Nejste přihlášen/a.
Vím, že kočku nikdo neuváže, ale přesto - nemáte někdo nějaký fungující tip, jak zabránit sousedovic kočce chodit vykonávat svou potřebu na mou zahrádku? Mám malé děti, na zahrádce pískoviště (zakryté, ale i tak mi to vadí), "hovínka" jsou na chodníčku, v záhoncích...
Loni to bylo děsný , letos (už u nás není sníh) jsou tam "hromádky" znovu. Kočce nechci v žádném případě ublížit, pouze ji odnaučit tuto potřebu konat u mne na pozemku. Dík.
Já jsem hluboce přesvědčená, že nevymyslíte vůbec nic. Táta stával s prakem u okna. Kočka se naučila vnímat okno i zády a stejně se mu do záhonu česneku, který byl vždycky nakypřený, vykadila. Ti dva se upřímně nenáviděli a já jsem přesvědčená, že to ta kočka tátovi dělala záměrně. Kolem mé zahrádky v kolonii bylo několik koček. Bylo to k uzoufání. Kočičnce na botách, na motyčce, na rukavicích. Jak jsem zahrádku milovala, tak jsem toto nenáviděla
A všichni okolo nás také. Nikdo nic nevymyslel. Bylo mi koček líto, byly to chuděry, ale jen do té doby, než jsem umývala kočičinec z boty a z motyčky.
Pořiďte si psa. Bez legrace... přítel měl zahradu také očůranou, kočky skákaly všude možně. Od té doby, co mají psa, se kočky zahradě zdaleka vyhýbají.
doplněno 04.04.13 20:43: Na internetu se často radí vychytat chvíli, kdy je kočka u vás, a pak ji pořádně zlít hadicí. Po nějakém čase by si to měla zapamatovat... rušiče a podobné nefungují. Tvrdší rady zase říkají buď se s tím smířit, nebo kočku odprásknout
Pokud máte hovínka na chodníčku a jiné tvrdé ploše (trávník apod), tak to není od kočky. Kočky chodí dělat hovínka zásadně tam, kde si to můžou zahrabat. Vyčůrat se půjde i na trávník to ano, ale hovínko tam nikdy neudělá. Pokdu máte hovínka v záhoncíh, tak mohou být i od koček, to souhlasím. A pokud je ten záhonek ještě čerstvě zrytý tak tím víc.
Věřte mi, kočky mám 2 (kočku a kocoura) a když přijdete ke mě na zahradu, tak hovínko nenajdete ani jedno (možná tak pod keři - to jsem nezkoumal. Jediný, kdy jsem hovínka po nich našel, bylo, když jem srovnal plochu navezenou hlínou, a zasel trávník. Bylo to měkké, tak tam mi hrabat chodili (s gustem, potvory). Zarostlo to a je pokoj.
Po chodníčkách nechává hovínka kuna. Jsou to takové tuhé válečky, vypadají jako kočičí, ale dost často v nich jsou vidět pecky třeba od třešní (je zvláštní, že i v zimě). Kunu mám na půdě, takže tyhle její značky nacházím dost často všude možně - používá to jako značkování svého teritoria.
Naprostý souhlas. Kočka po sobě exkrement vždy zahrabe a ještě čichá, jestli se jí to dobře povedlo. Osobně mám na půdě taky kuny a jejich výkaly plné pecek z třešní musím dost často uklízet stejně jako skořápky od vajec a někdy hromadu peří. Takže pokud máte někde hromádky, je to od toulavého psa nebo od kuny.
To bohužel neplatí u všech koček. Náš kocour se klidně vyse** uprostřed předsíně a je mu fuk, že to nemůže zahrabat ...
To je ale úplně jiný problém. Tím vám ten váš kocour něco ukazuje - něco se mu nelíbí nebo to je pomsta za něco. Normálně tohle kočka neudělá.
Už se to tu řešilo - odpuzovače ve formě spreje a granulí rychle vyčichnou, i když tedy opravdu odpuzují. Pokud tam máte elektriku, je PIR čidlo + elektromagnetický ventil pouštějící vodu ideální řešení.
Záhonky přikryté netkanou textilií jsou výborné pro vyhřívání a v případě, že jí nadouvá vítr, je zdrojem skvělé zábavy pro kočku. Ale aspoň to nepokaká.
Někde jsem viděl video, jak kdosi prolil trávník vodou, připravil si trafo a dva dráty a čekal. Když přišla kočka, tak ty dráty píchnul do země. A to byste koukali, jak ta mrcha nadskočila :D Samozřejmě tam bylo tak akorát voltů, takže jí to neublížilo, ale myslim, že už se nevrátila )
erik, žádný plot není dostatečně vysoký. Naši domácí kocouři si "vezmou míru" a z místa skočí na kuchyňskou linku a s jediným kratičkým dotykem na horní skříňky. Bez mezipřistání na poličku nad futrama dveří v pohodě. Abych ho sundala, musela jsem si vzít židli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.