Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

15tiletý yorkschirek - nejtěžší rozhodnutí

Od: llucie* odpovědí: 4 změna:

Našemu milovanému pejskovi před 17ti dny selhaly ledviny ( na veterině si nebyli jisti zda se jedná o selhání chronické či akutní, ale přiklánějí se spíše k selhání akutnímu ). Byl hospitalizován 3 dny a pak jsme týden jezdili na infuze. Hodnoty se mu výrazně zlepšily a pomalu začal být skoro v pohodě. Jedl s chutí, hrál si, těšil se ven, mazlil se...Teď ale už druhý den se jeho stav zhoršil.

Nechce jíst ani pít, ale nakonec se to naštěstí s přemlouváním povede. Začal hodně špatně chodit a padat. S chozením měl vzhledem k věku potíže už delší dobu, ale nic hrozného narozdíl od teď. 2 noci i pokňourává. Byli jsme s ním na veterině, kde mu znovu dělali testy na ledviny a ty se od posledních nelišily. Jeli jsme tam s tím, že možná dojde k nejhoršímu. Už dávno jsme se rozhodli, že ho nikdy nenecháme trpět...MVDr. nám ale dala naději. Dostal draslík, který mu prý chybí a může způsobovat tu zhoršenou chůzi a prášky proti zánětům. Včerejší noc ale zas brečel. Dnes ráno jsme se opět rozhodovali zda to pro jeho dobro neukončit, ale on je přes den klidný a nebrečí. Vždy to byl velký bojovník a je vidět, že i teď se moc snaží a já se strašně bojím toho, abych se nerozhodla špatně a hlavně předčasně, protože si myslím, že se vážně snaží... Jsme zoufalí, moc ho milujeme, šíleně moc. On je naše štěstíčko, malý krásný bojovník. Prosím, vy co máte pejsky co si o tom myslíte? L.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jantar1*
hodnocení

2x
Pokud je přes den klidný a "nebrečí", tak proč to ukončovat? Jestli je to bojovník, tak ať bojuje. Asi tu dlouho už nebude, ale i tak bych to nechal na něm. Pak si budete celý život vyčítat, že jste ho třeba utratili zbytečně... a to za to určitě nestojí.
llucie*
hodnocení

Děkuji moc za odpověď, máte na to stejný názor jako já. Ještě jednou děkuji!

nensy*
hodnocení

0x
LlUCIE-Je to muj názor vým jak *plac* trpite mám maltezačka 7let taky občas zamarodí*plac* já bych dala raději za leky pokud to pujde.Až by to bylo jo opravdu nutné tak bych se rozhodla už k tomu poslednimu*plac*moc přeji aby ještě byl s Vámi.SO.

kadla*
hodnocení

0x
Rozhodnutí je to sice těžké,ale uvědomte si,jak tomu pejskovi je...já osobně bych doporučovala uspání. Možná Vám to připadá nepředstavitelné,ale je to služba za ten krásný a plnohodnotný život,který s Vámi určitě měl. To,co momentálně prožívá, je hodně bolestivé a hlavně vyčerpávající a nevratné,takže Vy mu můžete maximálně pomoci. Ten chudáček už nemá co vybojovat...Jen ho tím budete trápit a prodlužovat mu to...Anestezie se provádí pomocí speciální injekce,kdy pejsek usíná,zpomalí se postupně dechová a následně i srdeční akce...On nic necítí...a má podle mého právo na důstojná odchod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]