Nejste přihlášen/a.
Dobry den. Moji starsi kocicce se narodila pred par hodinami kotatka. Bohuzel, ji nenaskocilo mleko, jako u predchoziho porodu. Vi nekdo cim a jak bych kotatka mohla krmit? Pokud jde o nahradni matku, nevim o zadne kocce co ma zrovna kotatka - prichazi v uvahu kotatka zkusit dat k samici kralika, ktery ma zitra termin porodu? Ma nekdo zkusenosti? Dekuju za kazdou radu!
Kočička poznala,že kotata nejsou v pořádku,proto je nekojila.Stalo se mi to u štěnat.Jedno fenka čumákem pořád odstrkovala pryč i když jsem se ho snažila přikládat k cecíku.Zkoušela jsem ho i krmit uměle,ale štěnátko stejně umřelo.
Ramlice je s největší pravděpodobností přijme, do té doby zkusit třeba Feminar, jestli ještě existuje, nevím...
Dostalo se k nám také před časem osiřelé kotě, krmili jsme Beapharem vseprozvire.cz/... . Jednoduchá příprava, krmili jsme lahvičkou také ze zverimexu. Důležité bylo pak masírovat bříško - nahradit matčino olizovaní pro dobré trávení. Držím palce
krucišbrko. Tema - březost, laktace, netvoření se mléka ... a odpovídají samí mužští odborníci Hopík a Luke
.
Byli jsme proste tak pozde v noci jedini, kdo byli na Poradne a snazili jsme se poradit.
Ten text, co jsme spolecne dali dohromady, je podle meho laickeho nazoru velice dobry navod na zachranu kotatek. Meli jsme ho hotovy do 40 minut od polozeni otazky. To mi pripada dost rychle.
Skoda, ze to Svejka asi uz necetla a nemohla tem kocickam dat neco na zoubek uz vcera pozde v noci. Treba by se podarilo zachranit.
Pozor, může se mléko utvořit. Proto se takovém zláštnímu jakoby kroku na místě říká "mléčný krok". Pohyby pacek na struku stimulují tvorbu mléka. Mléko se určitě spustí, nemusí mít vemínka nalitá, ale u toho kroku a masáží jazýčkem. Mějte trpělivost. A mamině kočce důvěřujte. Příliš jí do mateřství nezasahujte. Navíc, mláďata, tedy i koťátko nedovedou trávit a vylučovat bez masáže bříška a konečníku jazýčkem maminky. Kakání a čurání vůbec neuvidíte. Mamka, pokud kojí, všechno při masáží olizováním sežere. Nechejte všemu volný průběh, příroda a instinkty nejlépe ví, co, jak a kdy má být. Všechno bude vpořádku, ale všechno má svůj čas. Příliš neberte koťata do rukou. Mamina by je mohla zavrhnout a ona by pošla.
Ať koťátka rostou do zdraví a do krásy. Dejte fotku a napište, jak se to vyvíjí.
Bohužel, smutná zpráva, ale možná to vzhledem k věku kočičky a stavu koťátek takhle bude lepší. Snad se z toho alepoň kočička dostane. Přírodě se holt někdy nedá poručit...
Dekuju kazdemu kdo si dal tu praci me poradit. Bohuzel kotatka nedozily rana a ani kocicka to nebude mit lehky. :*-( Je zeslabla, drzte pesti at to zvladne
Tak to je smutna zprava Podle toho clanku, na ktery se odkazuje vyse, by to mela kotatka par hodin bez mlicka vydrzet, tak by zajimalo, co jineho spatneho se jim prihodilo.
Jinak kocicka vypada moc hezky. Cela bila.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.