Nejste přihlášen/a.
Dobrý den mám takovou otázku - Doma máme 3 kočky (ty co nemají plemeno nebo jak to mám napsat nevím
) A ony teď začali opravdu hodně línat. Chlupy máme na oblečení na nábytku apod... Co s tím? Nikdy předtím nám kočky nelínaly tak proto to opravdu nevím - ona ta otázka asi zní hloupě ale snad poradíte ![]()
A když tak mám ještě jednu otázku : Jde kočku nějak odnaučit lovit zvířata? Prostě každý den nám před dům donesou min. 2 zvířata (nepřeháním) Loví i andulky od sousedů nevím jak se jim to povedlo. Nás napadalo že kdyby jsme je tak nějak naučili nosti obojek s rolničkou že by to ty zvířata vyplašilo a potom by ty zvířata tolik nechytaly. Pomůže to? Nemáme s tím žádné zkušenosti.
Předem děkuji za odpověď.
0x
0x
Je jaro, tak línají. Můžete zkusit jim pročesávat srst kartářem pro kočky, část odumřelých chlupů tím rovnou odstraníte. Já jsem párkrát kočku kartáčovala a nestačila jsem se divit, kolik mi toho zůstalo na kartáči. A nebylo jaro a nebyla venkovní.
Rolnička by sice pomoci mohla, ale jestli loví myši, tak snad je dobře, že je někdo loví, i když vás to obtěžuje, což chápu. Ale nemůžeme dopustit, aby se přemnožily. Kde mají sousedi andulky? Ve voliéře, nebo jim volně lítají?
0x
Kočky jsou lovci,mají to v genech,ty nepředěláte
Naše první kočka také lovila myši a ptáky a všechno mi pěkně nosila na práh aby se pochlubila svým úlovkem.
Obojek bych jim nedávala,pokud lítají venku,aby se tím obojkem někde nechytily třeba za větev a neuškrtily se.A teď línají všechny kočky,oteplilo se,je konečně jaro.Já mám doma 2 krátkosrsté a i u těch pozoruji že mi trochu línají![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.