Nejste přihlášen/a.
dobrý den,mám velkou prosbu co delat ze psem který si absolutne dela co chce,mám 17
mesíčního novofundlandskeho psa křízeneho z ovčákem,je to fenka,tento pes snad není pes a to že rozkouše absolutne všechno i přesto že má veškerou pečí venčení,hraní dobreho jídla atd.tak jen stačí málo ji míti z dozoru,zkáza je na svetě, rozkouše vše na co příjde,např.vytahne veškere věci z dílny,rozkouše vedení od sekačky,vyplení zahrádku,rozkouše plot ze dřeva,kouše omítku od domu o to vše ztihne behem 15minut.a to není všechno.Zjistila jsem že vše na co sáhnu i má rodina je okamžite zlikvidovano.nevydrží ani na vodítku,venku je to katastrofa,mám cele ruce od vodítka samí puchýř a pustit jí z vodítka je nemyslitelne i když jí pouštím z pocitem a vědomím že pul dne ji honím po lese či louce a až laskave se umoudří přijít.Jsem z toho pejska absolutne neštastná,každý den udelá škody nezkutečne a me toto přivádí k šílenství.Tak Vás tímto žádám o radu co s tím.Chci jen vědět jestli se toto dá srovnat do budoucna a nebo je to bez šance.Děkuji Zuzana
Ne nadarmo se říká jaký pán, takový pes. 17 měsíců? Kolik měsíců s ní už chodíš na cvičák? Tos totiž měla začít kolem 4. měsíce. Teď je v pubertě - nejhorší psí období. Bez cvičáku s ní už neuděláš nic, to ti říkám na rovinu, protože dle dotazu soudím, že jsi začátečník. Takže na cvičák každou neděli a denodenně aspoň hodinu cvičit. Ale to vše tě naučí instruktor, který se v tom vyzná.
zacatecnik, jeste takovehohle psa a jeste k tomu bezpapiraka(tedy sprznena dve plemena psu) co vic dodat...
prosím žádný pes není zprzněný a to co dělá je dáno jeho temperamentem a neukázněností. Je to jako s dítětem, když je mu vše dovoleno roste z něho spratek , rozcapený , nezodpovědný. Chce to maximální důslednost , mírný trest a usměrnovat jeho temperament, který zdědil po některým z rodíčů. Ten výcvik by byl na místě. Naše boxerka byla na zabití , do jednoho roku jsem se bála jít domů co zase vyvedla.Děti se snažily být dříve doma a spoušt zlikvidovat. Tak do roka ani o jeden den dýl , jinak jde z baráku. Jako by tomu rozuměla , skončilo to. vše chce trpělivost , důslednost a dělat to z láskou. Ona se sklidní uvidíte...
kdyz uz mluvite o tech detech ... rodice si vzali chlapecka z decaku mel 2 roky normalni slusna vychova, a ten pachant je v 15 zabil... myslim si ze to je castecne vrozene. a pak ze to je o vychove... a dalsi a dalsi
proc se tedy vybiraji jako slepecti psy psy s prukazem puvodu a jeste k tomu jen vybrani jedinci? protoze maji vyrovnanou povahu, netrpi na nemoci atd... a ne jako sprzneni psy typu bulmastif s čivavou nakrizeny... asi vime proc se prukaz puvodu u psa dela.
dalsi vec je ze kazde plemeno ma urcite vlastnosti... foxterier, dravy, temperamentni, myšilov, kočkolov... středoasiat. mouchy snezte si me ale nikdo mi nesahejte na rodinu, moji smečku ostatnich psů, a na plot. ted si predstavte ze nakrizite foxla se stredoasiatem... spojte si to vsechno dohromady a mate psa se vsemi privlastky, ktere jsem napsal.
Nechapu lidi co mnozej bezpapiraky. prici se mi to, proste prznej rasu, hlavne at vydelam prachy ale ze tu pak behaj spznenci to nikoho nezajima.
Vám pomůže jedině cvičák a denně s psiskem cvičit,tak jak vám řeknou na cvičáku!K tomu všemu budete potřebovat VELKOU dávku trpělivosti,bez ní se neobejdete!Držim palec
Tady je jasně vidět příklad zanedbané výchovy temperamentního a aktivního psa. Jako rádci nademnou určitě bych doporučila cvičák, protože zvládnout takovou "obludku"v pubertě, bez vašich zkušeností a jejího předchozího vychování je pro vás samotnou téměř nemožné... Podle toho jak vám vše ničí je vidět, že se doma nudí, venčíte jí každý den, hrajete si s ní, prostě vybíjíte její každodenní dávku energie? Pokud ne tak víte, proč vám vše ničí - zabavuje se prostě svým psím způsobem.
Co se týče toho tahání, na tak velkého psa bych doporučila Halti ohlávku anebo takové speciální vodítko (takový špagátek, nevím přesně název) ale dá se psovi přímo pod hlavu a pes tolik netahá, v tom místě nemá tolik síly jak v obvyklém místě nošení obojku. Pokud toto budete používat pes by vám měl jít u nohy, ale tam se předpokládá asi jakási znalost povelu "k noze".
Pustit z vodítka samozřejmě nepřipadá v úvahu dokud si nebudete na 100% jistá, že ji máte zvládnutou a že se vám nezaběhne a nedejbože někde něco nebo někoho nezraní či nezdemoluje...
doplněno 14.04.13 12:29:Ta halti ohlávka vypadá nějak takhle: zvireci-potreby.cz/...
Zdravím,
jak píšou ostatní zde pomůže už jen cvičák nebo někdo hodně zkušený kdo s Vámi bude cvičit a radit Vám. Nechápu proč jste to začala řešit až takto pozdě ale pořád není nic ztraceno teď to sice dá dost práce ale pořád se dá vše napravit. Pokud chcete mít doma poslušného psa tak tomu musíte něco obětovat, v tomto případě pár hodin každý týden na cvičáku.
Přeji ať se daří, hezký den
Mám tady pro vás pár rad: 1) Věci dávejte mimo její dosah/do výšky, za dveře, do jiné místnosti atd./ 2) Posypejte dráty, podlahu, věci, které jsou v jejím dosahu pálivou paprikou nebo pepřem 3) Když uvidíte jak trhá ty věci vemte jednu z nich strčte mu to před čumák a přísným hlasem mu vynadejte. 4) Buďte pevná a trvejte na to aby k vám přišla když ji dáte povel. Když vás poslechne pochvalte ji nebo ji dejte pamlsek, za neuposlechnuti trestejte. Musíte jí dát najevo kdo je tady pánem! Hodně štěstí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.