Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plemeno koní

Od: geret odpovědí: 6 změna:

Dobrý den.

Jezdím už dlouho na koních a řekla bych že dost dobře a mamka mi dovolila koně! Ale nevím jaké plemeno. Miluju anglické plnokrevníky a td. ale ty jsou hodně divoký a dobří pro velmi zkušené jezdce a na dostihy. Nevíte o nějakém plemeni, které vypadá jako anglický plnokrevník? Českého Teplokrevníka nechci, protože moc dobře neskáče a já potřebuju koně na parkur

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

0x

No, máš poněkud zkreslené názory. Anglický plnokrevník je kůň na parkury poměrně vhodný, zvlášť pokud nemá dostihovou minulost a dá se koupit za velmi rozumný peníz. Český teplokrevník je všestranné plemeno a skáče na něm většina českých parkurových jezdců. Mezi vhodná plmena patří trakén, holštýn nebo hanoverák, ale tam je třeba počítat s vyšší pořizovací cenou. Při nižších soutěžích do nějakého S na plemeni nezáleží, spíš na schopnostech jezdce. S vyskákala jezdkyně i s kladrubákem a výkonnost T v parkurech měl svého času i maličký anglokabardinec s výškou něco málo přec 150cm.

geret
hodnocení

No,... teď i začínám uvažovat o tom četéčku. Já bych brala ang.pln. ale tej je na mě moc "hyperaktivní" :D Já chci nějakého klidného, ale ne zas nějakého kterého budu muset!mlátit a kopat" aby se trochu pohnul. A s tím parkurem. No na nějaký občas ten hobby závodík. Teď se rozhoduju. Čt (český teplokrevní), Hannoveráka nebo já nevím. Zas nějak extra zkušenej jezdec nejsem. jsem o trochu víc než pokročilý. Krok, klus, cval a občas i trysk. nějakou tu drezúrku a skáču docela dobře. nevzpomínám si kolikátku. ale nějaké obr oxery ne.No je mi 11 emůžu být lepší než Tomanová :D Stejně bych toho koníka (klisnu nebo valacha) měla ustájeného tamkde jezdím tak bych ještě pár měsíců no teda spíš roků chodila na lekce, ale jezdila bych si na svém koni. No nevím jaké plemeno. Asi jsem jediná holka, kteráá nemá ráda Frísáky :D

cookie*
hodnocení

0x

třeba Slovenský teplokrevník.

geret
hodnocení

Hmm,... děkuju Taky by nevbyl špatný... *frajer*

figurek*
hodnocení

0x

*hi*

cesky-teplokrevnik.konicc/...

Povahově je český teplokrevník charakterním koněm, který se dobře chová ve stáji, je přiměřeného temperamentu, dobře krmitelný a učenlivý. Jeho chování pod sedlem je dobré, je to s chutí skákající kůň.

gert
hodnocení

Jo, asi ČT. Je klidný, tak babička nebude alespoň šílet že se zabiju... jj. MOV DÍÍÍKY VŠEM. MÁM VYBRÁNO :)) *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]