Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
koupili jsme domek a začátkem jara se v našem domě začal vyskytovat brouček viz. foto. Muže někdo poradit o jaký hmyz se jedná a jak se ho zbavit. Více se začnou v domě vyskytovat, když je venku velké teplo. Dále by mě zajímalo zda je to jen záležitost nějakého období (např. jaro). Jsou kolem 4mm velcí. Děkuji předem za odpověd.
Fíha, to jsem ještě neviděl. My máme také malé broučky, ale ne s tak strašidelnými nožičkami. nezbývá je než hledat a lovit po jednom. Každopádně doporučuji uklízet i temná nedostupná místečka. Zřejmě se rodí v nějaké puklince ve zdi za skříní, v podlaze, v navršeném nehybném oblečení na zemi či v díře v okně.
Velmi pravděpodobně jde o některého z pilousů - šíří se napadenými potravinami (obilovinami)... Doporučuju prohlédnou (vyhodit) veškeré papíry z polic ve spíži, rozebrat a vyčistit police apod. Přežívat (larvy, vajíčka) mohou i např. za tapetami...
Pokud máte domek ´nový´ a dosud nerekonstruovaný (nezařízený), je nejjednodušší se obrátit na desinsekční firmu a vyhubit broučky zaplynováním...
Dobrý den. Nevím, co je to za brouka. Co bych dělala já. Nevím, jaké máte podlahy, zda nemáte dřevo? Jestli ano, pak by chtělo začít s prohlídkou podlahy. Pak teprve začít s ochranou. V příloze je přípravek ( Demetran,) koupení v Globusu, ale, asi ho budou mít i jinde. První, bych potřela všechny prahy v místnostech, spoje stěn, dole na zemi, kde se brouci vyskytují. Tento přípravek používáme na prahy na chalupě vždy na podzim, kdy se chce vše živé, stěhovat dovnitř. Stačí, když brouk přeleze práh a je po něm. Každé ráno musíte luxovat a posbírat mrtvolky.
doplněno 22.05.12 11:02:Info o DEMETRANU. Je to prášek. Stačí malý štěteček a jen potírat spáry, nebo prahy. NEDÁVAT PRÁŠEK PŘÍMO, na zem, je to zbytečné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.