Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ovce, kolik sena na den?

Od: juglans® odpovědí: 14 změna:

Dobry den,prosim vas nevite kolik se pocita sena na 1 kg vahy zvirete?Ja jsem sice nasla jedny udaje,ale ty se mi zdaji nepravdepodobne.Diky

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marmi*
hodnocení

0x

a pro koho to seno mate?

ovce*
Pise, ze to ma pro OVCE.
hodnocení

Ano,pro ovce,jak je v nadpisu.

hodnocení

0x

Zdravím Vás*slunce*Dle soudu mých rodinných příslušníků,vlastnících farmu by to mělo být cca 10dkg.

doplněno 23.03.13 11:10:

clun-forest.cz/...

doplněno 23.03.13 11:11:

Juglans,myslím,že jsem našla to,co právě hledáte,není to krásné?*slunce*Běžte do toho!Hodně štěstí Vám i ovečkám.*ua*

hodnocení

wamp,k tomu se take priklani jedna znama,ze 10kg.jenomze ja jsem cetla silenost,ze na 1kg vahy ovce,se pocita0,5-1,5kg sena.ted si vemte,ze ovce vazi kolem 50kg a vice a beran kolem 90kg.kfyz vezmu 1,5x 50,to by bylo 70kg sena denne,coz je podle me naprosty nesmysl uz jenom ekonomicky a kam by se to do toho zvirete veslo.Docela bych to potrebovala vedet presne,ale zatim beru v uvahu 10kg.Dekuji vam vsem,prozatim

sebod*

juglans. Zadej si do vyhledavače "krmná dávka ovce" a máš to... Počítej pro dospělou ovci 3 - 5 kg sena na den. Pokryješ tím 90% její stravy. Zbytek je jádro, brambory, siláž.

doplněno 22.03.13 23:43:

Jinak wamp nepíše 10 KG sena na den. Píše 10 DKG (!) na 1 KG váhy ovce. Což odpovídá těm 3 - 5kg na den. Přesně to určit nejde. záleží čím budeš dokrmovat, jak kvalitní je seno atd.

Juglans. Sebod to napsal dobře. Spotřeba 3-5 kg sena na kus a den. 1,5-2 kg sena na 1 kg ovce je spotřeba sena na 1 kg přírůstku, ne váhy zvířete.

hodnocení

pokop,zrejme jsem to spatne pochopila,nebo cetla nejaky blabol,ted uz nevim kde jsem to cetlaKazdopadne chci jit do toho,i kdyby me to prislo o neco draz nez kupovane veprove,ktere jime od revoluce.Tedy krom jehneciho na mls,bravala jsem si 2-4 kusy jehnat na vypaseni.

hodnocení

jee,diky za upozorneni,omlouvam se Wamp.Ja vim,ze presne to nejde,oni potvory hodne taky vycupou pod sebe a jsou mlsny.uvazuji,jestli mam zalozit chov ovci ci ne.Chtela jsem jen 10ks a jehnata na maso,pro vlastni potrebu.Dik,zkusim to jeste hledat.

uska*

z praxe ... na jednu ovci bez jehňat na rok je nutno mít 1 velký kulatý balík sena za předpokladu dobré dostatečné dobré pasty v létě.

hodnocení

Usko,nejprve diky.Balik sena,to je tech asi 350kg?To by bylo dobre.Samozrejme vim,ze potrebuje i jine krmeni,ale necham si poradit,nemam zkusenosti.Sice jsem mivala kozu,i tele,ale ovce jen od jara do podzimu.Take musim mit registrovaneho berana,ze?u ovci to pry nevadi.K ustajeni bych chtela pouzit cast ve stodole.Nebude jehnatum zima?Mozna bych mela pro ne specielne udelat zateplene kotce.Vim ze nesmi mit zvirata vlhko,aby si to moc nezadychala.Co se tyce ohradniku,mam od vas od lonska seznam,co potrebuji.Pujdu to hledat v poradne,abych spocitala naklady.Usko myslite ze by mi stacilo 30 000kc,na porizeni beran5-10 ovci do zacatku a zarizeni k ohradniku,veskere.?Kolik metru by jste doporucila pro 10 ovecek,ohradit?Pozemek je veliky,ale ja bych je chtela past na kousku a pak jim to zase prendat kousek dal.Moc otazek dohromady,ze.Ale ja vubec nerozumim ohradnikum,to spis tem zviratum a budu na to sama,jelikoz muzsky temhle vecem..no,proste radeji sama a moc rada.Potrebuji jen zacit,chtela bych produkovat maso pro celou rodinu na cely rok.Odmitam uz kupovane..Dik

hodnocení

wamp,premyslim o tom uz dele,ale trochu chybela odvaha.Nejdriv musim vse dukladne promyslet.Myslim si ale ze tohle ma smysl,alespon pro me.diky

Juglans,věřím Vám,člověk by měl pro něco žít,pro něco se zapálit,mít hobby,záliby,koníčky.Práce nás naplňuje,ale není vším,a každý nemáme to štěstí,že nás baví,bohužel...A ty ovečky jsou tak nádherné,mazlím se s nimi vždy jako divá:DZačněte třeba se dvěma,proč ne?Ti moji tam mají ještě 6 koníků,králíčky,slepice,kachny,prasátka,kozu,pejsky a jsou šíleně šťastní.Říkají,že by už neměnili za nic na světě!Je to práce od nevidím do nevidím,ale stojí to za to...

hodnocení

wamp a ostatni,tesim se na ovecky.Dnes jsem se nakonec rozhodla,ze si vezmu ovecku a beranka s POP.Rozhodnuti diky tomu,ze pan mi nabizel jehnata temer cistokrevne,na leto za 3000kc kus a jinak jehnicku s pop za 4500-5000kcTakze radej jednu a poradnou,snad se vyvede.Beranka mam samozrejme od jinud z vynikajiciho chovu za 8000kc.byvaji i drazsi.Dozvedela jsem se,ze kdyby me nekdo udal,ze mnozim ovecky beranem bez Pop,tak muzu zaplatit 50 000kc pokuty.Jinak investyce za beranka se mi pry vrati,ze stat me da 3000kc rocne.Samozrejme ze se trochu bojim papirovani a vseho.Prijimam jakekoliv rady.:)Jinak plemeno jsem si vybrala CLUN FOREST

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]