Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Divné včely

Od: bimbam® odpovědí: 2 změna:

Mám na zahradě pár kopečků brambor pěstovaných pod posečenou trávou. Při nadzvednutí trávy z jednoho kopečku na mě vyletělo asi 20 včel. Když se zklidnily, viděla jsem, že jsou o malinko větší a chlupatější než běžné včely a spíše šedé než hnědě. Mají v zemi několik výletových otvorů.

Hledala jsem o nich informace na internetu i v knihách. Dočetla jsem se o včelách samotářkách, o divokých včelách žijících v dutinách stromů. O včelách žijících v zemi nikde nic.

Čmeláci to nebudou, rodinu čmeláka rokytového jsem pozorovala loni, z hnízda vylétali čmeláci různých velikostí.

Nebudu včely hubit, jen se o nich chci něco dozvědět.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

brunclik*
hodnocení

0x

Jsou druhy, které žijí v zemi. Např. Pískorypka vrbová: nahuby.sk/...

Nějaká diskuse je tady: porada.sk/...

hodnocení

Brunclíku, děkuji.

Pískorypky to nejsou, ty moje jsou šedavé, jako od jinovatky. Proto jim z legrace říkám nesmyslným názvem včely sněžné. V druhém odkazu je samé hubení a likvidace, to se mi nelíbilo...

Ale pátrám dál, více směry.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]