Nejste přihlášen/a.
V Egyptě jsem vyfotila tohodle hada,nebo rybu,neví někdo co to je?
Je to Neviditelník Neviditelný, latinsky Neviditelnis Nevidnus :D
doplněno 18.03.13 13:03:Pardon, nezobrazoval se mi obrázek :D
Vypadá to jako úhoř.
doplněno 18.03.13 13:12:Možná nějaký zástupce tohoto.
doplněno 18.03.13 13:16: Pardon, odkaz měl vést sem.
Muréna leopardí...
Jsou tam poměrně běžné, ale nejsou rády rušeny (turisty a podobnou havětí) - máš štěstí, že se ti ji povedlo vyfotit...
Leopardí má zcela jiné zbarvení...
doplněno 18.03.13 13:44: No hustý... to jsem nevěděla
Ale přece jen, když se mrknu na tu hvězdovitou... marinestar.cz/... přijde mi více podobná
Znovu... marinestar.cz/...
doplněno 18.03.13 13:54: Já chci taky potkat takovou potvoru Viděla jsem tak leda mořské kraby, a to ještě ty malinké
Heeej... závist Perutýni jsou krásní...prý "nádherně napružení"
Kdeže jste to byl? Do moře plného jedovatých a napružených potvor rozhodně nepolezu
Tý jo, tak to závidím dvakrát Ježky, okurky a kraby jsme potkali kdysi v Chorvastku, ale chobotnice, malí žraloci nebo ti perutýni jsou holt jiný kafe, to musí být super...
Dobrá tedy, budu tykat
Např. index.divetheocean.net/... , btw - muréna dokáže do značné míry zbarvení měnit...
Ale nechci se hádat nebo zakládat flame...
Jak píšu - nechci se hádat...
Ale - povedlo se mi potkat ´vzorově´ vybarvenou leopardku (béžová, skoro bílá s hnědými skvrnami), když jsem jednou ráno zamířil na pláž už před snídaní - cca metrdvacet, cca 15 cm v průměru a rejdila v nějakých třiceti centimetrech vody, pár kroků od rozhraní vody a souše. Neodolal jsem a ´zašnorchloval´ za ní - asi jsem ji vyrušil, takže vyrazila pomalu k ´útesům´ s hloubkou od cca nuly po cca 4 metry - a jak se sunula nad čím dál tmavším dnem, tím tmavla. Bohužel jsem v tu chvíli neměl foťák...
doplněno 18.03.13 14:04:Já tam dráždil perutýny - po prvním dnu (kdy byli nádherně ´napružení´) se pak na pár dní jakoby schlípli, sklopili ploutve a vypadali jako takové nezajímavé stříbřité rybky... Tak jsem je ´nutil´ k výstražnému postavení (a protože vím, co jsou zač, používal jsem dvoumetrový roxor nalezený na dně*). Taky jsem tam potkal ropušnici. Prostě žádní žraloci, Achabský záliv je plný smrtelně nebezpečných potvor - jen to chce najít místo,kde nejsou jinak všudypřítomní Rusové (ani zdaleka už nejsou největší otravové Němci!)...
*) Domníval jsem se, že cca 2 m ´odstup´ mi v případě ´útoku´ stačí, no - prý ne - ale na mne nezautočil, jen se ´načepýřil´...
Dahab... Ale v úplně posledním hotelu směrem na jih - nejbližší oáza ´domorodců´ (samože ´komerční´) byla asi 2 km pěšky vádím - za námahu byl čaj (koflík za dolar), ale protože jsme přišli pěšky, prošel s námi ´pan domácí´ i olivovníkový sad - a arabsky se děsně chlubil, my mu česky přizvukovali (s běžnejma turistama se nebavil)...
Pokud plaveš jen v té ´nejobvyklejší´ (nejnavštěvovanější, nejfrekventovanější) části pláže, na "potvory"nenatrefíš. Potkáš klauny, ploskozubce, jehly, sasanky, ježky - a podobnou ´havěť´. Abys viděla perutýny nebo chobotnice (ta největší, kterou se mi povedlo chvíli sledovat, měla rozpětí skoro tři metry) - nebo tu ropušnici, musíš dál - mimo řev a čvachtání turistů...
BTW - mohu poprosit o tykání?
doplněno 18.03.13 16:37: Jo - je to "super"- já bytostně nesnáším ´čumákování´ u móře - a tady bylo aspoň nějaké zpestření...
A - za tykání díky - přijde mi přirozenější...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.