Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, máme dvanáctiletého perského kocoura. Poslední dobou je často vidět s vystrčeným jazykem. Prostě je v klidu, sedí a má vyplazený jazyk. Někdy maličko, ale někdy i celý. Když byl mladý vůbec nepil. Předpokládám, že u koček jazyk nefunguje jako ochlazování u psů. Děkuji za odpověď.
Tak se mu podívejte na zoubek . Vlastně na zoubky - ty maličké přední. Vypadá to, že mu vypadaly. Chtělo by to protezu
.
Nebojte, s tím kocourek bude žít dál. Spíš musíte kontrolovat zadní zoubky. Bez nich už má problémy něco ukousat, tak se tomu musí přizpůsobit skladba stravy.
Moje známá má kočku, která vyplazuje špičku jazyka odjakživa. Zuby má ještě všechny. Většinou to dělá když "relaxuje", má přivřené oči, nechává se drbat a přede. Na druhou stranu jsem já měl kočku 15 let starou, už zcela bezzubou (chudák už nedokázala rozkousat kolečko salámu) a ta jazyk nevyplazovala.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.