Nejste přihlášen/a.
Dobrý denm
před pár dny jsme doma našli tohoto pavouka. Nevíte někdo, co to může být za druh?
Děkuju, Katka.
Pravděpodobně Pokoutník domácí (nebo stájový) - velice běžný pavouk... Jeho sítě poznáš velmi snadno - nejčastěji jsou v rozích a vytváří trojúhelník mirně se svažující do rohu (místnosti), v rohu končí chodbičkou s kruhovým průřezem vedoucí směrem dolů (únikový východ)... Stájový je agresivnější, ale oba druhy lze vzít do ruky bez velkého nebezpečí pokousání...
![]()
Myslím, že je to obyčejný pokoutník domácí. Zhruba jednou do roka mě vystraší natolik, že jsem zralá na to, aby mě 50 km od domova chytali do lasa.
Logické myšlení nepomáhá - je malý, nic nedělá, bojí se víc, než ty...Houby platné, lítám a řvu jako chovanec Bohnic.
Klidně vezmu do ruky myš, žábu, brouka, hada, ale tyhle potvůrky mi strašně vadí. A nedokážu zdůvodnit, proč právě ony. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.