Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozdíl mezi havranem a vránou

Od: dedeeee odpovědí: 8 změna:

Jaký je rozdíl mezi havranem a vránou? Díky ;)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Jde o rozdílné živočišné druhy... Mezi další ´příbuzné´ patří třeba kavka...

:-D

ladaadal*
hodnocení

0x

Stejný jako mezi srnkou a jelenem. Jde o jiná zvířata. I když jsou si dosti podobná :)

hodnocení

0x

No, tak podle toho, co jsem kdysi pochytila z jedné animované pohádky, na kterou děti koukaly, tak havran má na nohou "kalhotky", mezitím co vrána ne... ale v praxi mě nikdy nenapadlo ptáky takhle do detailu zkoumat, vrána jako vrána, že jo ;)

doplněno 12.11.12 13:24:

anebo možná obráceně, zas abych nekecala... nemám děti doma, abych se jich zeptala...

krkovicka*
hodnocení

0x
Vranu už málokdy uvidíme.Vrána je větší.Havran menší.Asi jsem moc neporadila:-D
mowla*

Právě naopak - větší je havran - a na zimu se stahuje ´k nám´ - takže je čím dál tím větší naděje (bývá jich tu hóóódně)...

;)

krkovicka*
Takže koho to vidím.Například v Havířově?Vrány nebo havrany?*ee*
mowla*

Oboje - v zimě převážně havrany... ;) Kromě toho, že jsou větší, mají i výrazně (vůči tělu i hlavě) mohutnější zobák...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]