Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Na zdích,ačkoliv jsou nové mi hlavně ve tmě vylézají (nevím odkud) malí černí broučci.(viz. foto)
Jsou neškodní,přesto jsou mi nepříjemní.
Můžete mi identifiovat,co je to za brouka?
Pošli nějaké lepší foto a cca velikost...
Resp. - pokud vypadají nějak takto a velcí jsou cca 1 - 1,5 cm, jde o potemníka...
Lepší fotku nemám,jsem ráda že jsem je pochytala a nalepila..
jinak velikost je pár milimetrůpárkrát i větší..tipuju to tak na 0,3 mm-1 cm..
No jo - z těch fotek ale nejde nic poznat - tak se kukni sem - skudci.com/... - nejpravděpodobněji půjde o potemníky, pilouse nebo červotoče.
Není to tzv. brouk "autobus"? Ti jsou zcela neškodní, živí se prachem, stejně jako tzv. rybenky. Občas malí černí broučci nalétají zvenku, chce to do oken sítě a bude to v pořádku.
Ano. Tyhle brouky znám, jen jsem nemohl najít název. Máš pravdu, je to svinka. Dá se s něma cvrnkat jako kuličkama
Žijou ve vlhku a temnu. Když se u nás ve skladě netopilo, lezly po zdech. Po zavedení vytápění vymizely. Někde poblíž musí být jejich úkryt-vlhké skuliny v místnostech, pod linem, gumovýma lištama apod.
Dobrý den ,prosím o pomoc mám celou zahradu brouku říká se jim autobus ,mají radi vlko - lezou všude venku mi to nevadí ale lezou i do bytu a to je ten velky problém - prosím o radu moc děkuji ,přeji krásný den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.