Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vhodné granule pro Yorka

Od: adelina odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, mám dotaz, mám 2letou fenečku Yorkshirského teriéra(2,10 kg) a do teď jsem kupovala Royal Canin Mini adult, ale na internetu jsem se dočetla, že existují granulky přímo pro Yorky (Royal Canin Yorksiere),prestože mi v žebříčku nejlepších krmiv vyjely jako Top granule Acana Dog..Můžete mi poradit prosím, z hlediska složení, výživy a celkově, které granulky jsou pro pejska nejlepší?Děkuji Hoblíková

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martina0*
hodnocení

2x

Pro každého pejska je nejlepší něco jiného:) my prošli granulkama od Royal canin, Proplan, Orijen a další a teď jsme zakotvili u Taste of the wild ale stále hledáme něco, co by psíkovi vyhovovalo ještě víc. Ale my máme většího pejska než je york (jacka russella) a musíme mu kupovat větší granule.

Poradila bych vám jako top značku krmivo Artemis pro malá plemena. Je tam vysoký podíl masa a všeljakých dobrůtek:) jediným problémem je cena, my tím přestali krmit po zdražení. Granulky jsou maličké a myslím, že i velice chutné.

Každopádně nejlépe uděláte, pokud si najdete krmivo na internetu, porovnáte složení (min. 30% masa, my méně nebereme a maso musí být na prvním místě) objednáte vzorečky jak to mazlovi bude chutnat a pak se podle něj rozhodnete:)

adelina
hodnocení

Moc děkuji za informaci :) Nejsem zkušená chovatelka, tak si nechám ráda poradit..;)

hodnocení

0x

Já pro jorkinku Dorotku kupuji Royal pro malá plemena. Koupila jsem speciálky Royal pro jorky, mazliciostrava.cz/... ale měla po něm tvrdá hovínka. Bobkovala. Vrátily jsme se k osvědčenému. Porovnejte složení.

doplněno 02.04.13 11:43:

mazliciostrava.cz/... ;) Braly jsme tyto. Už měla 8 let, tak bereme Mature. ;) Odkaz je z jiného obchodu. Já beru vždycky pytel 8 kg, protože mám studenou spižírnu a máme dlouho klid.

martina0*

Nevím proč, ale k royalu jsem hodně skeptická. Už jen ta cena je vysoká na to, že na prvních místech je kukuřice, případně rýže... Ale na druhou stranu je fakt, že našemu bobanovi chutnaly, ale po přečtení toho, že vlastně platíme za obiloviny a až někde na druhém či třetím místě maso jsme je obměnili. Myslím, že je na trhu velké množství kvalitnějších granulí ve stejné cenové kategorii, kde ale neplatíte za značku a reklamu.

susenka*
hodnocení

0x

Zkuste třeba Brit Care. A jinak rozdělovat granule podle plemen je pěknej nesmysl. Podle velikosti jo, ale podle plemen? *zed*

doplněno 02.04.13 17:06:

Vždyť ty Royal jsou jenom plný kukuřice. Celkově se mi ty Royal nelíbí, s tím souhlasím s Martina0.

salamos*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Neřešil bych tolik jaké granule podle rasy, ale v první řadě složení. Platí jednoduché zásady...složení je stejně jako u potravin sepsáno podle obsaženého množství. Na prvním místě musí být maso (drůbeží, jehněčí...) a jeho množství. Pokud je hned napočátku uvedeno obilí, tak to zahoďte. Jde o předražený šrot pro dobytek (hlavně v marketech). Sója je silný alergen stejně jako pšenice a vůbec v krminu nemá co dělat rostlinný olej. Používáme zásadně superprémiové krmivo a to Brit Care. Je i mnoho jiných značek. Je to o ceně samozřejmě. Mrkněte na www.Pet food.cz. Dobré ceny a dodání do bytu.

dobre-krmeni.cz/... Aalamos, kde jste viděl nebo slyšel, že Royal nejsou superpremiovým krmivem?:D

adelina
hodnocení

Moc děkuji za odpovědi a názory..Náš hafan se neustále škrábe, nevědeli jsme zda to může být nějaká alergie na granule,proto jsme se rozhodli zkusit jiné granule...Pan veterinář nám doporučil, že máme zkusit granulky Calibra/rýže a jehněčí maso/...Má někdo s těmito granulky zkušenosti? :)Děkuji předem za odpovědi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]