Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pes zlobí

Od: jessazuza odpovědí: 10 změna:

mám bígla rok..
ted jsem na stopovačce už asi půl roku...ale mě přijde že se to vůbec nelepší
já ho lákám na pamlsky na hračku už to nezkouším protože venku mi ji stejně nenosí enbo ho to vůbec nezajímá
moje máma s ním šla ven a prý ho zavolala on přiběhnul a jen se s ním pomazlila,já jsem to potom zkoušela ale vůbec ho to nezajímalo nevypadal nadšeně nebo rovnou utekl,když přiběhne pohladím ho pochválím a dám mu pamlsek
mám pár otázek
1)jak ho mám naučit neutíkat ze zahrady nebo i venku do lesa
2)jak ho mám naučit nosit hračku venku
3)jak ho naučit aby se nebál vody a chodil plavat do rybníku
4)mám to střídat jenom pomazlit nebo pomazlit a dát pamlsek..?
děkuju za odpovědi

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martina0*
hodnocení

2x

Takže od začátku:) pejsek tě bere jako kamarádku a ne jako "vedoucí", je potřeba zapracovat na autoritě, zvlášť teď jak je v pubertě. Také bych doporučila cvičák, očividně si s ním sama rady nevíš a myslím, že sebelepší rada takhle přes internet je horší než ukázka naživo na cvičáku.

A teď k jednotlivým otázkám:

1. naučit to jde, ale je potřeba důslednost, nikdy nepovolit, vždy trvat na tom, aby přišel, pokud používáš stopovačku NIKDY! psa nenechat odběhnout tak daleko abys na ni nedosáhla a nemohla si ho přitáhnout. Pokud odběhne na délku stopovačky okamžitě přivolat, pokud nereaguje, čapnout vodítko přitahovat si ho, až bude u tebe moc chválit a dát mu něco co má rád (nemusí to být pamlsek, klidně hračka, klacík... určitě už víš co má rád:)) Jinak bych taky jako rádce nade mnou doporučila spíše cvičák, nám pomohl hodně:)

2. S tímto vám asi neporadím, vím že známý to trénoval u psa odmala, nejdříve ji naučil hračku držet, pak si s ní hrál a postupně ji učil hračku nosit. Náš pes aport umí, ale udělá ho jednou dvakrát, když se mu chce a pak už ne (a to máme jacka russella, prý aportovací pes:D)

3. Strach z vody má každý pes jiný, já bych ho nenutila. Můžete zkusit třeba gumovou hračku se kterou si s ním nejdřív hrejete a až ho dostatečně navnadíte, hodit ji do vody, ale tam hrozí i to, že si pro ni půjdete sama:D My měli taky neplavce, už od štěněte vůbec nechtěl ani na déšť, teď vodu miluje, ale jen tam kde dosáhne:D

4. Podle chytrých knih byste měla nejdřív pohladit, moc pochválit nadšeným hlasem a až pak jako druhotnou pochvalu dát pamlsek. Ale nevím, jak to funguje v praxi my fungujem jenom na pamlsky :)

jessazuza
hodnocení

právě že cvičák jsem chtěla jenže mi to odmítají zaplatit ,proto nemůžu..:( a jinak dobré rady děkuju:)

borax*

Dej rodičům přečíst tady ty rady, třeba ti to zaplatí, protože nemáš žádné zkušenosti a z knížek a netu to nevyčteš. Potřebuješ poradit a hlavně ukázat kde děláš chyby. Je to bígl, lovecké plemeno, se kterým má na výcvik problém i zkušený pejskař. Stačí si projít dotazy nejen tady na poradně, drtivá větina má s tímto psem stejný problém. Jinak se smiřte celá rodina s tím, že psa nikdy z vodítka už nepustíte na volno.

Co se zahrady týká, bez pořádného plotu bude utíkat pořád. Čím častěj se mu to podaří (i na procházce) tím horší bude ho to odnaučit. On totiž velmi rychle zjistí, že být venku sám je daleko větší zábava: jde kam chce, jak rychle chce, za kým chce...

Jednejte opravdu rychle. Ten cvičák je pro vás nutnost! I s řádným vedením budete muset opravdu zabrat...Že přišel mamince na přivolání je krásné, ale až chytne stopu neuděláte nic...horší, že vám ho může přejet auto, potrhat jiný pes nebo zastřelí myslivec.

doplněno 05.04.13 19:01:

..jinak poradit tady na poradně na vaše dotazy není dost místa, o přivolání, aportování jsou napsány celé kapitoly v knihách. Nejde to napsat na pár řádků a jak píše ladaal: na každého psa platí něco jiného, to sami neposoudíte.

Držím palce ať rodiče svolí, protože mnohem drahší než cvičák může být škoda, kterou nezvládnutý pes způsobí...

ladaadal*
hodnocení

1x

Z dotazu vyplývá, že jsi pejskař začátečník, takže na většinu tvých otázek bude stejná odpověď. Asi takhle:

1-jít na cvičák aspoň na základní kurz

2-jít na cvičák aspoň na základní kurz

3- hlavně nenutit, buď se to naučí nebo ne, přemáhat ho nemá cenu, šprajcne se ještě víc. Někdy pomůže, když jeho páníček nebo někdo, koho má rád finguje tonutí. On se ho pak snaží zachránit, ale nefunguje to na všechny. Mám dva psy. Jeden jde do vody, i kdyby byla zamrzlá, ale jak začne pršet, nedostanu ho ven. Druhý běhá nejradši v dešti nebo chumelenici, na dešti i usne, ale stačí kyblík s vodou nebo malé jezírko a má hysterické záchvaty. Ani potok přes brod neprojde, ani se z něj nenapije, to by radši padnul žízní nebo hledal malou kaluž.

4- zezačátku hlavně pamlsky s pochvalou, pak pomalu ubírat pamlsky a přidávat pochvaly, ale to ti vysvětlí na cvičáku.

Cvičák je dost důležitej, protože tam pejska uvidí znalec, který ti objektivně poradí, tohle se dá po internetu malinko nasměrovat, ale každý jedinec stejně potřebuje něco malinko jiného a to odhalí jen odborník při delším pozorování.

Tak ať se daří.

wiki*
hodnocení

0x

ahoj já jsem zvěrolékařka a myslím že to chce pořádně vycvičit a vochočit

avíce si toho pejska všímat .Hezky na něho mluvit achodit na procházky .

kdyby něco přiďte do ordynace v Blansku

Adresa Svitavská 500 Blansko

nashle

ladaadal*

No, veterinářce, která napíše "vochočit" a celkově stylizuje jako ty bych určitě svěřil svého miláčka.*zed* Chudáci Blanenští pejsci. Aby jednou nepovstali jako jejich páníčkové "rytíři".

susenka*

wiki - To ti tak věřim, že jsi veterinářka..

erik*
hodnocení

0x

Jchce to tvrdou vojnu.Aco máme dělat my když máme kavkazáka.Zařvem a de to hned.

nutt*
hodnocení

0x
Zdravim,
základní věc aby pejsek reagoval na jméno. Když jen vyslovite jeho jméno musí zbystřit a zajímat se učí se to nejlépe tak ze si vezmete hrst pamlsků a dáte jeden psů ať ví že máte něco dobrého. Poté reknete jméno a vždy když se na vás podívá dáte mu jeden uvidíte jak pochvili bude při každém oslovení okolo vás skákat.
Přivolání se opět učí snadno. Buďte se psem na zahradě či louce a nechejte ho chvíli ať si dělá co chce potom na něj začněte volat jméno spolu s povelem ke mě a utíkejte od něj pryč, pejsek za vámi poběží pak se k němu otočte čelem a až přiběhne tak hodně chvalte a dejte pamlsek.
Další věc kterou musíte dělat správně je odměňování. Napřed chválíme a až poté dáváme pamlsek! V opačném případě si pes bude myslet ze je chvalen za to že jí pamlsek.
Hlavne psa nepretezujte a cvičte vždy jen maximálně 10-15 minut a postupně ne všechny povely najednou.
Věřte mi, vím o čem mluvím. Mám 10 měsíční štěně Bernskeho salasnickeho psa a nyní umí tyto povely: sedni, lehni, ke mě, k noze, chůzi u nohy, zůstaň, stekej, dej pac, aport, pust , záda (naučil jsem z důvodu když kartacuji nebo prohlížím zda nemá kliste)
Přikládám i odkaz na video aby to nevypadalo ze kecám. :) Pokud by byl zájem tak rád poradím a pomůžu když budu moct, můžete psát na mail: Miloslavmarek91@gmail.com
Odkaz na video:

doplněno 09.04.13 05:21: Ještě se zeptám kolik se u Vás platí cvičák? Já tedy nevím zda to není ve městech jiné ale u nás se platí 500kc za rok což si myslím že je docela malá částka a hlavně rodiče by mohli být rádi že chodíš na cvičák než abys chodila na diskotéky apod.
.
A s tím chození do vody je to těžké někteří psy vodu opravdu nemusí ale. co mám také vyzkoušené tak je jít sama se psem k rybníku a vlézt tam tak po prsa a volat na psa když se mu porad nebude chtít tak se celá potopit pod vodu a většina psů se ze strachu o pána do vody vrhne. :) Ale nezaručuje to ze tam poté pes bude chodit sám. V žádném případě ale psa do vody nehazet zkazilo by to vše.!
.
Hezký den NutT
Pes zlobí
jessazuza
hodnocení

můj pes umí pac...když dám levou dá levou packu a tak i při pravé..sedni lehni zústan nesmíš a přetoč na obě strany štěkej aport
i když většinou mi spíš s aportem utíká:D
1000 kč...
děkuju zkusím...:))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]