slepe kote uz je u nas pres mesic myslim ze je mu tak 6 tydnu davam mu koteci mleko z flasky od prvniho dne kdy jsme ho prinesli, posledni dobou ma prujem tak dvakrat denne, uz jsme ho naucili chodit na zachudek je hodny hravy ale nechce suchou stravu ani pastiku pro kote, ani koteci konzervy natoz granule pro kotata, proste nic ani nechce pit sam z talirku koteci mleko, proste kdyz ma hlad zacne mnoukat je to tak asi jednou za 4 hodky do pelisku mu davame lahev s teplou vodou jakmile je cerstve tepla a je napite hned spokojene usne, ale protoze uz ma zuby dudlik na lahvi ukousne takze mu zbyde jen pahyl misto dudliku a kdyz pije pulka mu vytece okolo...nevim si rady i kdyz ho necham hladoveho
stejne se zadneho jidla na talirku nedotkne jak to mam udelat mam jit do extremu a nechat ho hodne dlouho hladoveho nebo mate nekdo nejaky figl, granule pro kotata jsem i namacela do vody proste nechce nic a kdyz mu to dam nasilim do tlamicky tak to vyplivce, uz si nevim rady je dost veliky ma ostre zuby uz by mohl jist sam ale nikde jsem nenasla radu jak na to - mohl by mi prosim nekdo v nejkratsi dobe odpovedet na email - eurocentar_brela@hotmail.com Dekuji Lenka
jeste je to truhlik, mozna to nemel od koho odkoukat, nebo nevim... ja ucil stenata i kotata vzdycky pres namocene detske piskoty
Já bych nechala kotě trochu vyhladovět. Potom bych mu opakovaně zkoušela do mléka namočit čumáček ale jen tolik, aby bylo nuceno se olíznout. Při troše vaší trpělivosti kotě pochopí, že má pít z misky. Jakmile začně olizovat mléko v misce, tak se už ke krmení z láhve nevracejte. Až se naučí pít z misky, tak teprve potom mu zkoušejte předkládat další krmení.
Dobrý den. Když má koťáko přes měsíc, mělo by už navštívit veterináře, který ho nejen prohlédne, ale i naočkuje. Koťátko je zvyklé na teplou láhev, tak mu teplou láhev dejte, ale s vodou a uzavřenou, bez dudlíku. Láhev dejte mimo pelíšek, tam kde má být dudlík, potřete trochu láhev piškotky. Do mističky vedle pelíšku namočte dětské piškotky do mléka a nechte je tam.Koťátko bude hledat dudlík a láhev olizovat. Nebo po okraji talířku, rozetřete trochu paštiky. Nic jiného mu nedávejte. Když bude průjem pokračovat, chce to veterináře. Jen můj názor.
Je vidět, jak velmi ho poznamenalo to, že nemá maminku. Jak strašně mu chybí a jak se proto nechce vzdát náhrady. Když jsme měli, ještě u rodičů, kočku, pozorovali jsme, jak je pomalu odstavovala. Kočka byla pečlivou maminkou, ale pak začala vynechávat kojení, utíkala jim, občas jim nedovolila napít. Přinesla jim živou myš a předváděla, co s ní. Až byl čas, sekla po nich drápem, zasyčela a zahnala je.
Tak si myslím, že byste měli pomalu slevovat se svou péčí a nutit ji postarat se sama. Ale všecko pomalu, postupně. Ne najednou, skokem. Vím, že pejsci se berou mamce v 7 8 týdnu života. Nevím přesně, jak je to u koček, ale vím, že je to později. Je však rozdíl v tom, že odstavené mládě nemusí bý ještě samostatné, že vyžaduje přítomnost maminy. Takže to chce trpělivost, pomalu, na prstu nabízet potravu. Leničko, moc bych přála vám i vaší kočičce pěkný život bez komplikací.
Moc vam vsem dekujuuuu! Jestli ma jeste nekdo nejakou radu budu moc rada. Dneska vyzkousim to s piskotama ikdyz tomu neverim nechce sycak vubec nic! Lenka
Zkuste dát kotěti trošku namletého kvalitního přemraženého hovězího a uvidíte,jak bude papat.A navíc to staví i průjem.Tím se možná rozpapá a pak už bude mít chuť na všechno.Ještě je moooc malinký.Já bych mu zkusila i uvařit rýži s kuřecím masíčkem a a když to bude papat,tak bych mu tam přidávala granulky aby si takhle na ně zvyklo.A kupte mu pastu probican.Jsou to výborná probiotika,kočkám strašně chutná a je to na obnovení střevní mikroflory a také to staví průjem pokud tedy není infekční.
Jste moc hodná, že jste se ujala koťátka. Je vidět, že mu máma a její učení do života chybí a chybět bude napořád. Takto jsme vypyplali psíka, ale vidím, že je jiný než psík, co byl u mámy dva měsíce. No, nedá se nic dělat. Kočka koťátka líže, líže jim bříško, je to vlastně jemná masáž bříška na střeva, aby dobře trávily a to vaše kotě nemá, možná má proto průjem. Ještě bych ho neodstavila, ale dala bych mu i misku s vařeným, neochuceným kuřátkem, jen malinko, než si žaludek zvykne. Také piškoty vlhčené v mléčku. Vydržte ještě nějaký týden, možná to pak půjde rychleji a začne žrát samo, co bude na misce. - pt
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.