Nejste přihlášen/a.
dobrý den, prosím o radu, možná máte už zkušenost...
umírají mi ancistrusy, všechny ostatní ryby jsou v pohodě, ale nejdřív mi v jednom týdnu umřeli 3, které jsem koupila najednou. Pak jsem koupila další dva a dnes jeden z nich umřel. Čím by to mohlo být?
děkuji
" umírají mi ancistrusy, všechny ostatní ryby jsou v pohodě "
Nepoužíváte nějaké léčivo (hnojivo),které obsahuje Malachitovou zeleň, nebo není v nádrži něco měděného? To je pro krunýřovce smrtelně jedovaté.
Děkuji, dala jsem tam jen tablety Algostop jako prevenci proti řasám, protože s nima byly problémy a ještě mi v akvaristice doporučili nalít tam přípravek na úpravu vody, ale ani na jednom jsem nenašla složení.
AlgoStop jsem taky jednou použil a Ancistrusům nijak neuškodil (bílé tablety). Zároveň si ani neuvědomuji žeby nějak pomohl proti řasám! Proti řasám je to alchimie a více než nějaké přípravky pomůže vhodnéosvětlení a přiměřený proud vody. Například je nevhodné mít akvárium blízko okna a nadosvit slunce.
A ten přípravek na úpravu vody se jmenuje jak?
No a na nějaké převařování již funkčního akvária jsem docela alergický Pokud se nevyskytují řádné nemoci atd, ale pouze řasy je to nevhodné. Potom co jste to všechno provařila povyhazovala bylo potřeba opět nechat akvárium "zajet" a to zhruba 3 týdny než vrátíte ryby do akvária. Nejspíš budete mít větší výkyvy stavu dusičnanů, dusitanů a ostatních hodnot. Mě takto vymírali pancéříčci. To jsem ještě neměl akvárium pořádně zajeté. Až po roce se mi zdálo, že se vše ustálilo.
Určitě zkuste tu kyselost. Jak se chovají? Mně když jednou začali vymírat, tak to ale dávali najevo. Obraceli se na záda, byli naprosto apatický, bez duše. A bylo to zkaženou vodou. Vyrostla mi totiž kytka až nad hladinu (aniž bych si toho všiml) a list se přilepil zespodu na kryt nádrže. Jak tam bylo vlhko a teplo od světla, tak ten list začal hnít a ta břečka kapala do vody. Naštěstí jsem na to přišel včas, takže to neumřelo všechno. Prohledejte tedy akvárium, zda tam není něco, co tam být nemá.
Kyselost zkusím, děkuji.
Právě že na nich nic divného nepozoruji. Jsou úplně normální a pak tam najednou najdu některého mrtvého. Asi před měsícem jsem akvarium kompletně čistila kvůli řašám a co šlo, to jsem uvařila a živé rostliny vyhodila, zůstaly tam jen umělé. A ani teď jsem nenašla nic, co by mohlo dělat problémy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.