Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pes z útulku, platí se něco?

Od: murix odpovědí: 17 změna:

Chtěl bych se zeptat kdyz si chceme vzit stene z utulku plati se neco?Můžeme se vybrat či jak to vypada?Že dojdeme a hned si jej vezmeme?Díííky

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pt®
hodnocení

1x

Náš pejsek z útulku. Když panička zavařuje, tak si luští křížovky...:)

Pes z útulku, platí se něco?
Pes z útulku, platí se něco? #2

haninka*
hodnocení

0x

Vyberete si a zaplatíte většinou 500 Kč. Těch 500 je za očkování a za základní vet. péči. Pak se podepíše adopční smlouva a pes je Váš, tedy papírově až za rok. Tímto se útulek chrání aby si ho třeba někdo nevzal a neudělal si z něj guláš nebo ho netýral. Vybrat si můžete. Je taky dobré přinést ostatním pejskům pár pamlsků, ale to je na Vás.

jozef111*

V útulku Městské policie Brno je poplatek 200 Kč.

doplněno 25.03.13 06:52:

Pro informaci: www.mpb.cz

pohanka*
hodnocení

0x

Když jsme si brali před lety pejska z útulku v Měcholupech, tak nás vyzpovídali, co asi máme za představu a pak nám ukázali pár fotek, aby zjistili, co by tak přicházelo v úvahu. Nechtějí totiž zájemce nechat chodit od jedné klece k druhé, aby se pejsci nestresovali. Vybrali jsme si asi tři a šli se ně podívat. Nebylo to úplně ono, tak si potom vzpomněli, že v karanténě mají ještě jednu čubičku, která by přicházela v úvahu. A jak otevřeli dveře, tak jsme hned věděli na první pohled, že to je ono.

Vyplnily se papíry, zaplatil se poplatek za očkování, dostali jsme i obojek od původní majitelky, která zemřela. Vodítko jsme měli svoje. Pejsek s námi nechtěl jít, bál se, byl tam vlastně doma, ale na pamlsek a vlídné slova se za chvíli osmělil.

Myslím, že nám dali i info, co žere, ale to si člověk stejně zařídí později sám podle sebe.

Jenom šok jsme měli, že byl tenkrát pes velmi vyhublý, ZABLEŠENÝ, srst zcuchaná. Ale to je vrchní fasáda, která se dá brzy napravit. Koupali jsme až druhý den, aby se pes nestresoval z nového prostředí + koupání hned první den. Takže sice na první pohled nás pes oslovil, ale to byl takový ten vnitřní pohled. Jinak se z něj stalo po vykrmení a ostatní údržbě nádherné a milé zvířátko, které se i naučilo i plno nových povelů. Bylo i neskutečně vděčné a dlouho trvalo, než si mě přestalo hlídat a chodit u nohy ze strachu, že mu někam odejdu a už se nevrátím. Kdo si psa odvede z útulku, nebo u koho bude sedět v autě při odvozu z útulku, tak se pro něj stane většinou nejoblíbenějším členem rodiny.

doplněno 24.03.13 16:44:

Upozorní Vás, že se můžou přijít na pejska někdy podívat, jak se mu daří.

Dobrý den,

každý útulek to má jinak, někde neplatíte nic jinde ano, ale většinou do 500 Kč. Jestli se za převzetí pejska platí a další info určitě zjistíte na stránkách útulku.

My jsme pejska vybírali docela dlouho, chtěli jsme nějakého maltézáčka, bišonka nebo něco podobného, ale vždy když se v nabídce nějaký objevil byl hned zamluvený. Jednou se v nabídce útulku v Plzni objevil krásný malý maltézák tak jsme se na něj jeli podívat.

Do útulku nás normálně pustili mohli jsme si prohlížet psy v kotcích, krmit piškoty, nikdo si nás tam moc nevšímal. Vyhlédnutého pejska jsme nikde nenašli a tak jsme se šli zeptat do kanceláře - samozřejmě byl již zamluvený, ale paní nám ho šla stejně ukázat. Můžeme se zapsat jako druzí do pořadníku. Pak řekla z malých psů je tu ještě Katty. Když ji přivedla, hned byla moje. Ale dodnes slyším máminu větu: "Opravdu ho chceš? Mě se vůbec nelíbí." Pravda nebyla nijak krásná, malinké, vyzáblé stvoření, ale stačil týden - trochu přibrala, rozveselila se a dnes ji na ulici obdivuje spousta lidí. Poté jsme s ní šli ještě na krátkou procházku (v kanceláří jsme museli nechat občanku), zjistit jestli si opravdu sednem.

Pak jsme v kanceláři vyplnili papíry, neplatili jsme žádný poplatek, ale paní taktně naznačila, že bývá dobrým zvykem přispět na ostatní pejsky - měli tam na to kasičku. Podali nám informace na jaké krmení je pejsek zvyklý,vydali očkovací průkaz a jelo se domů.

Dnes máma nedá na Katty dopustit, je to její největší mazlíček.

Pes z útulku, platí se něco? #3
pohanka*

Milá Jano, jsem ráda, že jste s pejskem měla stejné zkušenosti jako já, že se z nešťastného a vystresovaného klubíčka chlupů vyklubal nakonec pěkný a milovaný pejsek.

hodnocení

0x

Když mi umřel můj Čertíček, zamilovala jsem se do pejska v útulku přes internet a tak dlouho prosila manžela, až jsme pro něj jeli. Bylo to skoro 200 km od nás. Ve skutečnosti byl ještě krásnější, milejší a...než na fotce. Hned byl náš. Zlatý labrador Aron.

Paní za něj nic nechtěla, prý se psy neobchoduje, tak jsem aspoň koupila několik pytlů granulí pro ty ostatní. To si vzali rádi. Byla to ale má dobrá vůle, ne povinnost. Někde požadují úhradu očkování, tady ne.

S paní jsme se dohodly , že občas pošlu mail a pár fotek, jak Aron prospívá. A tak se brzy rozběhla čilá korespondence - hlásili jsme, co a jak, posílali fotky.

Vyberte si pěkného , veselého pejska a buďte na něj hodní. Pejskové z útuklů často mají za sebou nepříjemné zážitky, proto potřebují hodného páníčka, vlídné slovo a hladící ruce. To ocení nejvíc, dají Vám za to svou psí věrnost a oddanost. Jaga.

haninka*

Tak já nemám z útulku, ale sama jsem odebrala 2 týrané v zuboženém stavu. V ten moment nebyli ani pěkní a ani veselí a za pár měsíců...

doplněno 25.03.13 22:13:

vkládání mi moc nejde

doplněno 25.03.13 22:14:

ještě jeden pokus

Pes z útulku, platí se něco? #4
haninka*

Jinak jsem samozřejmě nechtěla rejpat, ale veselých psů v útulcích moc není, to pak z nich musí udělat nový páníček.

To s Vámi souhlasím, zpočátku je to nedůvěra, ta veselost teprve časem přijde. Napsala jsem to blbě, vždyť kdo je v útulku veselý? V tom máte teda velkou pravdu. *ee*

Máte je oba krásné a závidím. Hned bych chtěla jednoho z nich a ještě raději oba dva. Ale tak už to bývá. Po boji je každý generálem. Vy jste si je vzala, zachránila, vypiplala, vymazlila, tak teď máte právo na dva krásné a zdravé pejsky. Fandím jim i Vám. Jaga.

sebod*

*srdce* všichni, co jste odpověděli, jste naprosto úžasní lidé...*palec*

nektarinka

Já se také přidávám fandím všem co maj rozum a srdce a rádi udělají dobrý skutek že zachrání nějaké zvířátko z útulku a promění smutné oči -v ty *ua*veselé!

majule*
hodnocení

0x

Já jsem si brala pejska z útulku v Pražské Troji. Pejska jsem si vybrala na internetu. I tam se vybírá z fotografií, poté co si vyberete pejska přivedou ukázat. Platila jsem něco okolo 300,- Kč. Je tam půlroční "dočasná péče", kdy se může o pejska přihlásit původní majitel nebo vám ho můžou odebrat. My už máme půlrok za sebou a ta doba je opravdu hodně dlouhá, kdy člověk neví, jestli se původní majitel ozve nebo ne, protože si vás pejsek získá hned. Pejska z útulku jen doporučuji, jsou to nejvděčnější stvoření.

Pes z útulku, platí se něco? #5

kuziufu
28.03.13 10:13
hodnocení

0x

ano

haninka129*
hodnocení

0x

V každém útulku je to jinak. Já mám pejska z útulku v Pardubicích a neplatila jsem nic. A to ho tam oočkovali i odčervili. :)

lidus*
hodnocení

0x

Brno 200kč a rok odpuštěné poplatky obecnímu úřadu.

hancule*
hodnocení

0x

Poplatek se liší útulek od útulku.U nás si můžete pejska odvěst hned,ale chodí se potom dívat - jako na návštěvu-jak se pejskovi daří.Rozmyslete si to dobře,protože vracet ho mu způsobí velký stres. Z okolí znám,bohužel,případy,kdy se pejsek nesezžil s novým prostředím a museli ho vrátit. Jinak péče o psa je drahá..jste připraveni?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]