Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pes nechce chodit po schodech

Od: ferdaa* odpovědí: 7 změna:

ahoj mam psa labradora a ted jsem se přestehoval do třetiho patra a muj pes nechce vyjit schody uplne se třepe strachy uz v mezipatře.žadne dobrutky nezabiraji ani jeho psi kamoš endy.co ted?jinak je uplně ve formě a zdravy asi nejaky psychicky blok.

děkuji za pomoc

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nara22*
hodnocení

2x

Určitě je dobré chodit s ním krůček po krůčku a hlavně nespěchat a pochválit pamlskem nebo pohlazením. Náš pejsek se hrozně bál chodit po té straně u schodů, kde není zeď, jak je jen zábradlí. Pokud někdo stál u zdi a on měl jít na straně zábradlí, tak nešel a klepal se. Nemůže být problém to, že mu třeba stojíte na místě u zdi?

marenka*
hodnocení

1x

Já to oba kluky psí naučila tak, že jdu těsně vedle nich. Já krok, oni taky. Mluvím na ně, aby se nekoukali na tu "hrůzu", ale mě do očí a až nahoře si ten pes všimne, že je nahoře. A v tu chvíli bláznivý poprask.. "No ty jsi šikovný, podívej, ty jsi hodný, pašák..." Ze schodů jsem je musela "nadnášet" na kšírách, ale to asi s labíkem nepůjde.

doplněno 04.04.13 21:25:

Nara má pravdu, to mi vůbec nedošlo. Naši psi taky chodí u zdi. Ten mladší se o ní skoro opírá bokem. A nejhorší jsou schody, přes které je vidět. Nemyslím v té části kde se šlape, ale v mezerách. Snad víte, jak to myslím.

hodnocení

1x

Všichni psi chodí po schodech kolem zdi. Je srandovní pohled, když Dorce stojí někdo v cestě, uhnul se jí ke zdi. Je to patová situace. ;) S vaším psem bych vyzkoušela vzít ho za obojek, zavelet "k noze", natlačit mírně, ale důrazně kolenem na zeď a vykročit. Stále ho držet nohou u zdi. Nedat mu prostor pro výhled a pro uvažování. Být mu oporou, jakože Nic se nemůže stát, jsem s tebou! :)

hodnocení

0x

Labradoři rádi aportujou.Co zkusit hodit o pár schodů výš jeho oblíbený aportek,třeba by na strach zapoměl?

ladaadal*
hodnocení

0x

Chce to hlavně trpělivost. Máme sice středoasiata, ale podobný problém. Dva schůdky ze zahrádky na dvorek se odvážil nahoru i dolů poprvé asi po 1,5 roce, když neměl kudy se dostat k vodě a jídlu do kotce, protože jem překopával dvůr. Od té doby si zvykl, ale když přijde k jakýmkoli jiným schodům, kde je víc jak 3 stupně, nehnu s ním. A bohužel při jeho váze ho nikdo ani nezvedne, takže se musí jít, dokud není nějaká šikmina na výskok nebo seskok.

Zkus ty dobrůtky opačně. Vynes ho na třetí schod odshora a pamlsek dej nahoru. Zjistí, že dva tři schody nejsou problém. A pak ho budeš dávat níž a níž. Až se naučí nahoru, můžeš zkoušet dolů, to je pro něj horší. A nekombinoval bych to. Když už ten blok povolí nahoru, mohl by ho dolů zase dostat zpět. Nejdřív všechny schody nahoru a pak pomalinku zkoušet sestup.

jessazuza
hodnocení

0x

můj pes to taky nesnáší...když jdeme po schodech na zahradu to mu problémy nedělá..
nebojte on si zvykne :)

hodnocení

0x

Zdravím. Odbourat strach nějaký čas potrvá. Zkuste psa motivovat nejen pamlsky, ale za pomocí někoho, koho zná, na koho je zvyklý a koho má rád (přítelkyně, kamarád, manželka...). Vy se psem dole a nahoře na schodech druhý, který by psa lákal (třeba pomocí oblíbené hračky) aby k němu přišel a povzbuzoval ho tak..Aby odvedl jeho pozornost od překážky, kterou pro něho schody představují. Tak to zkusit trénovat, dokud pes stres a obavy nepřekoná a nebude schody vnímat jako něco automatického, z čeho není třeba mít strach. Chce to cvičit a mít trpělivost. Jen můj názor, Vám přeji brzké zlepšení problému.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]