Nejste přihlášen/a.
Zajímá mě, jak se jmenuje tenhle druh pavouka a čim ho mám nakrmit, aby přežil zimu . Je to celkem běžnej pavouk, všichni ho máme na chatě, je i celkem velkej a macatej, viz obrázek
Obyčejný pokoutník.Ten na levo je bych řekl kluk,tedy sameček. Zimu přežije,pokud nezmrzne někde.
Jak jde rozeznat pohlaví u tohoto pavouka? :D
doplněno 14.12.12 22:07:Opravdu je to pokoutník, zřejmě domácí. Dočetl jsem se, že ta potvora je jedovatá.. Může mě kousnout?
Pokud ta fotka neklame stínem (čertví, fotka je dost nezřetelná), je to sameček aktuálně hledající samičku - a to je taky jediná doba, kdy lze snadno (pouhým okem) rozeznat samečka...
Poslední články makadel má naplněné spermiemi, jsou jakoby zduřelé...
doplněno 14.12.12 22:12:Spíše je to stájový - je trošku světlejší (ale i v tomto může foto kecat)...
A - všichni pavouci jsou jedovatí - neexistuje nejedovatý pavouk... Kousnutí pokoutníka (mimochodem, stájový je agresivnější - ale ani tak nepoužívá kousnutí k obraně běžně a útočí jen na kořist, na člověka ne) je nepříjemné (prý, nemám osobní zkušenost), ale určitě není smrtelné ani zdraví ohrožující...
doplněno 14.12.12 22:58: Erasser - triček? - dvě... Zatím mi stačí...
Minulou zimu přesně takového jsem našla u nás v domě pod schody, bylo mi ho líto,byl celkem velkej a k jídlu by tam nic nenašel, tak přezimoval u nás, v malém akvárku. Dostal domeček , do víčka od minerálky vodu a krásně se zabydlel. Udělal si skoro po celé ploše síť... V panelácích se v mezipatrech, kde často lidi přezimují kytky , vyskytne i nějaká zazimovaná moucha, takže rodina to pojala jako "věc kolektivu"
a i přes zimu pár much získal. Jinak jsem cca po 2-3 týdnech vždy v zooprodejnách zakoupila jednoho, toho nejmenšího cvrčka, co měli, a pavouk si debuříroval. Zkusila jsem i malinkýho moučnýho červíka a sbaštil ho taky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.