Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zmena chovani psa

Od: zdenka076 odpovědí: 4 změna:
Dobrý den,
Mám docela velky problem. Mame doma dve fenky. Matka s dcerou. Krizenky neznameho puvodu.
Vse bylo naprosto v pohode. Fenky se bez problemu snasi a s chivanim taky nemaji problem. Smi, teda vlastne smeli na gauc i na postel.
Bohuzel minuky tyden jedna z nich v noci roztrhala prosteradlo. Dostali vynadáno a už se to jinak neresilo.
Dnes se to bohuzel stalo znova. Rano na to prisla mama kdyz se vratila domu. Hrozne nadavala, ale to je vsechno.
Kdyz odpoledne prisel tata, rekla mu to. On si je zavolal, rval na ne a obe je zmlatil. Po 12 hodinach, co to udelaly.
Jen teda jeste musim rict, ze vse bylo svedeno na tu starsi, protoze ji udajne rozmazluju a proto to dela. Kdyz jsem jim rekla, ze trestat by je meli jen, kdyz je chyti pri cinu, protoze po 12 hodinach ten pes opravdu nemuze tusit za co vlastne dostal, dostala jsem vynadano, ze se jich jen zastavam, rozmazluju je a kdesi cosi... Takze v podstate za to muzu ja. No budiz me vezmi cert, vadi mi hlavne jejich chovani.
Neprisla jsem si stezovat, to urcite ne, i kdyz to tak chvilkama vypada. Zajimalo by me,zda nekdo nevite, proc to mohli zacit delat?
Jen se omlovam za chyby, nebo preklepy. Pisu narychlo a jeste pres tablet.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

erica
hodnocení

0x

čauky,tohle znám také,mám dvě feny,které se chovali normálně ale pak začaly zlobit také.Zkus to vyřešit tím že s nima bude strávit více času třřeba chozením na prochajdy.Nebo jim dej nějakou hračku na kousání.Je možné že se fenky nudí a hledaj něco čím by se zabavily.

Vlastní zkušenost.

PS:zmlácením psa se nic nevyřeší,jen se může zvíšit jeho agrese vůči majiteli.

hodnocení

0x
Zmenilo se neco u vas doma nez se zacalo objevovat to roztrhane prosteradlo? Dela to jen u jedne konkretni postele jedne osoby? Mohla by se mstit nebo dava najevo nespokojenost s necim nebo nekym.
Spis bych ale rekla, ze se opravdu nudi..mladsi by mohla byt v puberte nebo pokud celou dobu byla "sefem" ve smecce starsi mama, mohla by se ta mladsi snazit posunout nad ni a byt kapo ona.. V prvnim pripade to chce vice zabavit a ve druhem cas.
Kazdopadne pes by mel mit sve vyhrazene misto, kam bude chodit spat a rozhodne ne postel. Ani ne tak z toho duvodu, jestli pes do postele patri, jako z vychovnych duvodu, aby vedel ze je ve smecce podrizeny cloveku.
A to trestani az pote co najdete rano roztrhane prosteradlo je opravdu s krizkem po funuse, rekla bych, ze to muze situaci jen zhorsit.

zdenka076
hodnocení

Vím, že to je s křížkem po funusu. No bohužel nikdo mě nevnímá, když něc o řeknu a dělají si co chtějí ... Je mi 16, tak proč by mě měli brát vážně?
Puberta to být nemůže, tím jsem si jistá. Matka bude mít 12, dcera 9 ...
Koupila jsem pelech, jakoby polštář a ten mají rádi. Jen je láska k posteli nejspíš větší ...
Na postel jsou zvyklé obě a dlouho, s tím už sotva něco uděláme. Spíš bych řekla, že zákazem by se to ještě zhoršilo. Nikomu to nevadilo, nikdo to neřešil dokud nezačaly takhle blbnout.
Nic se nezměnilo, teda aspoň si toho nejsem vědoma. To že jsme koupili nový gauč jim asi zrovna nevadí ...
Jak jsem psala, poslouchají obě dobře. Postel neměla na výchovu nejmenší vliv, řekla bych. K nám se chovají tak jak mají, k lidským i psím kamarádům taky. ( u těch psích jsou někdy vyjímky ---> když si nesednou a podobně)
Když se řekně místo, jdou na pelech. Do postele chodí v noci, přes den jen když tam někdo leží, ve dne leží na dece, nebo na gauči..
Procházky se budeme snažit dělat delší a častěji. Snad to aspoň trochu pomůže.
Děkuji Vám oběma a pokud by měl někdo ještě nějaké rady, byla bych opravdu ráda.

nutt*
hodnocení

0x
Zdravim,
trestat psa po 12hodinach je holý nesmysl, pes neví za co to je a spis si to spojí stim ze byl potrestán za to že přišel a jen se tak ničí jeho výchova a věřte ze výchovu psa tímto způsobem můžete zkazit v každém věku. Přiklonil bych se k tomu ze se nudí. Zkusil bych delší procházky a nechat psovi neakou hračku když je doma sám. Trestat jen když chytíte při činu ale i tak s mírou.
Hezký den NutT

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]